neděle 10. prosince 2017

Naučte děti pojmenovávat emoce & Giveaway o Ferdu a jeho mouchy


Naučit se pracovat se svými emocemi je podle mě jedna ze stěžejních věcí, kterou bychom měli dětem jako rodiče předat. Já si o sobě třeba vždycky myslela, že jsem vyrovnaný člověk, kterého jentak něco nerozhází. I v největším stresu si ke mě kolegové chodili pro morální podporu, protože mým klidem opravdu skoro nic neotřáslo. Co se týče mezilidských vztahů, už dávno jsem si uvědomila, že se sice podvědomě, ale zcela programově obklopuju stejně naladěnými lidmi. Díky tomu jsem se za celý život (tedy až na svého bráchu samozřejmě, protože v dětství není svatoušek nikdo) snad s nikým pořádně nechytla. Hádat se prostě neumím. A dohadovat taky ne. A to je bohužel celkem stěžejní část výchovy, na kterou jsem nebyla emociálně připravená. Děti si neustále něco nárokují. Trénují si na tom posouvání hranic svých i našich. Navíc chtějí všechny problémy rozseknout HNED a nevím jak vás, ale mě tahle kombinace extrémně vyčerpává. Odhaduju, že jestli mě má mateřství něco naučit, je to právě tohle. A taky ovládnout/zpracovat občasný tlak, který se ve mě díky tomu hromadí a já občas zažívám pocity, které jsem u sebe předtím neznala. Snažím se na tom usilovně pracovat, protože je mi jasné, že pokud to (ne)zvládnu, svým chováním celkem spolehlivě determinuju, jak se jednou k problémům a emocím budou stavět oni. Pomoct jim můžu i jinak. Třeba tím, že s nimi budu o tom, co cítí(m) mluvit, protože pojmenovávání emocí je první krok k tomu jim porozumnět. A právě k tomu se skvěle hodí sada knížky a plyšových zvířátek/pomůcek, kterou vám dneska představím. Na konci článku si o ni navíc můžete i zasoutěžit.

Sada obsahuje velkou plyšovou žábu Ferdu, které ale u nás podle Adélky říkáme jednoduše žába kvak kvak, osm much, které symbolizují vybrané emoce, a knížku Ferda a jeho emušáci.

Knížku napsaly pedagožky Michaela Dostálová, Sylvia Jančiová a Helena Vlčková a najdete v ní ilustrace od Marie Kuliny.  Knížku vydalo a interaktími hračkami opatřilo společnost Scio, které je známé především díky ScioŠkolám a Národním srovnávacím zkouškám. 

V knížce najdete 16 příběhů, které se vztahují k jedné z osmi muších emocí, jimiž jsou důvěra, hněv, osamocení, radost, smutek, strach, zvědavost a žárlivost. S dětmi tak můžete sdílet třeba jejich obavy ze stesku z nadcházející školky v přírodě...

...a to včetně několika doporučení po straně hlavního textu.

Nebo třeba radost. A mě se obzvlášť líbí, že je v knížce zařazen i příběh o radosti z radosti někoho jiného. 

V knížce po straně najdete kromě drobných rad pro rodiče i otázky pro děti, společné doplňující otázky k příběhu, nápady na společné aktivity a samozřejmě i vysvětlení dané emoce. 

Když si zrovna nečtete, děti si určitě budou rády hrát s poměrně velkým plyšovým žabákem, který má v puse suchý zip, díky jemuž ho můžou mouchami krmit. Ale připravte se, že se mouchy budete nacházet po celém bytě. (V balení je i oranžová mucholapka, která u nás teda místo much spíš chytá vlasy. Mouchy před dětmi schovávám do plátěného pytlíku, kde jsou ve větším bezpečí.)

