čtvrtek 14. prosince 2017

Tipy na dárky pro nejlepší muže ve vašem životě!

Chanuka začala, Vánoce jsem za dveřmi a možná že ještě někdo z vás hledá inspiraci, co nějakému skvělému muži kolem sebe pořídit. Tady je seznam dárků inspirovaný Typoškou. Rozdělila jsem ho po vzoru letošních dárků pro děti do osmi kategorií. (Úvodní fotku jsem si vypůjčila z článku 50 of the most beautiful Christmas gift wrapping ideas.

1. kategorie / hračka 
U dárku z téhle kategorie jsem dlouho přemýšlela. Je určena především dětem a nějak jsem pořád nevěděla, co Typoškovi nadělit. Pak jsem si ale řekla, že kategorii můžu rozšířit a shovat pod ní třeba i holicí strojek, který jsem mu chtěla dát jako hlavní letošní dárek. Holí se totiž žiletkou a já si říkala, že by to chtělo nějaký upgrade. Pro sichr jsem se kvůli tomu spojila s mužem mé kamarádky, který mě trpělivě zasvětil do tajů holicích strojků a zastřihávačů vlasů a ušetřil mi tak asi dva tisíce za nákup něčeho, co by nejspíš Typoškovi stejně moc nevyhovovalo. Nakonec jsem vybrala tenhle (a díky nástavcům na vlasy třeba dostane upgrade i Erwínův účes...). Pokud si váš milovaný muž ulítává na hrách nebo elektronice, pak je volba dárku celkem jasná. Typoška ničemu takovému neholduje, ale když jsme se sestěhovali, projevil sklony k opravám a toužil po vlastním "vercajku". Jako důkaz své lásky jsem se tenkrát tajně spojila s jeho kolegou a koupila mu tuhle aku vrtačku. Jelikož jsem o existenci něčeho takového do té doby neměla tušení, v obchodě pro kutily jsem si připadala dost nepatřičně.  Ale co by člověk pro svého milovaného neudělal. Pokud tedy váš muž projevuje podobné sklony, věřím, že mu nějakým tím nářadíčkem uděláte radost. A naštěstí už nemusíte chodit do kamenného obchodu, ale můžete to vyřídit pěkně on-line. A sbírku pak můžete krásně rozšiřovat, Typoška třeba následující rok dostal kufřík s příslušenstvím a měl zase radost jak malej kluk.

2. kategorie / knížka
Knížek máme doma plnou knihovnu a dva sklepy k tomu. A stejně si dáváme další. Tady je výběr inspirovaný několika Typoškovými radůstkami a zájmy. Některou dostane, jiné mu aspoň během roku půjčím v knihovně. Jak už možná víte, Typoška je typograf. K tomu miluje klasické české filmy, z nichž na mě občas zkusí vytáhnout nějakou profláklou hlášku. Jelikož už ale téměř 20 let nemám televizi, většinou z mého tázavého pohledu rychle pochopí, že vůbec nevím, o čem to mluví. Vsadím se, že bych u něj ale zabodovala s knížkou Typografie filmových titulků. Kromě hezkých písmenek miluje i staré fotky Prahy a mohla by se mu tedy líbit Praha historická, která představuje známá i dávno zapomenutá pražská zákoutí. Stejně tak by ho mohla bavit Praha na prahu moderny o pražské architektuře druhé poloviny 19. století nebo průvodce po známých i neznámých místech české krajiny Skryté Čechy. Další z jeho radůstek je pivo. Ostatně pochází z města chmele. Už několik let se mu chystám darovat zábavný román P jako pivo o šestileté předškolačce Grácii Perkelové, která tráví čas nejraději se svým pivu holdujícím strýčkem Moem. Je to prý tak trochu dětská kniha o pivu, kterou třeba bude jednou číst Erwínovi a Adélce. Deficit v četnosti a úspěšnosti houbařských výprav za několika posledních sezón by si mohl vyrovnat listováním v knížce Báječný svět hub s podtitulem O krasných houbách, nadšených houbařích a českém vítězství. Pak jsem pro něj vybrala napínavý mafiánský román jeho oblíbené šéfkuchařské superhvězdy Anthony Bourdaina Kost v krku. Nedávno přelouskal jeho čtyřsetstránkové Důvěrnosti z kuchyně, to by bylo, aby nezvládl tohle. A když už jsme u vaření, zaujala mě kuchařka Sám doma a hladový: Kuchařka pro muže, bez cenzury!, jejíž autor svému budoucímu čtenáři slibuje: "pár tipů co si uvařit, abys s tím netrávil mládí, nemusel shánět tajemný ingredience po všech čertech, nepřišel u toho na buben, ale prostě si třeba vymazlil něco kapku nápaditějšího než hemenex." A posledním tipem je kniha Václav Havel pohledem Michaela Žantovského, o kterou se jednou Erwín s Adélkou možná poperou.

