úterý 5. prosince 2017

Tipy na chanukové dárky pro děti / Osm dní, osm kategorií dárků

Příští týden budeme slavit chanuku. Po osm dní se každý večer sejdeme, zapalíme společně o jednu svíčku víc, pustíme si chanukové písničky a dáme si dárky. Loni jsem měla ke konci pocit, že už z nich snad Erwín ani nemá radost. Snažila jsem se přijít na to, jak to zařídit, aby to bylo až do konce vzrůšo a napadlo mě z toho udělat takovu hru. Vymyslela jsem osm dárkových kategorií, z kterých budeme každý den losovat. Když padne volba na měkouše, pořád mu zůstane možnost, že si další den vylosuje něco epesnějšího. Doufám, že to zafunguje. Mrkněte, jaké kategorie jsem nám naordinovala a co mám pro děti zatím připraveného. (Úvodní obrázek je z amerického blogu / e-shopu Chai & Home, na kterém si kromě spousty dalších krásných vychytávek, můžete za dva dolary stáhnout parádní cedulky na dárky k domácímu vytisknutí).



1. kategorie / hračka
Erwín si moc přeje magnetickou tabuli se skládačkou lidského těla od značky Janod. Moc se těším, až ji otevře a až se spolu pustíme do hraní. Pořídila jsem ji v obchodě Chytrá opička a nedávno jsem vám už o ní psala. Podle mě je to totiž jedna z těch hraček, které nám vydrží roky a snad nikdy nás nemůže omrzet. Co všechno v téhle krabici najdete, se můžete podívat v mé předchozí recenzi tady. Taky už pomalu přechází z Dupla na LEGO, tak zvažuju, že mu daruju krabici LEGO Juniors. Adélku čeká krásný domeček, který pro ni vyrobil náš pan soused. Taky jsem moc zvědavá, co na něj řekne.

2. kategorie / knížka
Přiznám se, že tuhle kategorii jsem svěřila Typoškovi. Pro vás mám ale několik knížek s chanukovou/židovskou tematikou. V knížce Chanuka najdete převyprávěný chanukový příběh o znovudobytí Chrámu i zázraku s chybějícím olejem. Na konci jsou vysvětlena pravidla zapalování osmiramenného svícnu a najdete tam i správná požehnání a chanukové zvyky. Takový must-have pro židovské rodiny a zajímavý vhled pro ostatní. Další knížkou, která by se hodila jako chanukový dárek je nedávno vydaná ilustrovaná knížka Miroslava Šaška To je Izrael. Obrazový průvodce po Izraeli vznikl v roce 1962 a zachycuje tedy tuto zemi v ranné pubertě. Šaškovy knížky nemusím určitě představovat, trefně a vtipně vystihují dané destinace a stejně tak jako u jeho v češtině vydané Paříži, Římu, New Yorku a dalších, vám dají vhled do místní historie a kultury. Pokud si rádi s dětmi čtete pohádky, určitě sáhněte po knížce Dobrodinec Báruch. Svižně napsaná a krásně ilustrovaná knížka obsahuje výběr sedmnácti pohádek, které vás zavedou do kouzelného světa židovských postav. Nechybí mezi nimi prorok Eliáš - obdoba kouzelných dědečků, kteří se zjeví chudému chlapci, ten se s nimi podělí o poslední skývu chleba a díky tomu se jim dostane pohádkové odměny. O téhle knížce jsem už na blogu psala, článek najdete tady. Poslední knížka není apriori židovská, ale spíše tematicky příbuzná s chanukou, během níž se pojídají mastné potraviny, jako jsou koblihy a bramboráky. Knížka Jak mi kobliha s marmeládou zničila život je od autora Marka Loweryho, který se se svými dvěma předchozími knihami dostal do užší nominace na Cenu Roalda Dahla za nejvtipnější knihu roku. A to je snad dostatečná záruka, že se u téhle knížky s dětmi pobavíte.

A vsadím se, že velkou radost uděláte dětem i předplatným časopisu Raketa! Dárkový poukaz ke stažení najdete zdarma zde.