O emocionální inteligenci, jako základu spokojeného života, jsem (hlavně tedy v zahraničních článcích) četla už mnohokrát. Jak jsem tu nedávno psala, Adélka je v období, kterému se v angličtině říká terrible twos. Během chvilky se promění ze spokojené holčičky v zoufalou plačící hromádku neštěstí, která se bezmocně válí na zemi a brečí třeba kvůli rozlomenému rohlíku. Je to součástí přirozeného vývoje, zrovna se jí totiž propojují v mozku obě hemisféry a to sebou holt přináší, že ji emoce pohltí a ona si s nimi neví rady. Protože ještě neumí svoje emoce dostatečně verbálně ventilovat, jedinou cestou, jak se vzniklého přetlaku zbavit, je (bohužel pro rodiče i chudinky děti) pořádnej hysterát. Jednou z věcí, kterou pro děti můžeme v tuto chvíli udělat (a opravdu to funguje, mám to vyzkoušené), je jejich emoci pojmenovat. U nás funguje třeba říct: "Adélko, ty jsi smutná, protože je ten rohlík na dvě půlky?" Ona většinou přestane, zbystří a přitaká. Pak buď zkusím situaci nějak vyřešit, třeba jí nabídnu svůj nerozlomený rohlík, nebo ji jenom pohladím/obejmu a řeknu, že mě to mrzí, ale jiný rohlík už nemám. Mám vyzkoušeno, že v tuto chvíli naopak vůbec nefunguje dětem situaci nějak logicky vysvětlovat nebo je přesvědčovat, že se rozčilují kvůli blbině. To v nich vyvolá ještě větší frustraci a konec záchvatu oddálí. Sama už smutek a radost umí rozlišit a při hře vybrat tu správnou mouchu. U smutku si navíc mne smutně očko a u ve veselé mouchy se hurónsky zasměje. Chápání a pojmenovávání emocí navíc údajně propojení hemisfér urychlí a to je rozhodně to, o co nám v tuto chvíli jde! :) 

U Erwína zase aktuálně řešíme smutek ze ztráty dědy. Na fotce vidíte jeho výběr emocí/much, které kvůli dědově smrti prožívá. Já mu k nim posílám mouchu radosti, protože děda by si moc přál, abychom tu i bez něj byli šťastní. Občas, když se cítí smutně, si jednu z posmutnělých much vybere a přinese mi ji. Pak se tulíme a o dědovi si vyprávíme. Vedle toho, že Adélka svého žabáka kvak kvak moc miluje, si u nás tedy tahle hračka opravdu našla svoje místo. Pokud vás taky zaujala, více informací si můžete dohledat tady.  Na stejném odkaze ji lze i koupit. Anebo ji zkuste pro svoje děti vyhrát!

Podmínky soutěže:

1. Napište mi, jak svoje a dětské emoce zvládáte vy. Zaskočily vás některé emocionální reakce stejně jako mě?  A mluvíte o pocitech se svými dětmi? Používáte při tom nějaké hračky?
2. Zanechte na sebe kontakt. Pokud vám nefunguje vkládání komentářů, což se občas stává, zkuste to nejdřív v Google Chromu, a když ani to nepomůže, napište mi na kusanec.cz(at)gmail.com nebo zanechte vzkaz na FB a já vás do slosování přidám.
3. Lajkněte FB mého blogu. A uděláte mi radost, když budete sledovat i můj Instagram
4. Jestli chcete sledovat Emuší novinky a informace o nových trendech ve výchově a vzdělání, lajkněte Emuší facebookový profil nebo/a profil Scio, kterému tímto mnohokrát děkuji za hračku na testování i jednu pro vás.
5. A pokud chcete být do slosování zařazeni několikrát, sdílejte článek po svých kanálech. Napište mi prosím vás do komentářů, kolikrát a kde jste soutěž sdíleli. Navíc podobnou soutěž brzy uveřejním i pro svoje fanoušky na Instagramu, tak můžete svoje štěstí zkusit i tam. 

Soutěžit můžete do půlnoci 16. prosince. Vítěze oznámím druhý den pod tímto článkem a následně se s ní(m) spojím ohledně převzetí výhry. Hodně štěstí!
---
Výhru získává Kateřina Muchka. Katko, moc gratuluju a posílám ti mail!

60 komentářů:

  1. Je tak o mouchy soutěžit musím. Mám je na seznamu už nějakou dobu, i když máme teprve malé mimčo. Hned jak jsem je viděla prvně, tak jsem je začala potřebovat. U nás se o emocich nikdy nemluvilo, tak taky moc nevím,jak na to. Tak třeba mouchy pomůžou a v budoucnu nám to půjde.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo kdyby náhodou tak zemanovae@centrum.cz

      Vymazat
    2. Svědectví o finančním průlomu od Boha pomocí Finančního kroužku Loan INC. (Fundingloanplc@yahoo.com NEBO Call / Text +14067326622) ...

