pondělí 11. prosince 2017

Minireport / Moje nákupy a objevy na zimním festivalu mini

Už je to sice přes týden, co Festival Mini skončil, ale díky narozeninovým oslavám a kvůli unudleným nosům jsem se nedostala k tomu vám o něm napsat dřív. Vypravit se na něj budete moct (aspoň doufám!) zase někdy v květnu, třeba vás al ei tak inspituju k nějakým nákupům dárků na poslední chvíli. A jaké lahůdky tedy byly tentokrát v 5. a 6. patře OD Kotva k vidění? Třeba tyhle slvostné dobroty ze dřeva od značky bajkajlaj, které můžete koupit na Fleru. K mání tam jsou kromě lákavých nanuků, lízátek, dortíků a donutů i parádní dřevěné foťáky.

Pokud máte v okolí někoho v očekávání, skočte si do Hračkotéky pro tuhle skvostnou knihu To je moje od blogerky Rosy Mitnik s ilustracemi Jany Nachlingerové alias Jou jou. Je to vlastně takový interaktivní deník, do kterého si čerství rodiče můžou zaznamenávat svoje pocity a pokroky svého mimi.


A co začalo jako kniha se rozrostlo v roztomilůstky jako je tato košilenka...

...nebo hrníček na preso (strana bez jablíčka) či kakao pro prcky.

Pak tu jsou samozřejmě ty rozkošné panenky od Rozmar Kopecké, které jsem si letos ještě zakázala, abych se mohla těšit, že je Adélce pořídím ke třetím narozeninám.

Jako brouk se mi v hlavě usídlil i tenhle krásný kočárek značky ooh noo, který prodává brněnský Arki.

U nich se mi zalíbil i tenhle parádní koník KONNIK v mnoha barevných variantách a tyhle dřevěné kostky s písmenky.

Pro edukativní a zábavné hračky si chodím už asi rok k Chytré opičce. Třeba tyhle puzzle Djeco jsou sázkou na jistotu.

Nově v tomto obchodě najdete i knížku Na stolečku, ve které najdete aktivity pro nejmenší děti (cca od 6 do 24 měsíců), které lze připravit na malém prostoru. Ideálním místem pro tyto hry je, jak už název napovídá, malý stoleček. Tuto knihu dnes odpoledne slavnostně pokřtí v kavárně Králík rádiu její kmotra Tereza / Madame Coquette, která už o ní na svém blogu psala. Pokud do ní chcete nahlédnout, mrkněte se tam.


Mezi moje další oblíbené obchody patří vinohradská Nila a NILAkids. Na festival mini přivezli výběr svého sortimentu pro děti,...


...jako jsou tyhle vodou omývatelné laky na nehty a bezbarvé voňavé lesky na rty bez toxických látek. Na Adélku jeden lesk taky čeká a jak ji (a sebe) znám, lak na nehty bude brzy taky potřebovat.

Zaujaly mě i knížky, leporela a další hračky u festivalových nováčků U sta hromů, které tvoří dvě grafické designérky Anna Vančurová a Tereza Juricová.

U knížek se musím držet zkrátka, máme jich kromě knihovny i plný sklep a místo na ty dětské taky ubývá. Hello Ruby - Dobrodružné programování jsem ale musela koupit pro svoji kamarádku Žanetu, jejíž manžel pracující v oboru IT si vysnil, že jejich syn bude jednou studovat na MIT. Třeba k tomu tímhle dárkem taky trochu přispěju. Sázkou na jistotu je i výběr dětských knížek z obchodu Pinwheels a nově bylo na festivalu i nakladatelství Svojtka, s jejichž leporely pro nejmenší (téměř) taky nemůžete sáhnout vedle.

Dalšími mininováčky byla Noemova archa se svými překrásnými zvířátky z filcu, které jsou jinak k mání na Fleru...

...a značka Co budu dneska šít?, kterou znám z Instagramu, kde na mě pravidelně vyskakují předtištěné střihy na originální hračky, batůžky a polštářky. A ti méně zruční si je můžou koupit už hotové.