3. kategorie / hra & aktivita
Tento den si děti vylosují lístky do divadla, kina a Erwín dostane i nějakou stolní hru. Zatím váhám, ale hodně mě zaujaly ty od značky 4bambini. Třeba Nešťourej se v nose by mohla slavit úspěch. Další ověřený tip jsou hry a hlavolamy od značky Mindok. Na podzim jsem na nějaké akci Erwínovi koupila IQ Puzzle Pro. S tímhle kuličkovým hlavolamem si od té doby hraje snad každý den. Přikoupila jsem pro něj i sadu kartiček 50 báječných experimentů, které ho určitě taky budou bavit. Na Adélku bude ten den čekat ještě nějaké puzzle nebo pexeso pro nejmenší.

4. kategorie / oblečení
Tady jsem se vyřádila hlavně u Adélky. A jak je zřejmé z fotek, její šartník buduju po vzoru toho svého. Ačkoliv už má tyhle černé šaty z Gugenia a tmavě modré od značky Grey Label z Nily, neodolala jsem a pořídila jí na festivalu mini černé rostoucí šaty od Ali z obchodu Cila, tmavě modrou mikinu od Shark in the Park a aspoň střízlivý závan barvy zajistila sukýnkou podobné téhle od Martiny z MMMoje.

U Evy z Duomamas jsem jí pořídila funkční bambusové tričko s dlouhým rukávem a oboustranou zimní čepičku z merina a bavlny. K tomu ještě dostane zimní boty s reflexními prvky Rak a pyžamko z Gapu. (Poradíte, kde kupujete hezká česká/slovenská pyžama?)


Erwín samozřejmě taky nepřijde zkrátka. Už jsem to nevydržela a k narozkám mu dala tmavou verzi trička na fotce od MMMoje. Šmrncovní šedivé tepláky od Shark in the Park jsem musela zakoupit po menší festivalové nehodě, tak se aspoň může těšit na šedivý nákrčník od stejné značky, který si od něj ale hodlám půjčovat. Od šimida dostal krásné trpasličí pruhované tričko z dlouhým rukávem, které vám brzy na nějaké fotce ukážu. Pak na něj ještě čekají nové džíny, župánek a dvoje plavky.

5. kategorie / do pokojíčku
Dětský pokojíček už se rýsuje a musím říct, že z něj mám velkou radost. Na chnauku jim tam přibudou tyhle tři krásné kousky - hebrejská abeceda a rohatec vilde chaya z amerického obchodu Fox & Fish a linoryt od Martiny z MMMoje s foťákem love - odkaz na dědu, který byl fotograf a který Erwínovi moc chybí. Obrázky namixujeme s výtvory dětí a možná přidáme i pár (rodinných) fotek. Výsledek se mi snad brzy podaří kloudně nafotit, abych vám ho mohla ukázat.

6. kategorie / kosmetika & drogerie
Tady se pomalu dostáváme k těm nejnudnějším dárkům. Podle mě je ale potřeba dětem ukazovat, že i všechny ty vymazlený pěny, mýdla a krémy nerostou na stromech a něco stojí. A i do téhle kategorie jsem se snažila propašovat něco milého, co jim udělá radost. Erwín třeba v balíčku najde balzám na rty (který zatím krade Typoškovi) s příchutí Coca coly (kterou chce pořád ochutnávat), sprchové želé od Lush a naši oblíbenou pěnu do koupele Little Siberica. Na Adélku mimo jiné čeká třešňový lesk na rty Nailmatic a nějaké sponky a gumičky do vlasů. Napadá mě ještě dokoupit nějaké barvy na tělo a tetovačky. No, přiznám se, že tahle kategorie byla stvořena spíš pro nás s Typoškou, tak snad nebudou děti moc zklamaný...

7. kategorie / jídlo
Další kategorie spíš pro nás, i když tady bude asi zklamání o trochu menší. Oboum připravím balíčky s jejich oblíbenými pochoutkami, přidám ovocné tyčinky Frukvik, tradiční chanukové čokoládové penízky, kterým se říká chanuka geld a jako milý bonus najdou i dřevěné ňuňa, jak říká Adélka nanukům. Ty jsem koupila na festivalu mini u Jitky z bajkajlaj. Její krásné dřevěné dortíky, lízátka a donuty můžete ale kdykoliv koupit u ní na Fleru.