      Ahoj Jsem Evelyn Russell bydlištěm v 808 NE 19. Oklahoma City, jsem sama matka požehnaná se dvěma dcerami. Chvíli jsem hledala opravdového věřitele, který by mi mohl pomoci půjčovat, protože už nemám práci, všechno, co jsem dostal, byly to hajzlové, kteří mi věřili, a nakonec mi vzali peníze, aniž mi dali úvěr, moje naděje byla ztracena, mám zmatený a frustrovaný, bylo to pro mé rodinu těžké krmit s dobrým jídlem, nikdy jsem nechtěl mít nic společného se všemi půjčujícími společnostmi na internetu znovu. Než jsem se setkal s věřitelem, který změnil můj život a život mé rodiny Prostřednictvím člena společenství "věřitel se strachem z Boha v něm panem JASONEM RAYMONDEM, byl to muž, který poslal Bůh, aby pozvedl svou rodinu z utrpení .Prvýkrát jsem si myslel, že to nebude možné z dřívějších zkušeností, než jsem dostal svůj úvěr v hodnotě $ 135,000.00 USD za méně než 24hodinů.Takže můj poradce komukoliv, kdo tam opravdu potřebuje půjčku, je kontaktovat Finanční kroužek INC prostřednictvím tohoto oficiálního e-mailu: - fundingloanplc@yahoo.com NEBO Call / Text +1 (406)732-6622 a být finančně zrušen.

      Vymazat
    3. EDWARD JONES FINANCE IS THE BEST PLACE TO GET A LOAN {Jonesloanfinance@yahoo.com},
      God bless you sir, I will not stop telling the world about your kindness in my life, I am a single mum with kids to look after. My name is Emily Thomas and I am from Convention Center Drive, Miami Beach, FL . A couple of weeks ago My friend visited me and along our discussion she told me about EDWARD JONES FINANCE, that they can help me out of my financial situation, I never believed cause I have spend so much money on different loan lenders who did nothing other than running away with my money. I have been in a financial mess for the pass 7 months now, She advised I give it a try so I mailed him and explain all about my financial situation to him, he therefore took me through the loan process and gave me a loan of $390,000.00 at a very low interest rate of 2% and today I am a proud business owner and can now take good care of my kids, If you must contact any firm to get any amount of loan you need with a low interest rate of 2% and better repayment schedule, please contact EDWARD JONES FINANCE email:- {Jonesloanfinance@yahoo.com} OR Text +1(307) 217-5388
      .............................

      Vymazat
  2. Emoce u nas hodne resime. Emusaka jsem mela pujceneho a u deti slavil uspech.
    Mpm@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Ferda a jeho mouchy jsou opravdu parádní. Už jsem po nem koukala. U nás by se uplatnil i v pripadech, kdy chci svym dětem srozumitelně popsat sve emoce ja.

    Eliskazili@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Uzasna knížka a kdyby se na nás usmálo štěstí, byla by hodně oblíbena. tak snad . kaderabkova.marie@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Emoce jsme hodně rozebírali díky filmu v hlavě. Je trochu pro větší deti, ale taky úžasný. Doplnuji předešlý komentář. Kaderabkova.Marie@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  6. O pocitech mluvime, ale pouzit hracky nebo jine vizualni pomucky me nenapadlo. Jankava@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  7. dobrý den, já pracuji s dětmi a používáme kartičky Moře emocí. Na emušáka si brousím zuby, proto mě moc potěšilo, že si můžu zkusit štěstí tady :) hlavně mi přijde důležité, aby děti měly prostor mluvit o svým pocitech a my dospěláci je přijímali - nemoralizovali, nenutili děti, aby se za své pocity styděly. to je můj způsob řešení. mají na ně právo stejně jako my, způsob, jak je zvládat, s tím jim musíme pomoct, aby se to naučily. sleduji na Fb jako Barbora Francová. cervenkova.barbora@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  8. To je krásná knížka! Tu potřebuji �� Vždy jsem si myslela, že jsem klidný člověk a teď na mateřské zjišťuji, že to asi tak není �� takže já sama se učím, jak zvládat svůj hněv a další emoce, které vyplouvají na povrch..
    bockova.ma@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  9. Emoce a jejich zvládání màme se synem na dením pořádku. Knihu bychom velmi ocenily;) Hezky adventní cas A. - ane.tte@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  10. ahoj, se zvládáním emocí, zvláště těch negativních bojujemea snažíme se pracovat na denní bázi ba skoro neustále :-) na dětské vychytávku nemám, prostě mluvíme, vysvětlujeme když je vhodná chvíle a já se snažím zřetelně komunikovat svůj emoční stav když už se blížíme problému, aby to vůbec měli kluci jak odkoukat, co se týče práce se svým vztekem, tam moc ráda doporučím zážitkové skupinové semináře Vztek matek.
    díky za soutěž, Pavla (rennfri@seznam.cz)