No a co se týče hraček, nejdelší dobu jsem už radičně strávila u stánku Šimido, jejichž hračky se mi hrozně líbí, ale nějak si je v našem nelesním bytě neumím představit. Až teď když článek píšu mě napadlo jednoho či dva pořídit před letní dovolenou v Krkonoších, kde by sejim určitě líbilo víc než v Holešovicích!

Další nutnou zastávkou byl stánek značky MMMoje, ...

...u kterého jsem pořídila sukýnku pro Adélku, tričko pro Erwína a jeden sítotisk do jejich společného pokoje. Na dračku jdou ale hlavně její dinosauří polštáře a hnízdečka pro miminka z autorské látky, která má nově certifikát Značka kvality. Ten zaručuje mimo jiné i to, že látky neobsahují látky, které by mohly být malým dětem škodlivé.



Nákupy jsem udělala i u Báry z Shark in the Park, která na festivalu mini prezentovala svoji novou kolekci s názvem Wood night.


Sice se mi moc zamlouvá tohle kombo, ale nakonec jsem Erwínovi pořídila jenom ten šedý nákrčník a fešácké tepláky a Adélce podobnou tmavě modrou mikinku s nápaditým střihem.

Na příště jsem si pro ni vyhlídla lněné šatičky od nové značky Julie, ...

...která kromě nich nabízí i kouzelná dětská ponča, která po srolování mohou sloužit nákrčníky.

Výhledově ode mě nejspíš dostane i něco od slovenské značky Mile, kterou na festivalu zastupoval nový concept store Wildmini.


Z nabízeného oblečení mě kromě mnoha dalších zaujala nová značka autorských ohozů...

...a třeba i pytlíků na hračky Lichi.

Adélka navíc díky festivalu získala i nové zimní botky značky RAK, které mi naživo nepřijdou tak mohutné jako na fotce. Jsou lehounké a navíc na sobě skrývají několik reflexních prvků.

Oběma dětem jsem taky pořídila termolahev z nerezu Pura, které doufám budou díky několika druhům vyměnitelných silikonových uzávěrů ještě nějaký ten pátek používat.

U stánku nosících šátků OMNIFERA a MOM jsem pak (stejně jako minule) zalitovala, že jsem to nošení dětí v šátku nedotáhla. Tyhle jsou totiž tak luxusní, že by do toho člověk nejraději hned šel.

U holek, které vymyslely časosběrné diáře na tři roky Bloque, se zase člověk začal těšit na budoucnost.

I když s Tomášem z La školy jsem se jí začala zase trochu bát. Přislíbila jsem totiž ve školce hru na triangl v rámci školkové besídky, kterou s dětmi nacvičuje právě on. Já jsem totiž na hudbu trochu antitalent. V symfonii v St. Louis, kam jsem svého času pravidelně chodila, jsem ale kdysi zatoužila zahrát si s orchestrem na triangl. Ve středu si tenhle sen splním a doufám, že si tím neuříznu moc velkou ostudu. Každopádně La škola nově vyrábí hudební nástroje z českého dřeva, které na mini představili. Jsou vyrobeny tak, aby vyhovovaly i nejmenším dětem a zůstaly zvukově dokonalé. Navíc mají poetické názvy gingo, lele, fazole a ara. Tady si můžete na Soundcloudu poslechnout píseň Černá, která je zahraná na jeden z nich.

Posledním mým nákupem bylo koření u Kitchenette, které se dá použít do perníčků a které mi teď krásně zavoňuje skříň.

Pak už jsem se jenom družila, veselila a popíjela kávu u sympatických Flat White a zakusovala k tomu cupcaky od Lelí. Festival byl zase nadmíru povedený a vlastně by se slušelo něco pěkného napsat o všech vystavovatelích. Jenže na to nemám fotografický um ani svižný sloh. Pokud jste byli, budu ráda, když se v komentářích podělíte o svoje úlovky a pokud jste náhodou nebyli, tak příště prostě MUSÍTE!

