středa 28. listopadu 2018

Chanuka 2018 / Dárky pro děti

Další ze série článků o dárcích, které chystám pro svoje blízké, je tu. Zjistila jsem, že tyhle dárkové články před svátky pro svůj duševní klid potřebuju. Jinak se mi několik týdnů honí v hlavě různé nápady a ty si nesednou, dokud si to pěkně nesepíšu. Poslední dny se dokonce budívám už nad ránem a proti své vůli musím čelit smršti myšlenek a obav. Při psaní dnešního článku jsem včera ale rovnou většinu dárků objednala a tak, když jsem se dneska opět probudila ve 3:30, mohla jsem oči zase pěkně zavřít a otevřít je až v šest. Doufám, že můj výběr někomu z vás ulehčí vybírání a pomůže k předsváteční pohodě. Dárky jsou seřazené podle osmi kategorií - místo vánoc totiž slavíme chanuku a ta má právě tolik dní. Letos jsem se snažila trochu mírnit, ale osm dárků je holt osm dárků… A co tedy děti dostanou?

1. Hračka
Jak napovídá úvodní fotka, mezi dárky nebude chybět krabice Lego Dupla. Sice si říkám, že už je to asi naposled, protože Erwín v sobotu oslaví 6. narozeniny a za tu dobu jsme doma nashromáždili už slušnou Duplo výbavu, ale na druhou stranu je to opravdu jedna z těch hraček, se kterou si oba hrají každý den. V obýváku máme v rohu „dětský“ koberec s košíkem plným kostek. Snad pokaždé, když přijdeme domů, se na něj vrhnou a dají se do stavění. Kostiček je dost na to, aby se u hraní vydržely (aspoň chvíli) nehádat a naopak mnohdy spojí síly a budují něco spolu. Zrovna včera spolu postavily obrovskou loď a Erwín mi s ní pak zahrál divadlo o lovcích mořských květin. Kostky slaví úspěch i u návštěv a to i dětí, které oficiální Duplo věk už dávno překročily. Už loni jsem jim chtěla koupit jezdící vláček s kolejemi, ale bála jsem se, že je  Adélka ještě moc malá a při sestersko-bratrských půtkách by ho mohly rozbít. Letos je na to myslím už ta správná doba a navíc šla v létě do obchodů jeho vylepšená verze. Přibyly interaktivní prvky a možnost ovládání vláčku tabletem, což je teda jedna z věcí, kterou svým dětem zkusím zatajit, protože tablet je naopak jedna z „hraček“, u které se začnou hádat téměř zaručeně… Vláček bude pro Erwína, Adélce koupíme nějakou sadu se zvířátky nebo tuhle růžovou s Minnie, aby jí to nebylo líto.
2. Knížka
S dětmi chodím ráda do knihovny. Neustále se tak u nás točí nové knížky a zároveň ušetříme - za knihy i stěhování do většího bytu. I tak jim ale během roku občas nějakou knížku koupím. V poslední době mě zaujaly tyto tituly: 1. Tanec sněhové vločky 2. Jak bydlí děti celého světa 3. Haló, haló, paní Kočko! 4. Královny a princezny 5. Příběhy na dobrou noc pro malé rebelky II 6. Hrdinové a válečníci 7. Profesor Astrokocour: Křížem krážem lidským tělem 8. Levou zadní 9. Biblické příběhy pro nevěřící děti. Přiznávám ale, že obě děti jsou spíš brebentící typy a nějaké opravdové čtení u nás před spaním zatím nejde moc praktikovat. Pokud ale máte tip na nějaké první dobrodružné knížky pro malé kluky, sem s nimi! A taky občas doporučuju zajít do Levných knih, kde se najdou hotové poklady.

3. Hra/aktivita
Erwínovi jsem v Nile vybrala krásné puzzle světa od udržitelné španělské značky Lodji a Adélka dostane svoje první vlastní pexeso roztomilých zvířátek z Chytré opičky.