3. kategorie / hra & aktivita
Tady to letos zase trochu ošidíme a dáme si nějakou společenskou hru, kterou budeme mastit s dětma.

4. kategorie / oblečení
V téhle kategorii je výběr dárků naopak stížen tím, že Typoška nerad nakupuje oblečení a zároveň si ho ale musí před zakoupením zkusit. Já se navíc zdráhám kupovat něco, o čem si nejsem jistá původem. To teda úplně neplatí o bundě dánské značky RVLT, kterou jsem mu nedávno vybrala a kterou si na první dobrou po vyzkoušení koupil. Jinak se ale snažím směřovat výběr do obchodů s udržitelnou módou. Stejně jako sobě ráda nakupuju v Etik Butik, kde jsou k mání třeba pánské džíny a pruhované tričko z obrázku ale i spousta dalšího oblečení a doplňků v dostupných (i vyších) cenách. Pak je tu moje oblíbená  Nila, kde se dají sehnat třeba tyhle parádní tenisky Vejo. Taky ve Fresh Labels mají udržitelných značek a produktů docela hodně, jejich nabídku pánských produktů s označením sustainable najdete tady. A překvapivě se dá sehnat i něco na Zootu - třeba od značek FjällrävenRagwear nebo Stanley & Stella.

5. kategorie / domácnost
Přiznám se, že v téhle kategorii jsme oba švindlovali a obdarovali jenom děti. Nějak teď totiž nic moc nepotřebujeme. Pokud hledáte inspiraci, mrkněte třeba na tenhle seznam dárků pro minimalisty.

6. kategorie / kosmetika & drogerie
Baví mě třeba nabídka pánské kosmetiky v obchodě Econea. Co třeba přírodní mýdlo na holení Friendly Soap, sprchový gel a šampon pro muže s aloe a baobabem, uklidňující olej po holení Navia nebo krém na obličej s kyselinou hyaluronovou a kofeinem od stejné značky? Super nabídku pánských produktů mají samozřejmě i v Biooo - najdete ji tady.


7. kategorie / jídlo & pití
Jídlo a pití milujeme. Jako dárek se skvěle hodí třeba zázračný korejský čas Kombe, který už ode mě dostal loni. Tyhle stylové čaje by mu ale určitě taky udělaly radost, stejně jako kafe z pražírny Doubleshot. Nedávno jsem jsem ho překvapila lahví izraelského araku Elite, který jsme si přivezli ze svatební cesty. Arak je taková jemnější verze řeckého a dá se (stejně jako mnoho dalších lahůdek) koupit v sympatickém vinohradském bistru s obchůdkem Nofech pâtisserie.

8. kategorie / charita
Tady je výběr jasný, nákupem Skutečného dárku podpořím bývalé kolegy z Člověka v tísni/Jednoho světa. Nebo věnujete třeba Srdcerváčské espresso a pomožte zdravotně postiženým k dobré práci nebo úspěšnému byznysu. Na webu Srdcerváči najdete spoustu krásných dárků, které potěší nadvakrát. Nejleší z nich najdete v kolekci Original by Srdcerváči, která vzniká ve spolupráce s předními českými designery a výrobci.

12 komentářů:

  1. BETTERMENT FUNDING {bettermentfunding@gmail.com}
    Hi everyone, i am Alexis Ohanian am so glade coming back to this great forum to testify about the help i received from Chester Brian. I was in desperate need of a loan in other to be free from debt and financial bondage that was place on me by my ex husband. It was really bad that i have to seek for help from Friends,family and even my bank but on one could assist me because my credit score was really bad. So i was browsing with my computer and saw some testimonies from people Chester Brian assisted with a loan, then i decided to contact him on his email {bettermentfunding@gmail.com}, then i received a mail from them and i did all that was asked from me. To my greatest surprise they transferred to my account the loan i requested and now i am so happy clearing my debt and have also started a business with the remaining amount to take care of myself and family. If you need a loan do contact the best loan lender of all time Chester Brian on his email: {bettermentfunding@gmail.com}