    OdpovědětVymazat
  11. ...tak takhle pomáhat vyznat se v emocích je opravdu hodně důležité, ne-li nejvíc z celé výchovy.
    U nás bylo zakázáno se zlobit nebo smutnit, natož abych o tom mohla mluvit... je mi 70let a teď mám na starosti svou matku a jsem velice vyčerpaná a zaskočená tím, jaké pocity a emoce ve mně vzbuzuje a musím si neustále opakovat, že já vím jak s nimi pracovat, ale stojí to strašnou energii...a taky platí, že v dětství osvojené dovednosti ve stáří jako když najdeš :-) je dobře, že dnešní výchova je jiná a děkuji za tak užitečný článek

    OdpovědětVymazat
  12. No já mám pocit, že emoce jsou obecně dost neprobadana oblast a to i přes to, že nám vládnou...a bojujeme s nimi v éře racionality...no a se mnou to není jiné, u dětí se snažím aby komunikovaly a nic v sobě nedusily, ale svrim starsim ti zacina byt dost komplikovane...a vim, že na tom zapracovat musím, tak by se tenhle parádní zabak docela hodil...diky za článek Lucka alias Lucianina Lucijenov@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  13. Skvělá výhra. Zkouším štěstí. Za nás se emoce nijak mo neřešily. Já je svými dětmi probíram často. I já sama jsem na mateřské měla docela problém emoce ukocirovat.
    Děti jsou zlaticka a vždy mě dojmou slovíčka mám te rád....
    Lencaklimova@seznam.cz
    Fb Lenka Klimova

    OdpovědětVymazat
  14. My emoce řešíme s dcerkou denně, ona je takový přecitlivělák. Se starší jsem to tak neměla, tak teď tápem. V tom by nám mohla knížka pomoci.
    irena.myslikovjanova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  15. Sama mám problém s uvědoměním si a pojmenováním vlastních emocí. Ale učím se to. Když nad tím tak přemýšlím, tak s dětmi si povídáme spíš o těch pozitivních emocích. Když přijde nějaká situace, kdy vypluje negativní emoce, řeším spíš samotnou situaci, než abych se zaměřila na emoci a její pojmenování... Tak třeba by nám žabák s mouchami mohl pomoci. Tereza (terakost@gmail.com)

    OdpovědětVymazat
  16. Snažím se s dcerou hodně mluvit a když se něco děje, tak ji hodně objímat. To je věc, co na ni nejvíce funguje. Žádné pomůcky jsme zatím k ukočírování emocí nezkoušely, ani bych nevěděla, co pouzit.každopádně Emušáky už mam delší dobu vyhlídlé.
    vejvodova.adela_seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  17. Emoce u nás jsou na denním pořádku protože mám prvňáčka co je hodně citlivý tak řešíme jak se cítil v různých situacích ve škole.Snažím se aby vždy řekl když ho něco trápí aby se nebál reakce nás či okolí.Ale popravdě někdy je to dost oříšek:)sdílím na FB. hankafb@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  18. Emoce řešíme denně a hlavně s nejmladším. A mamka se učí zvládat svoje emoce, protože až při třetím jsem zjistila, že nejsem až tak klidný člověk :-D Knížka by se nam moc líbila a snad i pomohla mít emoce pod kontrolou. Přejeme krásný adventní čas!
    ev.ru@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  19. Osobne svoje emoce porad zvladam spatne, ale snazim se aspon, aby na tom dcera byla lepe. O emocich mluvime, a pokud je nejaky problem, plysak ho nekdy pomuze vyresit. Jednoduche to ale neni. ;-)
    Sdilim na FB. meskjana@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  20. Já už mám sice děti velké,ale knížka i se zvířaty by se mi hodila do práce. Učím prvňáčky a ti ještě často mají problém mluvit o svých emocích. Jdeme na to přes knížky nebo taky přes náladoměr,co nám visí na zdi a u kterého si každý den povídáme, jak se cítíme.Sdilim na Facebooku. Ivča.
    2909@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  21. Pod stromecek chci koupit emoce od PlanToys ale Emusak se mi libi moc. O emocich se snazime mluvit, ale par dni v mesici ztracim nadhled a tezko se to kociruje 😆
    Sleduji Inst i Fb