Na mini jsem oboum taky pořídila termolahev na pití z nerezu od značky Pura. Erwín dostane modrou, Adélka růžovou. Jsou vychytaný v tom, že s dětmi výměnou saviček, pítek a brček porostou a lahev s nimi s finálním sportovním uzávěrem může zůstat celý život. Tedy pokud ji neztratí samozřejmě. Což je dost pravděpodobné a pak z ní snad bude mít užitek i někdo jiný... Za sebe jsem ráda, že už doma ukončímě přítrž plastových lahví. Takový můj malý ekologický vroubek.


8. kategorie / charita
Poslední kategorií, stejně jako každý rok, budou dárky s nádechem charity. Klasikou je u nás Skutečný dárek Člověka v tísni. Super dárky mají Srdcerváči a smysl má podle mě podpořit i Doktory bez hranic nebo vlastně jakoukoliv charitu, která se zabývá něčím, co je vám blízké. Myslím si, že je důležité mluvit s dětmi o nutnosti pomoci lidem v nouzi. Otevřít tohle téma vám pomůžou třeba dětské dárky z obchůdku UNICEF. U nás ve školce se dají koupit i výtvory místních seniorů a všude se teď koná spousta dobročinných bazarů, na které můžete společně vyrazit. Erwín minulý rok poslal balíček Dupla malému Nikolasovi, kterého znám díky Hance z CDV - Centra dobré vůle. Ten mu na oplátku poslal pár drobností, které pořád máme a Erwín si občas "na toho nemocného kluka, kterému jsme poslali dárek", vzpomene. Říkám si, že by bylo hezké mu tento rok zase něco poslat a jejich virtuální štědré vánoční výměny podpořit.
---
Co vy? Už máte na chanuku/vánoce nakoupeno? A těšíte se?

16 komentářů:

  1. Dobre tipy, hlavne ty z kategorie 8. :) Pura lahev asi taky poridim.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Life indeed is GRACE, I'am Daan Sophia currently in California USA. I would like to share my experience with you guys on how I got a loan of $185,000.00 USD to clear my bank draft and start up a new business. It all started when i lost my home and belongings due to the bank draft I took to offset some bills and some personal needs. I became so desperate and began to seek for funds at all means. Luckily for me I heard a colleague of mine talking about this company, I got interested although i was scared of being scammed, I was compelled by my situation and had no choice than to seek advise from my friend regarding this very company and was given their contact number, getting intouch with them really made me skeptical due to my past experience with online lenders, little did i know this very Company "PROGRESSIVE LOAN INC. was a godsent to me and my family and the entire Internet World, this company has been of great help to me and some of my colleague and today am a proud owner of well organized business and responsibilities are well handled all thanks to Josef Lewis of (progresiveloan@yahoo.com).. So if really you are genuinely in need of a loan either to expand or start up your own business or in any form of financial difficulty, i advise you give Mr Josef Lewis of Progressive loan the opportunity of financial upliftment in your life Email: progresiveloan@yahoo.com OR Call/Text +1(603) 786-7565 and not fall victim of online scam in the name of getting a loan. thanks


      Vymazat
    2. EDWARD JONES FINANCE IS THE BEST PLACE TO GET A LOAN {Jonesloanfinance@yahoo.com},
      God bless you sir, I will not stop telling the world about your kindness in my life, I am a single mum with kids to look after. My name is Emily Thomas and I am from Convention Center Drive, Miami Beach, FL . A couple of weeks ago My friend visited me and along our discussion she told me about EDWARD JONES FINANCE, that they can help me out of my financial situation, I never believed cause I have spend so much money on different loan lenders who did nothing other than running away with my money. I have been in a financial mess for the pass 7 months now, She advised I give it a try so I mailed him and explain all about my financial situation to him, he therefore took me through the loan process and gave me a loan of $390,000.00 at a very low interest rate of 2% and today I am a proud business owner and can now take good care of my kids, If you must contact any firm to get any amount of loan you need with a low interest rate of 2% and better repayment schedule, please contact EDWARD JONES FINANCE email:- {Jonesloanfinance@yahoo.com} OR Text +1(307) 217-5388

      Vymazat
    3. I'M NOW FULFILL FINANCIALLY BECAUSE OF THE LOAN I GOT FROM UPSTOX FUNDING INC.{ upstoxfunding@yahoo.com }