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I'M NOW FULFILL FINANCIALLY BECAUSE OF THE LOAN I GOT FROM UPSTOX FUNDING INC.{ upstoxfunding@yahoo.com }

      I would like to bring this to the notice of the public about how i came in contact with Upstoxfunding INC after i lost my job and being denied loan by my bank and other financial institution due to my credit score. I could not pay my children's fees. I was behind on bills, about to be thrown out of the house due to my inability to pay my rent, It was during this period my kids were taken from me by foster care. Then i set out to seek for funds online where i lost $3,670 that i borrowed from friends which i was rip off by two online loan companies. Until i read about: ( upstoxfunding@yahoo.com ) somewhere on the internet, Still wasn't convince because of what i have been through until a relative of mine who is a clergy also told me about the ongoing loan scheme of Upstoxfunding at a very low interest rate of 2% and lovely repayment terms without penalty for default of payment. I have no choice than to also contact them which i did through text (302) 273-5794.That day was the best and greatest day of my life which can never be forgotten when i receive a credit alert of $124,000Usd loan amount i applied for. I utilized the loan effectively to pay up my debts and to start up a business and today i and my kids are so happy and fulfill. You can as well contact them through email: upstoxfunding@yahoo.com OR call or text their helpline: (302) 273-5794. Why am i doing this? I am doing this to save as many that are in need of a loan not to be victim of scams on the internet. Thanks and God bless you all, I'm Wendy Ryan from Arizona, United States.

      Vymazat
    2. EDWARD JONES FINANCE IS THE BEST PLACE TO GET A LOAN {Jonesloanfinance@yahoo.com},
      God bless you sir, I will not stop telling the world about your kindness in my life, I am a single mum with kids to look after. My name is Emily Thomas and I am from Convention Center Drive, Miami Beach, FL . A couple of weeks ago My friend visited me and along our discussion she told me about EDWARD JONES FINANCE, that they can help me out of my financial situation, I never believed cause I have spend so much money on different loan lenders who did nothing other than running away with my money. I have been in a financial mess for the pass 7 months now, She advised I give it a try so I mailed him and explain all about my financial situation to him, he therefore took me through the loan process and gave me a loan of $390,000.00 at a very low interest rate of 2% and today I am a proud business owner and can now take good care of my kids, If you must contact any firm to get any amount of loan you need with a low interest rate of 2% and better repayment schedule, please contact EDWARD JONES FINANCE email:- {Jonesloanfinance@yahoo.com} OR Text +1(307) 217-5388
      ............................................................

      Vymazat
  2. CONTACT PROSPER LOAN AND BE FOREVER PROSPEROUS :- prosperloanplc@gmail.com or call +1(205) 224-8709 .

    Greetings to everyone, Life they say is full of deceit. No torture and pain can be compare to what i Theresa L. Bernard experience in the hands of scammers, I trusted the words of those fake loan lenders without verifying, I lost more than $12,500 in the quest of obtaining a loan i sold my car defaulted in my bills but i keep on falling victim my life has been piece of trash full of mess. My kids dropped out of school, My bank denied me credit because my credit score was down already. Until last week a very close friend told me that she got a loan from PROSPER LOAN PLC that i should also give it a try. Not having an option I contacted them with a heart full of sorrow and skepticism i shyly follow their procedures comply to their policy, I was waiting for the bad news like every other loan company i contacted gave me then i receive a credit alert that my bank account has been credited with $250,000 which i initially applied for instantly tears of joy roll out of my eyes because I never believe it will come through. Whenever you are in need of any kind of loan don't be a prey and contact the one true loan company via their information. Email: prosperloanplc@gmail.com or Call +1(205) 224-8709. And receive your financial breakthrough.