    OdpovědětVymazat
  22. Deti uz mam dospele,emoce jsem zvladala metodou pokus,omyl...Hlavne s laskou.Nemam rada kdyz se z veci dela problem... Tato kniha me zaujala,obdarovala bych vnucku.
    Jen hezke dny.
    jplihal68@gmail.com
    JP

    OdpovědětVymazat
  23. Dobry den,

    s pojmenovanim emoci bojujeme stale. Mala neumi pojmenovat a tak vse vyjadruje revem. Ucim se rozlustit, ale tahle vec nam urcite pomuze.
    Snad mohu soutezit, ikdyz nemam instagram ani facebook. Pokud nemohu, tak prosim o vyrazeni.
    kamilape.de@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  24. Občas je to boj, ale díky dětem( máme dva syny) se učím zvládat především vlastní emoce. Snažím se trpělivě vysvětlovat, vžít se do situace očima dětí, vše řešit hlavně s velkou láskou, některé situace pořádně rozdýchat a pak až reagovat. O emocích se starším synem mluvíme, s mladším to zatím příliš nejde. Myslím si, že je důležité dětem předat, že se za své emoce nemusí stydět. Občas slýchám to staré "kluci přece nebrečí" apod. a to podle mě není správné. emušák se mi líbí, pěkná pomůcka, jak pracovat s emocemi.
    lenka.cervenova@seznam.cz
    Sdílím i na FB jako Lenka Červeňová

    OdpovědětVymazat
  25. Tak to bysme ted potrebovali!dcera ma casto ,,hysteraky,, a ja si s ni casto nevim rady:-( obejmuti nekdy pomuze,nekdy vubec. Je to s ni jak na houpacce. Takze zabak s emusakama by nam mozna pomohl. horakol_volny.cz

    OdpovědětVymazat
  26. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  27. Tak Emušáky potřebujeme už dlouho, přítel má syna ve střídavce a bohužel ani po letech to není ideální, emoce jsou tam denně a zvládat je dítě neumí totálně, vůbec nechce o svých pocitech mluvit, tak se to těžko řeší, když neřekne co mu vadí, je sice už starší, ale emoce by potřeboval prozkoumat od začátku. Sleduji na FB jako Tereza Mádlová, jak Emušáky, tak i Váš blog, můj mail je margawsa@seznam.cz. Tereza

    OdpovědětVymazat
  28. Emusaky už mám nějakou dobu v hledáčku, moc by se nám hodili. Se svou cholerickou povahou mám občas problém zvládat emoce hlavně já... Pro starší by to byla skvělá pomůcka.
    Sdílím na FB.
    vero_nika@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  29. Krasny clanek. Naprosto souhlasim, nekdy je tak tezke porozumet, co se v synovi deje a jeste tezsi je ovladnout svuj vztek, nervozitu, netrpelivost.. A pritom i ja jsem od prirody klidas a jemna duse..uf. Dcera (1r) je od narozeni pohodar, rano se vzbudi a smeje se. Syn (3r) se vzbudi a hned ma nejaky problem, blbou naladu a potrebuje more pozornosti a trpelivosti.. Emusaky mame v Must to have. Radi ovsem zkusime stesti! Zdravim, Petra Fai (petrafai@gmail.com)

    OdpovědětVymazat
  30. Emusaci se mi moc libi a mozna by nam to pomohlo jak me i synovi :) se synem to zacina byt slozite, dost se vzteka a nekdy mam pocit ze mam spis co delat ja, abych se udrzela a zvladla sve emoce :)
    MK.Michaela@seznam.cz fb Michaela Kratochvílová