4. Oblečení
Nejkrásnější oblečení vždycky najdu na festivalu mini. Mrkněte do jejich módní sekce a začněte vybírat, pro co si 7. – 8. prosince do Kotvy půjdete!

5. Pokojíček
Dětský pokojíček je sice třeba trochu předělat (a na něčem už s kamarádkou Andreou pracuju), ale nová postel asi ani jednoho z nich nenadchne, tak nejspíš dostanou zase nějakou hračku. Vybrala jsem tyhle dvě, které alespoň něco do pokojíčku připomínají - Erwín dostane magnetickou knihu Hodiny - poslední dobou ho hodně zajímají čísla - a Adélka roztomilý čajový set. Na "pokojíčkový den" k nám navíc přijde babí a tyhle dva dárky budou od ní.
6. Kosmetika
Adélka teď prožívá období silné identifikace s růžovým holčičím světem. Prosí o culíčky, sponečky a lakování nehtů. Sázka na jistotu jsou dětské produkty Nailmatic, které prodávají v Nile. Jde o netoxickou kosmetiku (v té konvenční dětské dekorativní kosmetice je často ještě víc toxinů, než v té pro dospělé!). Dětské laky jsou navíc smývatelné vodou, takže si můžou holky udělat kosmetický večírek a do rána je lak pryč. Erwínovi koupím pár šumivých bomb do koupele v Lushi. A možná přibalím i nějakou pěnu do koupele - oblíbili jsme si krásně voňavou pěnu od "worry-free" značky Attitude a zklidňující pěnu od Little Siberica.

7. Jídlo
Jídlo jsem tentokrát nechala vybrat Typošku. Určitě dostanou nějaké zdravé mlsání i méně zdravé dobroty, kterým se nám už se prostě v tomhle věku nedaří vyhýbat...
8. Charita
Vysypeme kasičku na cedaku/charitu, spočítáme, kolik jsme v ní společně naspořili (před začátkem šábesu do ní každé dítě hodí penízek) a dáme dětem vybrat, komu by chtěly peníze poslat. Vsadím se, že Erwín navrhne, že dětem do Afriky... A pokud se vám líbí domečková kasička, kterou používáme, podívejte se na stránku Magdy / Nana Party. My ji nechali v minimalistickém bílém provedení, vy si ji ale můžete klidně vyzdobit fixami na porcelán.
---
Možná jste si všimli, že výběr obchodů, ve kterých nakupuju, je omezený. Baví mě nakupovat u lidí, které znám a kterým věřím. Proto ráda chodím do obchodu NILA, který vede Eva s okem pro hezké věci a srdcem pro správné hodnoty, hračky objednávám u milé Lucie z Chytré opičky, která vybírá hračky podle toho, aby byly pěkné, funkční a podporovaly dětskou kreativitu. Z obchodů s hračkami se mi ještě líbí filosofie Hračkotéky, která kromě širokého sortimentu nabízí i zaměstnání lidem se zdravotním omezením, a Hugo chodí bos, který se zase specializuje výhradně na české výrobky. Hodně mě baví i festival mini, kde si kromě hraček přímo od návrhářů/výrobců, vyberu i oblečení (nedám dopustit třeba na českou značku Shark in the Park, od které mají děti každou sezónu hned několik kousků) a dětskou kosmetiku. Tu jinak nakupuju na Biooo.cz – u každého výrobku najdu přehledný popis složení a svůj nákup si můžu pohodlně vyzvednout v Kotvě nebo v e-shopu Econea, který je hodně přísný na zdravotní ohledy, takže u nich třeba nenajdete ani pěny do koupele. Knížky si vybírám on-line a chodím vyzvedávat do holešovické pobočky knihkupectví Kosmas.

