pondělí 25. července 2016

Dřevěné hračky pro miminka

Už před narozením Adélky jsem si na Pinterestu založila tajnou složku, kam si ukládám tipy na hračky a další výrobky, které by se mi pro ni líbily. Ráda bych se teď s vámi podělila o krásné dřevěné úlovky pro miminka z Fleru. Třeba někomu z vás usnadním hledání...

Mě třeba naprosto nadchhly kousátka ze silikonových korálů, doplněné dřevěným hexagonovým korálkem a kroužkem z neopravcovaného dřeva od výrobce OSLO. Ostatně k Adélce už jedno něžně růžové putuje.

Těsný favorit je také v pastelových barvách. Kroužek slouží k nácviku jemné motoriky a smyslového vnímání i jako pomůcka pro miminka při prořezávání prvních zoubků. U výrobce Zemma ho najdete tady.

Trošku barevnější varianta kousátka, které je zároveň i náramkem sloužícím při kojení k zabavení miminka, které vás jinak štípe nebo škrábe je od Dareen a najdete ho tady. Velikost náramku i barevné provedení můžete před koupením zkonzultovat a nechat si ho vyrobit přesně podle vašeho vkusu. Příze, které Dareen používá, mají atest pro miminka, dřevo je přírodní, nelakované nebo ošetřené lněným olejem. 

Pro milovníky minimalismu jsem našla tyhle krásné ptáčky od Jany Kloučkové Kudrnové, která je tvoří pod svojí značkou Z lesa. Kousátko/dekoraci z ořechového dřeva najdete tady a pokud náhodou Janu neznáte, podívejte se i na její další výtvory, jako jsou plakáty, obrázky, přání nebo trička. Jak jinak než s lezní tematikou.

Obdivovatele rustikálnějšího stylu by mohlo zaujmout ptačí kousátko od výrobce MadeByAsya. Najdete ho tady. V nabídce má ale i kousátka s ježkem, autem, srdíčkem nebo kytičkou.

Překrásné dřevěné hračky a dekorace pro nejmenší najdete i u prodejce Big Pig - třeba tuhle hrazdičku...

...nebo jednoduché dřevěné kostky s geometrickým vzorem pro větší děti.
---
Nakupujete taky rádi na Fleru? A máte nějakou svoji oblíbenou prodejkyni nebo prodejce? Podělte se v komentářích!

17 komentářů:

  1. Dřevěná kousátka a hrazdičku jsem viděla už poměrně dávno na IG, odněkud z Austrálie a jsem ráda, že je tu taky konečně někdo vyrábí. Jen u nás by ani jedno nemělo úspěch, T. byla od 3,5 na břiše, na zádech jí to nebavilo a kousátka byla dost nezajímavá pro obě holky...škoda...Jinak na Fleru moc nenakupuju, asi tam neumím správně hledat ;). (Naposledy jsem kupovala merino oblečení od crawler).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem se Fleru donedávna moc nenakupovala. Vždycky na mě vyskočilo něco moc "rukodělnýho," tak jsem ho zase zavřela. Sama jsem ale překvapená, kolik super věcí se tam dá pořídit. Třeba ta hrazdička. Taky ji znám z IG a od Markéty Baletkové. Je fajn, ze ji někdo dělá. Erwín měl jedno plastový kousátko po neteřích a taky ho nebavilo. Já si ale říkám, že takhle pěkný designový splní svůj úkol už tím, že bude ležérně položené v kočárku. Že ho Adélka třeba nebude chtít, nevadí. Budu za stylovou matku a vsadím se, že se mě bude každou chvilku někdo ptát, odkud je. :)

      Vymazat
  2. Dnes jsem poprvé objevila Váš blog a hned mi první článek sedl :D jsem nadšená

    OdpovědětVymazat
  3. Radko, krásné tipy, ach...část již mám v oblíbených, ale prodejce Oslo a MadeByAsya jsem neznala, jsem unešená!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! Poděl se, kdo jsou tvoji další oblíbenci?

      Vymazat
    2. krásné dřevěné hračky do ručky dělají vrajovi:)

      Vymazat
    3. Díky! Už jsem si je zařadila mezi svoje oblíbence. Krásná řezbářská tradice.

      Vymazat
  4. MadeByAsya to má teda nádherné, škoda že V už z toho vyrostl :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sama jsem překvapená, kolik krásných věcí se dá na Fleru najít...

      Vymazat
  5. Je toho tam spoustu krásného. Já si tam chodím spíše pro inspiraci, jako na pinterest. Hrazdičku jsem si nakonec udělala sama a stejně tak i kousátko - ušáka.
    http://kamenurazu.blogspot.cz/2016/07/usate-kousatko.html
    http://kamenurazu.blogspot.cz/2016/06/hrazdicka-pro-mimco.html

    OdpovědětVymazat
  6. Jsou nádherné, škoda že už nemám pro koho :)

    OdpovědětVymazat
  7. Krásné věcičky! Fler mám moc ráda, nakupuju celkem dost, dají se tam najít opravdu zajímavé a úžasné věci. Nejsem příznivcem batiky ani patchworku, takže vyhledavam jiné kousky, než vyloženě "rukodělné", například šedý tvidovy batoh od MUMRAY jsem si zamilovala a ráda ho nosím. Nejvíc objednávám šperky, dokonce i snubní prsteny jsme objevili na Fleru :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Pro další inspiraci dřevěných hraček můžete mrknout na https://www.najdihracku.cz/kategorie/drevene-hracky-012/ :)

    OdpovědětVymazat
  9. Také svému synovy nakupuji dřevěné hračky na https://hrackyzadobrekacky.cz/drevene-hracky/ Má už čtyři roky, takže ty, které zmiňuješ ty pro něj nejsou zrovna ideální, ale co se týče obecně dřevěných hraček, jsem jejich fanda, je to ekologická a levná cesta.

    OdpovědětVymazat
  10. My našemu synáčkovi nakupujeme často hračky z různých eshopů , takže jich máme nastudovaných opravdu mnoho. Nicméně pokud byste chtěli s nějakými poradit, určitě mi dejte vědět. Mám velký přehled :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Dřevěné hračky jsou nejlepší :-) . Já mám některé ještě po sobě, když jsem byla malá. Mám je v krabici a pak je dceři vyndám na výměnu za ty její. Zatím je malá, je jí necelý půl rok, takže jí zatím stačí jen rachtátka. Bohatě stačí, co musím kupovat plen a dětského oblečení . Je to šílené, jak ty malé děti rychle rostou.

    OdpovědětVymazat