    OdpovědětVymazat
  31. Tuhle knížku mám taky už delší dobu vyhlídnutou, zvládání emocí nám moc nejde. O víkendu útočil syn na mladší sestřičku vidličkou, tak se snažím najít cestu, jak mu pomoct to zvládnout, ale není to vůbec jednoduché. FB Dana Charvátová (kristova@post.cz)

    OdpovědětVymazat
  32. Emoce.. kdo ví co se v těch malých hlavičkách honí, každá možnost k pochopení je vítána - díky za tip hankavyvialova@email.cz

    OdpovědětVymazat
  33. Po téhle knížce už nějakou dobu pokukuji a je to čím dál aktuálnější téma. Hlavně dcera, která je nově školačka, má někdy trochu problém se vyznat ve svých emocích. Díky za soutěž, V.Belikova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  34. Také už jsem o této knížce slyšela a ráda bych ji pořídíla pro dceru, ktera teď prochazi citlivým obdobim. Zuzankat@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  35. Snažím se emoce svoje i dcery pojmenovávat a mluvit o nich, ale myslím, že je stále co zlepšovat;) O knížce už jsem díky blogům slyšela a přijde mi boží, doma by se nám hodila:)
    Lenka Fořtová
    lenka.cicha@email.cz
    Soutěž sdílím veřejně na svém FB profilu Lenka Fořtová (Cichá)

    OdpovědětVymazat
  36. Syna emoce nechávám prožít, jsem tam s ním-pro něj..kniha by byla super, třeba se na nás usměje štěstí 😊..Děkuji andr ea.p@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  37. Knížka vypadá báječně. Se straší dcerou nám hodně pomohl film V Hlavě. S mladším synem zatím hlavně vysvětlujeme a ukazujeme na reálných příkladech. Sleduji Vás na fb i na ig. Tereza (tersa@atlas.cz)

    OdpovědětVymazat
  38. Moc dekuji za moznost si zasoutezit o tuto krasnou zalezitost. Ferdu mam tak jako tak v planu koupit, tak se treba postesti tady u Vas - ma dcera je hyperdupersenzitivni cholerik a vyznat se v jejich emocech je nadlidsky ukol. Zatim zadnou pomucku nemame, proste jenom o vsem mluvime a pokousime se pojmenovavat veci spravnymi jmeny. Mejte se krasne jirina_bednarova@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  39. Já svoje emoce často moc kocirovat neumím a tak se trochu obavám, aby to dcera neokoukala ode mě... začíná se totiž učit úplně vše. Možná by nám toto pomohlo :) a postupně bych ji to mohla učit a vysvětlovat.
    Sleduji a sdílím na fb jako Lucia Tra Lenuvole. Na instagramu jako Svinel.
    crazy-lucy@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  40. Dobrý večer, se synem se o emocích bavíme, dokáže je i hezky vyjádřit. S dcerou je to o dost horší, ta je v této oblasti docela " nevyzrálá". Sdílím na FB ( Lucie Chmielová), sleduji na instagramu jako Lucie Chmielová witlucie@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  41. Pro dva a půl roku starou dceru mám pod stromeček přichystané nálady od Plan Toys. Knížka s žabákem vypadá skvěle, už jsem na ní koukala s mám v plánu jí pořídit. Tak třeba se na mě usměje štěstí :)

    Sleduju FB i IG.

    Katka (katerina.horova86@gmail.com)

    OdpovědětVymazat
  42. Tak todle je po strasne dlouhe dobe ta nej hracka / knizka (pomucka) ktera me naprosto uchvatila 😍 Nejenomze dcera (3,5) miluje plysaky, takze uz jen ta plysova zaba by ji nadchla, ale emoce to je to nejaktualnejsi tema v tomto slozitem obdobi vzdoru! A vlastne uplnou nahodou jsme zjistili, ze to co nerekne nam rodicum, tak to rekne otevrene svym plysakum. Takze aniz bysme se o neco sami snazili, tak ona nas intuitivne navedla a ted, pokud je smutna a nechce s nikym mluvit, tak vezmeme oblibeneho plysacka a mluvime s ni prostrednictvim jeho. Vetsinou je to tema skolka a co se delo ve skolce. Nebo proc se zlobi na tatinka / maminku, co ji trapi, co ji boli apod.
    Jinak se vse snazime resit obejmutim, laskou, milym slovem, to vetsinou na vse pomaha. Deti jsou velice krehke bytosti, se slozitymi emocionalnimy pochody a je velmi snadne je zranit. Proto je strasne dulezite, se je v prvni rade snazit pochopit, nez se na ne clovek rozlobi / zakrici.