8 komentářů:

  1. Za vymysleni darku na kazdy den Chanuky klobouk dolu...my si s muzem davame darky (knihy) jen prvni vecer svatku a nas plan je, ze s detmi tedy budeme davat darky prvni a posledni vecer svatku (abychom udrzeli nejake napeti po celych osm dni). Nas prvorozeny by mel prijit na svet koncem unora, tak za takove 3-4 roky uvidime, jak moc nam ten nas dvoudarkovy pristup bude fungovat :-)
    (tou zminkou o prvorozenem se snazim nenapadne naznacit, ze se moc tesim na dalsi clanek o tehotenske/novorozenecke kosmetice)
    Chanuka sameach!
    Sara Jentl

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi


    1. 🔥☑️COMPOSITE CYBER SECURITY SPECIALISTS ☑️🔥

      •• Are you Seeking for the Top Notched Legit Hackers online?
      Congratulations Your search ends right here with us. •• ⚡️⚡️

      ☑️☑️For Years Now We have Been helping companies secure their Infrastructures against malicious Attacks, however private individuals have been making use of our services to provide Optimum solutions to their cyber and Hacking related Issues by providing them unlimited Access to their desired informations from their Target such as Phone Hack (Which enables them to monitor their kids/wife/husband/boyfriend/girlfriend, by gaining access to everything they are doing on their phone without their notice), Credit Card Mishaps, Website Hacking, Funds Recoveries And Every Other Cyber Related Issues That has to Do With HACKING.

      🔥☑️COMPOSITE CYBER SECURITY SPECIALISTS is a vibrant Team of dedicated online hackers maintaining the highest standards and unparalleled professionalism in every aspect.
      We Are One Of The Leading Hack Teams In The United States With So Much Accolades From The Deep Web And IT Companies. ••
      ••We Offer Varieties Of LEGIT Hacking Services With the Help Of Our Root HackTools, Special HackTools and Our Technical Hacking Strategies Which Surpasses All Other Hackers.

      🔥☑️ Below Is A Full List Of Our Services:
      ▪️ FUNDS RECOVERY ON BITCOIN SCAM, INVESTMENTS, BINARY OPTIONS TRADING, LOANS and ALL TYPES OF SCAMS.
      ▪️ WEBSITE AND DATABASE HACKING 💻
      ▪️ CREDIT REPAIR. 💳
      ▪️ PHONE HACKING & CLONING (giving you 📱 Unnoticeable access to everything Happening on the Target’s Phone)
      ▪️ CLEARING OF CRIMINAL RECORDS ❌
      ▪️ SOCIAL MEDIA ACCOUNTS HACKING 📱
      ▪️RECOVERY OF DELETED FILES 📤
      ▪️LOCATION TRACKING 📌
      ▪️BITCOIN MINING ⛏ And lot More.


      🔥☑️We have a team of seasoned PROFESSIONALS under various skillsets when it comes to online hacking services. Our company in fact houses a separate group of specialists who are productively focussed and established authorities in different platforms. They hail from a proven track record and have cracked even the toughest of barriers to intrude and capture all relevant data needed by our Clients. Some Of These Specialist Includes ⭐️ DAWID CZAGAN⭐️ JACK CABLE ⭐️ SEAN MELIA ⭐️ ARNE SWINNEN ⭐️And More. All you Need To do is To Write us a Mail Then We’ll Assign any of These Hackers To You Instantly. Trust Me You Don’t wanna miss this Great Experience.

      🔥☑️COMPOSITE CYBER SECURITY SPECIALISTS is available for customer care 24/7. Feel Free to Place your Requests.

      We’ll Be Glad to Have You Join Over 20,000 satisfied clients around the world that have used our services 🤗

      🔥☑️☑️CONTACT US TODAY:
      ••• Email:
      composite.cybersecurity@protonmail.com

      🔘2020 © composite cybersecurity specialists
      🔘Want faster service? Contact us!
      🔘All Rights Reserved ®️.