12 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. BEST AVAILABLE WAY TO FINANCEIAL FREEDOM {upstoxfunding@yahoo.com}
      Are you looking for financial freedom? Are you in debt, you need a loan to start a new business? Or you collapse financially, do you need a loan to buy a car or a house? Have you ever been rejected by your bank in ever finance? You want to improve your financial? You need a loan to pay off your bills pay off? No more looking, we welcome you for an opportunity to get all types of loans at a very affordable 3% interest rate for others. For information, contact us now by email at: {upstoxfunding@yahoo.com}

      Do you have a bad credit? Do you need money to pay bills? Is it necessary to start a new business? Do you have an unfinished project due to poor funding? Do you need money to invest in any specialty that will benefit you? And you do not know what to do. We offer the following loans;both Personal loans [secure and unsecured], Business loans [secure and unsecured] ,combination loans ,Student loans,Consolidation loans and so many others.

      Company name: UPSTOX FUNDING
      Company Email: upstoxfunding@yahoo.com

      Vymazat
    2. EDWARD JONES FINANCE IS THE BEST PLACE TO GET A LOAN {Jonesloanfinance@yahoo.com},
      God bless you sir, I will not stop telling the world about your kindness in my life, I am a single mum with kids to look after. My name is Emily Thomas and I am from Convention Center Drive, Miami Beach, FL . A couple of weeks ago My friend visited me and along our discussion she told me about EDWARD JONES FINANCE, that they can help me out of my financial situation, I never believed cause I have spend so much money on different loan lenders who did nothing other than running away with my money. I have been in a financial mess for the pass 7 months now, She advised I give it a try so I mailed him and explain all about my financial situation to him, he therefore took me through the loan process and gave me a loan of $390,000.00 at a very low interest rate of 2% and today I am a proud business owner and can now take good care of my kids, If you must contact any firm to get any amount of loan you need with a low interest rate of 2% and better repayment schedule, please contact EDWARD JONES FINANCE email:- {Jonesloanfinance@yahoo.com} OR Text +1(307) 217-5388
      ............................................................

      Vymazat
  2. Děkujeme a jsme poctěni! Budeme se těšit na viděnou na dnešním křtu :)

    OdpovědětVymazat
  3. CONTACT PROSPER LOAN AND BE FOREVER PROSPEROUS :- prosperloanplc@gmail.com or call +1(205) 224-8709 .

    Greetings to everyone, Life they say is full of deceit. No torture and pain can be compare to what i Theresa L. Bernard experience in the hands of scammers, I trusted the words of those fake loan lenders without verifying, I lost more than $12,500 in the quest of obtaining a loan i sold my car defaulted in my bills but i keep on falling victim my life has been piece of trash full of mess. My kids dropped out of school, My bank denied me credit because my credit score was down already. Until last week a very close friend told me that she got a loan from PROSPER LOAN PLC that i should also give it a try. Not having an option I contacted them with a heart full of sorrow and skepticism i shyly follow their procedures comply to their policy, I was waiting for the bad news like every other loan company i contacted gave me then i receive a credit alert that my bank account has been credited with $250,000 which i initially applied for instantly tears of joy roll out of my eyes because I never believe it will come through. Whenever you are in need of any kind of loan don't be a prey and contact the one true loan company via their information. Email: prosperloanplc@gmail.com or Call +1(205) 224-8709. And receive your financial breakthrough.

    OdpovědětVymazat
  4. MOORE LOANS SAVE ME WHEN THERE WAS NO HOPE {mooreloancompany@yahoo.com}

    Hello everyone in this forum, I am Luis Root from USA, I cannot believe that God really exist not until i was Redeemed and saved from Financial bondage.. l was into financial crisis and needed to pay some bills. l tried seeking help from banks but all to no avail,l also tried seeking help from the internet only to meet scammers who pretended to be private lender and made away with my $15000 and did not get my loan, not until GOD introduce me to Moore Robbinson through a friend who was rescued from financial problem and a loan of $100,000.00 was granted to him by Moore Robbinson, so l took his advise and contacted Moore Loan Company and in the space of one week my loan of $200000 was granted to me.so my advise to everyone seeking for loan at low interest rate of 2% .l am doing this because l am so happy am out of financial bondage and am once again full of joy and life is easy all thanks to GOD and Moore Robbinson. You can contact Moore Loan Company via {mooreloancompany@yahoo.com} OR Text (414) 454-9493