    Ted nas ceka navic prichod sourozence, takze dalsi slozite emotivni obdobi.

    Sleduji na FB i IG. Budu i sdilet, jelikoz bych si tuto pomucky moc prala vyhrat 🍀🍀🍀
    mikuskovav@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  43. Bohuzel sve emoce neumim dost dobre ovladnout a kolikrat opravdu vybouchnu... Syn je hodne energicky a dominantni a bojim se, aby to neokoukal ode mne. Chci to zmenit a tato krasna pomucka by mi v tom mohla pomoci :-).
    Katka, maparadismaison@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  44. Syn je ještě malý, ale při každé příležitosti, se snažím mu vysvětlovat. Příklady:
    - Když bez důvodu pláče, říkám mu, že mamince je z toho smutno.
    - Když se směje, tak ho v tom podporuju a říkám mu, že usměvavé chlapečky mají všichni rádi.
    -Když de vzteká, vysvětluju mu, že jemu by se taky nelíbilo, kdyby na něj někdo byl takový...
    Překladů bych mohla dát víc, ale toto jsou ty nejčastější. Pomůcku k tomu zatím žádnou nemáme.
    Nikinnna@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  45. Prte je jeste male, aby rekla, co ji trapi, ale zkousim se aspon priblizit otazkami, na ktere odpovida ano-ne. Pomucky nemame, ale zaba je ted top zvire, tak uspech by byl zarucen :) ganazuz@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  46. Velice zajimava knizka/hracka. Myslim,ze bychom velmi vyuzili. Velke vykyvy emoci a nalad jsou nas na dennim programu. Nekdy fakt nevim,jak na to. Eleni (Frysarova.E@seznam.cz)

    OdpovědětVymazat
  47. Mám tři děti 3,6 a 8 a emoce jsou někdy opravdu náročné, jediný prostředek který mám, zachovat chladnou hlavu a v klidu obejmout, mouchy by se rozhodně hodily. kaca_blacka@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  48. Cácorku mám zatím malinkou, ale knížka/hra se mi moc líbí a určitě bychom ji časem využili.
    Bára
    mikulova.bara@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  49. Tento nápad se mi moc líbí, u nás by se určitě knížka využila, syn rad čte a vysvětlili bychom si veci zase jinak, nez to děláme a pak určitě moji malou dcerku brzy také čeká období terrible twos, občas také nevim, jak danou situaci dětem vysvětlit, takže pomůcka by se hodila. suezi@email.cz

    OdpovědětVymazat
  50. Dokud se mi nenarodila dcera, tak jsem problém zvládat emoce neměla, tím jak roste, tak musím čím dál víc krotit svou cholerickou a netrpelivou povahu a když už to nezvládám, odcházím do jiné místnosti a tam upustim páru. Slzy před dcerou neskrývám naopak ji vysvětlují, že i maminka má bolest nebo je smutná no a radost a lásku rozdavam každý den co nejvíc to jde. Jinak dcera je svéhlavá, dost se mnou zametá, snažím se vysvětlovat, vysvětlovat a vysvětlovat stále a neustále (zatím to nikam nevede) ale ona to časem pochopí....snad :-D kniha by se mi proto velice líbila, že bychom měly něco, od čeho se při zvládání našich emocí odrazit. Monika P. hamo@email.cz Sledují vás na FB i IG - monika_plonkova

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. EDWARD JONES FINANCE IS THE BEST PLACE TO GET A LOAN {Jonesloanfinance@yahoo.com},
      God bless you sir, I will not stop telling the world about your kindness in my life, I am a single mum with kids to look after. My name is Emily Thomas and I am from Convention Center Drive, Miami Beach, FL . A couple of weeks ago My friend visited me and along our discussion she told me about EDWARD JONES FINANCE, that they can help me out of my financial situation, I never believed cause I have spend so much money on different loan lenders who did nothing other than running away with my money. I have been in a financial mess for the pass 7 months now, She advised I give it a try so I mailed him and explain all about my financial situation to him, he therefore took me through the loan process and gave me a loan of $390,000.00 at a very low interest rate of 2% and today I am a proud business owner and can now take good care of my kids, If you must contact any firm to get any amount of loan you need with a low interest rate of 2% and better repayment schedule, please contact EDWARD JONES FINANCE email:- {Jonesloanfinance@yahoo.com} OR Text +1(307) 217-5388
      .............................