      Vymazat
  2. Krásné tipy! Mašinky lego máme a jsou prima. I když mě překvapilo ze dřevěné ikea frčí více...
    Magnetickou knihu hodiny jsem kupovala v říjnu na burze ( knihu jsem vůbec neznala) a náš čtyřleťák se téměř okamžitě naučil základy. ☺

    Ještě ke kosmetice. Lush nebývala úplně čistá4 ( prolustrovala jsem ji před 8 lety) změnila se k lepšímu?
    Pokud jo ráda ji zas budu kupovat. V Anglii jsem ji milovala. ☺
    A nakonec si dovolím tip. U nás je vždy jeden z dárků nějaké představení a to má taky úspěch. Hurvínek muzikál Ferda mravenec kocour v botách. Vše se klukům moc líbilo.
    Hezké svátky, Iveta

    OdpovědětVymazat
  3. My jsme nakoupili dceři k Vánocům zase hodně hraček. I když jsem říkala, že toho moc kupovat nebudeme, stejně jsem se nechala unést a máme toho až moc. Největší radost mám ale z kuchyňky https://hrackyzadobrekacky.cz/hracky-pro-holky/detska-kuchynka-se-zvuky-a-prislusenstvim-67-cm-mxyb a už se těším, až ji dceři dáme a bude si moct vařit.

    OdpovědětVymazat
  4. I have been casting spells for many years and I have helped many people, I might be able to help you too. I am honest, and I genuinely care for all the clients who choose me to cast a spell for them.


    If you have any questions about Love, Money, curse, protection, bad luck, divorce, court cases, or about me please call or email me. I really want you to feel comfortable before moving forward with any spells, or other services. I will take the time to explain things to you and provide you with honest advice, to what is best for your situation. I will not pressure you into having a spell cast, I will leave that decision up to you, and when or if you decide to move forward, I might be able to help you.
    I will respect your Privacy. I will not seek to obtain any of your personal information beyond what you might voluntarily offer and all information you might give me including emails, phone numbers and photos will remain private and confidential.
    I perform my Rituals only at night between the hours of 0.00 - 0.59 (South African time) lasting 1 hour but of course, this depends on the nature of the ritual, some rituals might take hours and can also become necessary to be performed at specials places like; flowing streams, cemeteries and other places dictated by the gods.
    I do not want anyone to be under any illusions about my spells and its numerous rituals. Real and effective Voodoo is no child's play, it is expensive because, after the rituals, I will have to destroy all the materials involved by fire and the ashes scattered over a flowing stream or river.
    You will get what you seek.But please understand this might take a lot of time and that individual results may vary. contact +27663492930, greatogudugu@gmail.com

    Herbal cure for Following DISEASES,this is not scam is 100% Real.

    -HPV
    -DIABETES
    -PENIS ENLARGEMENT AND WEAK ERECTION
    -VIRGINA PROBLEM
    -WHOOPING COUGH
    - HEPATITIS B
    -FORDYCE SPOT
    -COLD SORE
    -ALS
    -LOWER RESPIRATORY INFECTION
    -LOW SPERM COUNT
    -MRSA(METHICILLIN-RESISTANT STAPHYLOCOCCUS AUREUS
    -ZIKA VIRUS
    -HIV
    -STROKE
    -IMPOTENCE
    -PILE
    -HYPERTENSION
    -LOW SPERM COUNT
    -MENOPAUSE DISEASE
    -ASTHMA
    -CANCER
    -BARENESS/INFERTILITY
    -PCOS
    -SHINGLES
    -VIRAL HEPATITIS/HEPATITIS B
    -FIBROID
    -ASTHMA
    -SICKLE CELL
    -TINNITUS
    -BARENESS/INFERTILITY
    -DIARRHEA and so on...

    OdpovědětVymazat
  5. Jsem rád, že nejsme jediní kdo slaví chanuku ! :) My jsme naposledy jako dárek dětem koupili dětskou stavebnici hasičské stanice a musím říct, že jim tento dárek udělal obrovskou radost. Oni totiž mají lego a obecně všechny stavebnice moc rády a vždycky si s tím moc pěkně vyhrají.

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj, já tedy nevím jak vy, ale my máme moc rádi vánoční porcelán , akorát si ho tedy nezdobíme a raději si ho kupujeme. Stále jsme se nerozhodli, kde ho budeme nakupovat tento rok, ale pokud tě něco napadne, určitě se mi ozvi :-)

    OdpovědětVymazat