      I would like to bring this to the notice of the public about how i came in contact with Upstoxfunding INC after i lost my job and being denied loan by my bank and other financial institution due to my credit score. I could not pay my children's fees. I was behind on bills, about to be thrown out of the house due to my inability to pay my rent, It was during this period my kids were taken from me by foster care. Then i set out to seek for funds online where i lost $3,670 that i borrowed from friends which i was rip off by two online loan companies. Until i read about: ( upstoxfunding@yahoo.com ) somewhere on the internet, Still wasn't convince because of what i have been through until a relative of mine who is a clergy also told me about the ongoing loan scheme of Upstoxfunding at a very low interest rate of 2% and lovely repayment terms without penalty for default of payment. I have no choice than to also contact them which i did through text (302) 273-5794.That day was the best and greatest day of my life which can never be forgotten when i receive a credit alert of $124,000Usd loan amount i applied for. I utilized the loan effectively to pay up my debts and to start up a business and today i and my kids are so happy and fulfill. You can as well contact them through email: upstoxfunding@yahoo.com OR call or text their helpline: (302) 273-5794. Why am i doing this? I am doing this to save as many that are in need of a loan not to be victim of scams on the internet. Thanks and God bless you all, I'm Wendy Ryan from Arizona, United States.

      Vymazat
  2. Tu lahev jsem chtela na mini festivalu koupit pro tchyni a ucinit tak konec maličkým PETkam, které si kupuje. Jen neměli zrovna tu barvu a uzaver, ktery potrebovala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak zkus nějaký e-shop. Tady je seznam, kde se dají koupit: http://likegroup.eu/pura-eshopy/.

      Vymazat
    2. CONTACT PROSPER LOAN AND BE FOREVER PROSPEROUS :- prosperloanplc@gmail.com or call +1(205) 224-8709 .

      Greetings to everyone, Life they say is full of deceit. No torture and pain can be compare to what i Theresa L. Bernard experience in the hands of scammers, I trusted the words of those fake loan lenders without verifying, I lost more than $12,500 in the quest of obtaining a loan i sold my car defaulted in my bills but i keep on falling victim my life has been piece of trash full of mess. My kids dropped out of school, My bank denied me credit because my credit score was down already. Until last week a very close friend told me that she got a loan from PROSPER LOAN PLC that i should also give it a try. Not having an option I contacted them with a heart full of sorrow and skepticism i shyly follow their procedures comply to their policy, I was waiting for the bad news like every other loan company i contacted gave me then i receive a credit alert that my bank account has been credited with $250,000 which i initially applied for instantly tears of joy roll out of my eyes because I never believe it will come through. Whenever you are in need of any kind of loan don't be a prey and contact the one true loan company via their information. Email: prosperloanplc@gmail.com or Call +1(205) 224-8709. And receive your financial breakthrough.

      Vymazat
  3. Můžu se zeptat na velikost nákrčníku? Chtěla bych ho koupit pro kluka, ale je mu už 9, tak nevím, jestli by ho oblíknul, aby nebyl malý. Nebo jak píšete, že si ho budete půjčovat, tak to fakt jde a je velký? A čepice do sady k nákrčníku Shark in the park nemáte? Kdyby ano, tak jak je to tam s velikostí? Díky moc.) Tereza

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nákrčník jsem si schválně ještě jednou zkoušela a v pohodě ho můžu mít. Myslím, že pro syna bude akorát. Čepici k němu nemám, ale myslím, že tahle značka má standardní číslování. A navíc opravdu kvalitní mateiály.

      Vymazat
  4. S ceskyma pyzamkama je to bida. Takovy ty klasicky ma Dita P, ma je pro deti, ale i taty a mamy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To sice jo, ale těch skoro 1 600 by byla pěkná rána pro peněženku. A navíc by jsme při zapínání knoflíčků asi přišly o poslední nepocuchané nervy... Ale krásná jsou, to jo. Kdybych byla bohatá, určitě bych celé rodině aspoň jednu sadu pořídila.

      Vymazat
  5. Svědectví o finančním průlomu od Boha pomocí Finančního kroužku Loan INC. (Fundingloanplc@yahoo.com NEBO Call / Text +14067326622) ...