      Vymazat
  51. Napad s knizkou bych vyuzila ale jak deti rostou je to asi cim dal horsi jak u nas tak u nich sleduji na fb elizabeth greenova tomanova.katerina@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  52. S emocemi u sebe i dětí bojuji stále. Pomůcky nepoužívám. Snažíme se mluvit a taky si dát čas na odžití emocí a následný oddech.
    FB sleduji
    Tereza
    halllie@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  53. Určitě mluvíme, zaujaly mě komunikace prostřednictvím hraček. Sdílím pod svým celým jménem na fb bacova.zd2@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  54. Emoce u nas dnes a denne. Jak pozitivni, tak i samozrejme negativni.
    Obdobi vzdoru, obdobi ,,to je moje,,; obdobi ,ona mi to bere, u syna mluvi za vse. Snazim se s tim poprat, nekdy se zaradi a situaci zvladnu s klidem, ale mnohy to tak vygraduje, ze se neovladnu a musim poradne zvysit hlas, aby se zklidnil...to se mi obcas negativne vraci....kdy pak v urcitych situacich syn (3,5 roku) krici na me.No, zacarovany kruh, ale toto obdobi kolem 4 roku si to asi zada.
    Hracku jsem pouzila akorat k vyjadreni trapeni...kdyz boli bricho, hlavicka a tak�� Katerina.Alexova@seznam.cz sdilim na fb Kateřina Spurná

    OdpovědětVymazat
  55. CONTACT PROSPER LOAN AND BE FOREVER PROSPEROUS :- prosperloanplc@gmail.com or call +1(205) 224-8709 .

    Greetings to everyone, Life they say is full of deceit. No torture and pain can be compare to what i Theresa L. Bernard experience in the hands of scammers, I trusted the words of those fake loan lenders without verifying, I lost more than $12,500 in the quest of obtaining a loan i sold my car defaulted in my bills but i keep on falling victim my life has been piece of trash full of mess. My kids dropped out of school, My bank denied me credit because my credit score was down already. Until last week a very close friend told me that she got a loan from PROSPER LOAN PLC that i should also give it a try. Not having an option I contacted them with a heart full of sorrow and skepticism i shyly follow their procedures comply to their policy, I was waiting for the bad news like every other loan company i contacted gave me then i receive a credit alert that my bank account has been credited with $250,000 which i initially applied for instantly tears of joy roll out of my eyes because I never believe it will come through. Whenever you are in need of any kind of loan don't be a prey and contact the one true loan company via their information. Email: prosperloanplc@gmail.com or Call +1(205) 224-8709. And receive your financial breakthrough.

    OdpovědětVymazat
  56. EDWARD JONES FINANCE IS THE BEST PLACE TO GET A LOAN {Jonesloanfinance@yahoo.com},
    God bless you sir, I will not stop telling the world about your kindness in my life, I am a single mum with kids to look after. My name is Emily Thomas and I am from Convention Center Drive, Miami Beach, FL . A couple of weeks ago My friend visited me and along our discussion she told me about EDWARD JONES FINANCE, that they can help me out of my financial situation, I never believed cause I have spend so much money on different loan lenders who did nothing other than running away with my money. I have been in a financial mess for the pass 7 months now, She advised I give it a try so I mailed him and explain all about my financial situation to him, he therefore took me through the loan process and gave me a loan of $390,000.00 at a very low interest rate of 2% and today I am a proud business owner and can now take good care of my kids, If you must contact any firm to get any amount of loan you need with a low interest rate of 2% and better repayment schedule, please contact EDWARD JONES FINANCE email:- {Jonesloanfinance@yahoo.com} OR Text +1(307) 217-5388
    .............................

    OdpovědětVymazat