    OdpovědětVymazat
  5. BEST AVAILABLE WAY TO FINANCEIAL FREEDOM {upstoxfunding@yahoo.com}
    Are you looking for financial freedom? Are you in debt, you need a loan to start a new business? Or you collapse financially, do you need a loan to buy a car or a house? Have you ever been rejected by your bank in ever finance? You want to improve your financial? You need a loan to pay off your bills pay off? No more looking, we welcome you for an opportunity to get all types of loans at a very affordable 3% interest rate for others. For information, contact us now by email at: {upstoxfunding@yahoo.com}

    Do you have a bad credit? Do you need money to pay bills? Is it necessary to start a new business? Do you have an unfinished project due to poor funding? Do you need money to invest in any specialty that will benefit you? And you do not know what to do. We offer the following loans;both Personal loans [secure and unsecured], Business loans [secure and unsecured] ,combination loans ,Student loans,Consolidation loans and so many others.

    Company name: UPSTOX FUNDING
    Company Email: upstoxfunding@yahoo.com

    OdpovědětVymazat

  6. We Facilitate Bank instruments SBLC for Lease and Purchase. Whether you are a new startup, medium or large establishment that needs a financial solution to fund/get your project off the ground or business looking for extra capital to expand your operation,our company renders credible and trusted bank guarantee provider who are willing to fund and give financing solutions that suits your specific business needs.

    We help you secure and issue sblc and bank guarantee for your trade, projects and investment from top AA rated world Banks like HSBC, Barclays, Dutch Ing Bank, Llyods e.t.c because that’s the best and safest strategy for our clients.e.t.c

    DESCRIPTION OF INSTRUMENTS

    1. Instrument: Funds backed Bank Guarantee(BG) ICC-600

    2. Currency : USD/EURO

    3. Age of Issue: Fresh Cut

    4. Term: One year and One day

    5. Contract Amount: United State Dollars/Euros (Buyers Face Value)

    6. Price : Buy:32%+1, Lease: 4%+2

    7. Subsequent tranches: To be mutually agreed between both parties

    8. Issuing Bank: Top RATED world banks like HSBC, Barclays, ING Dutch Bank, Llyods e.t.c

    9. Delivery Term: Pre advise MT199 or MT799 first. Followed By SWIFT MT760

    10. Payment Term: MT799 & Settlement via MT103

    11. Hard Copy: By Bank Bonded Courier


    Interested Agents,Brokers, Investors and Individual proposing international project funding should contact us for directives.We will be glad to share our working procedures with you upon request.



    Name: Muhammed Emir Harun

    Contact Mail :info.financewizardltd@gmail.com

    Skype: info.financewizardltd@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  7. Já většinou spíše takové věci nakupuji přes internet, když si dáte tu práci a proberete se na https://slevovykupon.net/c/pro-deti-a-maminky/ všemi nabídkami, narazíte na opravdu zajímavé věci a za docela příjemné ceny.

    OdpovědětVymazat
  8. Vodou omývatelné laky na nehty jsem ještě neviděla. To asi moc dlouho nevydrží že? Já naopak dávám přednost lakům, které mi vydrží co nejdéle, proto používám gel lak , abych si nemusela nehty lakovat tak často.

    OdpovědětVymazat
  9. Ty dřevěné hračky na úvodním obrázku vypadají opravdu skvěle! :) V poslední době jsem si je také oblíbila, a tak mému synkovi nekupuji nic jiného. Líbí se mi totiž jak moc toho vydrží a navíc mi to příjde jako velmi ekologické řešení.

    OdpovědětVymazat
  10. Pozdrav svima. Moje ime je Maria Magdalena, samohrana sam majka troje djece, želim podijeliti opipljivo svjedočanstvo o tome kako sam dobila zajam od 10.000 eura uz 3% od bogobojaznog čovjeka, gospodina Mikea Andersona. Ako ste zainteresirani za dobivanje kredita, obratite mu se, uvjeravam vas da je sigurno, hvala. E-mail adresa: (barrmikeanderson48@yahoo.com)

    OdpovědětVymazat