úterý 12. června 2018

Módní speciál #1 / Stylové mikiny od udržitelných značek


Nedávno se u mě na Instagramu rozpoutala taková minidiskuze o tom, že bych měla víc využívat svých fotek k motivaci k udržitelným nákupům. Nefotím se úplně nejraději, ale řekla jsem si, že se hecnu a občas Typošku poprosím, aby mě vyblejsknul v něčem, co vám pak můžu ukázat. První vlaštovkou byla tahle fotka v mikině od Lucky z ByLucky. (Všimněte si, jak ustrašeně se držím toho stromu, protě rozená modelka...) Při té příležitosti mě napadlo, že jsem vlastně pěkných mikin v obchodech s českou a udržitelnou módou v poslední době viděla víc a tak jsem se rozhodla s vámi o svoje úlovky podělit. Protože příklady (prý) táhnou...


Třeba do mikiny z obrázku jsem se zamilovala, když jsem ji viděla na Magdě z blogu/e-shopu Nana Party. Přišla mi jako ideální chic varianta pro mámu v běhu, která ale odmítá podnikat cesty do dětských dílniček a na hřiště ve vytahaných teplácích. A upřímně jsem zajásala, když jsem zjistila, že je ta mikina nejen ještě stále dostupná, ale navíc ji šije někdo, koho virtuálně znám. Za 890 korun získáte kousek, který opravdu unosíte a budete si v něm připadat dobře. Má důmyslně vyřešenou délku, slušivý výstřih a kožené výložky na rukávech, které jí dodávají šmrnc. A vybrat si můžete hned z několika barev.

Určitě jste si všimli, že dětem ráda kupuju oblečení od české značky Shark in the Park. V jejich kolekcích se občas objeví i nějaký ten kousek pro dospělé. Není třeba tohle kombo pro (skoro) celou rodinu dokonalé! Jejich aktuální nabídku oblečení pro dospělé najdete tady.

Stylové kratší nebo pohodlné delší mikiny nabízí v několika barevných variantách Etik Butik. Jsou od belgické etické a fair-trade značky Stanley/Stella. Ta je také příznačná svými dostupnými cenami. Oblečení od Stanley/Stella najdete třeba i na Zootu (tady).

Takové ty základní mikiny s kapucou či bez se dají sehnat i na Fresh Labels. Mě zaujaly jednoduché od dánské značky Colorful Standard nebo vtipné s obličejem od španělské značky Thinking MU.


Moc mě baví věci od české značky Mikela da Luka a doufám, že už si tohle léto od ní konečně něco pořídím. Za značkou stojí bývala grafická designérka, kterou na mateřské přestalo bavit vysedávání u počítače a chtěla vytvořit něco víc. Její kousky najdete buď zase na Zootu (tady) nebo v nedávno otevřeném showroomu v Myslíkově 32.

Další originální kousky mikin nabízí i lokální značka La femme MiMi. A svoji mikinu si u nich můžete sladit i s taškou. (Nebo dalšími stylovými kousky.) Celou nabídku téhle značky najdete tady.

Designerské varianty pak chodím okukovat k Leedě (horní dvě), Wolfgang Gang Store nebo do Haddecor, kde mají krásné kousky od Josefíny Bakotové. Jak vidíte, není toho málo. Udržitelné a lokální značky jsou už u nás s trochou snahy sehnatelné. Není se tedy už na co vymlouvat a kupovat levné kousky, které pro nás za mizivý plat a ze špatných materiálů šijí módní řetězce!
---
Pokud vás téma udržitelné módy zajíma, vydejde se tento víkend do Kotvy na Slou Days

5 komentářů:

  1. Radko, krásný výběr. Netušila jsem, kolik hezkých mikin se dá u nás sehnat. K.

    OdpovědětVymazat
  2. No teda, musím uznat, že některé vypadají výborně! Ani o jedné z těch značek jsem ale nikdy neslyšela. Každopádně mockrát děkuji za tip. :-) Co se mikin týče, tak mně se zase třeba dost líbí mikiny, které mají tady. Už jich odtud doma mám několik a spokojenost. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Opravdu moc povedené mikiny, nedávno se mi poštěstilo koupit za pár korun na tržišti https://www.onlinesekac.cz/ podobnou mikču a udělala mi strašnou radost. Teď v zimě ji nosím skoro pořád.

    OdpovědětVymazat
  4. To je parádní přehled. Mně přijde, že mám hrozně málo svetrů. Nijak to ale neřeším, protože jsem si vloni oblíbila vlněné vesty , které mě krásně zahřejí, takže pod ně nosím jen tričko s dlouhým rukávem. To by muselo hodně mrznout, abych si vzala svetr i vlněnou vestu :-) .

    OdpovědětVymazat
  5. Are you in need of Urgent Loan Here no collateral required all problem regarding Loan is solve between a short period of time with a low interest rate of 2% and duration more than 20 years what are you waiting for apply now and solve your problem or start a business with Loan paying of various bills I think you have come to the right place just contact us We Are Here To Show You A Better Way To Financial Freedom !!!
    Contact Us At : abdullahibrahimlender@gmail.com
    whatspp Number +918929490461
    Mr Abdullah Ibrahim

    OdpovědětVymazat