    OdpovědětVymazat
  3. BETTERMENT FUNDING {bettermentfunding@gmail.com}
    Hi everyone, i am Alexis Ohanian am so glade coming back to this great forum to testify about the help i received from Chester Brian. I was in desperate need of a loan in other to be free from debt and financial bondage that was place on me by my ex husband. It was really bad that i have to seek for help from Friends,family and even my bank but on one could assist me because my credit score was really bad. So i was browsing with my computer and saw some testimonies from people Chester Brian assisted with a loan, then i decided to contact him on his email {bettermentfunding@gmail.com}, then i received a mail from them and i did all that was asked from me. To my greatest surprise they transferred to my account the loan i requested and now i am so happy clearing my debt and have also started a business with the remaining amount to take care of myself and family. If you need a loan do contact the best loan lender of all time Chester Brian on his email: {bettermentfunding@gmail.com}

    OdpovědětVymazat
  4. MOORE LOANS SAVE ME WHEN THERE WAS NO HOPE {mooreloancompany@yahoo.com}

    Hello everyone in this forum, I am Luis Root from USA, I cannot believe that God really exist not until i was Redeemed and saved from Financial bondage.. l was into financial crisis and needed to pay some bills. l tried seeking help from banks but all to no avail,l also tried seeking help from the internet only to meet scammers who pretended to be private lender and made away with my $15000 and did not get my loan, not until GOD introduce me to Moore Robbinson through a friend who was rescued from financial problem and a loan of $100,000.00 was granted to him by Moore Robbinson, so l took his advise and contacted Moore Loan Company and in the space of one week my loan of $200000 was granted to me.so my advise to everyone seeking for loan at low interest rate of 2% .l am doing this because l am so happy am out of financial bondage and am once again full of joy and life is easy all thanks to GOD and Moore Robbinson. You can contact Moore Loan Company via {mooreloancompany@yahoo.com} OR Text (414) 454-9493

    OdpovědětVymazat
  5. EDWARD JONES FINANCE IS THE BEST PLACE TO GET A LOAN {Jonesloanfinance@yahoo.com},
    God bless you sir, I will not stop telling the world about your kindness in my life, I am a single mum with kids to look after. My name is Emily Thomas and I am from Convention Center Drive, Miami Beach, FL . A couple of weeks ago My friend visited me and along our discussion she told me about EDWARD JONES FINANCE, that they can help me out of my financial situation, I never believed cause I have spend so much money on different loan lenders who did nothing other than running away with my money. I have been in a financial mess for the pass 7 months now, She advised I give it a try so I mailed him and explain all about my financial situation to him, he therefore took me through the loan process and gave me a loan of $390,000.00 at a very low interest rate of 2% and today I am a proud business owner and can now take good care of my kids, If you must contact any firm to get any amount of loan you need with a low interest rate of 2% and better repayment schedule, please contact EDWARD JONES FINANCE email:- {Jonesloanfinance@yahoo.com} OR Text +1(307) 217-5388
    ............................................................

    OdpovědětVymazat
  6. Můj manžel nerad nakupuje, takže jsem se letos rozhodla, že mu to trošku ulehčím a oblečení mu vyberu sama. Jelikož oba dva smíšlíme dost ekologicky, našla jsem většinu oděvů v second handu, tak mu to snad udělá radost.

    OdpovědětVymazat
  7. Já mám letos pro manžela k Vánocům koupené vyhlídkové lety vrtulníkem . Myslím si, že to pro něho bude skvělý zážitek a samotného by ho to nenapadlo, aby si to koupil a vyzkoušel, jaké to je, se proletět ve vrtulníku.

    OdpovědětVymazat
  8. Tak tomu říkám pěkné tipy. Díky mockrát. :) Já se letos rozhodla svého muže obdarovat celkem drahými hodinkami. Doufám tedy, že z nich bude mít radost. Mimochodem, díky https://slevovykupon.net/ jsem na ně dostala i nějakou slevou, takže ve finále až tak drahé nebyly.

    OdpovědětVymazat
  9. Super tipy. Můj muž patří teda spíš mezi ty, kteří ocení něco praktického a užitečného. Přesně proto jsem se mu tentokrát k Vánocům rozhodla koupit něco, co opravdu využije - novou vrtačku. Na doporučení známého jsem mu vybrala jednu tady: https://www.stanley-fatmax.cz

    OdpovědětVymazat
  10. No já jsem zvědavý, co letos dostanu. Manželce jsem říkal, že nic nechci, že si raději koupím šroubový kompresor do dílny, abych mohl zase rozšířit svoje podnikání. No, pod stromečkem ho asi nenajdu, ale myslím, že jsem jí aspoň vnuknul myšlenku toho, že si nebudeme dávat hlouposti, ale nějaké praktické věci. :)

    OdpovědětVymazat