    Ahoj Jsem Evelyn Russell bydlištěm v 808 NE 19. Oklahoma City, jsem sama matka požehnaná se dvěma dcerami. Chvíli jsem hledala opravdového věřitele, který by mi mohl pomoci půjčovat, protože už nemám práci, všechno, co jsem dostal, byly to hajzlové, kteří mi věřili, a nakonec mi vzali peníze, aniž mi dali úvěr, moje naděje byla ztracena, mám zmatený a frustrovaný, bylo to pro mé rodinu těžké krmit s dobrým jídlem, nikdy jsem nechtěl mít nic společného se všemi půjčujícími společnostmi na internetu znovu. Než jsem se setkal s věřitelem, který změnil můj život a život mé rodiny Prostřednictvím člena společenství "věřitel se strachem z Boha v něm panem JASONEM RAYMONDEM, byl to muž, který poslal Bůh, aby pozvedl svou rodinu z utrpení .Prvýkrát jsem si myslel, že to nebude možné z dřívějších zkušeností, než jsem dostal svůj úvěr v hodnotě $ 135,000.00 USD za méně než 24hodinů.Takže můj poradce komukoliv, kdo tam opravdu potřebuje půjčku, je kontaktovat Finanční kroužek INC prostřednictvím tohoto oficiálního e-mailu: - fundingloanplc@yahoo.com NEBO Call / Text +1 (406)732-6622 a být finančně zrušen.

    OdpovědětVymazat
  6. I`m Charlie Bean and I live in Toronto Canada. I needed a loan to buy a house and I searched for a mortgage loan from all banks and I was denied and I loss hope of having my own house until I came across a post just as you reading my post now. I saw a post about a Financial Service Company who gives loan at 2% interest so I applied in STEAKLEY FINANCIAL SERVICES using their email steakleyfinancialservices@yahoo.com. And my loan was granted it was like a dream but was true and now am a owner of a house in Toronto and am paying the mortgage loan with no stress and I also requested if I can be granted a business loan and I was also granted. Now am living a happy life, I will advice you if you have an financial problems and you need money to settle it so you can pay with no stress just contact Steakley Financial Service at their email Steakleyfinancialservices@yahoo.com or number +1(512) 714-8010.

    OdpovědětVymazat
  7. MOORE LOANS SAVE ME WHEN THERE WAS NO HOPE {mooreloancompany@yahoo.com}

    Hello everyone in this forum, I am Luis Root from USA, I cannot believe that God really exist not until i was Redeemed and saved from Financial bondage.. l was into financial crisis and needed to pay some bills. l tried seeking help from banks but all to no avail,l also tried seeking help from the internet only to meet scammers who pretended to be private lender and made away with my $15000 and did not get my loan, not until GOD introduce me to Moore Robbinson through a friend who was rescued from financial problem and a loan of $100,000.00 was granted to him by Moore Robbinson, so l took his advise and contacted Moore Loan Company and in the space of one week my loan of $200000 was granted to me.so my advise to everyone seeking for loan at low interest rate of 2% .l am doing this because l am so happy am out of financial bondage and am once again full of joy and life is easy all thanks to GOD and Moore Robbinson. You can contact Moore Loan Company via {mooreloancompany@yahoo.com} OR Text (414) 454-9493

    OdpovědětVymazat
  8. EDWARD JONES FINANCE IS THE BEST PLACE TO GET A LOAN {Jonesloanfinance@yahoo.com},
    God bless you sir, I will not stop telling the world about your kindness in my life, I am a single mum with kids to look after. My name is Emily Thomas and I am from Convention Center Drive, Miami Beach, FL . A couple of weeks ago My friend visited me and along our discussion she told me about EDWARD JONES FINANCE, that they can help me out of my financial situation, I never believed cause I have spend so much money on different loan lenders who did nothing other than running away with my money. I have been in a financial mess for the pass 7 months now, She advised I give it a try so I mailed him and explain all about my financial situation to him, he therefore took me through the loan process and gave me a loan of $390,000.00 at a very low interest rate of 2% and today I am a proud business owner and can now take good care of my kids, If you must contact any firm to get any amount of loan you need with a low interest rate of 2% and better repayment schedule, please contact EDWARD JONES FINANCE email:- {Jonesloanfinance@yahoo.com} OR Text +1(307) 217-5388
    .............................

    OdpovědětVymazat