čtvrtek 23. dubna 2015

Nové boty


Jaro si žádá výměnu šatníku. Naštěstí už Erwín neroste tryskovou rychlostí a do léta si víceméně vystačí s podzimní výbavou. Až na boty. Nohy se neúprosně zvětšují a doba, kdy je bude potřeba obout do nového, se neúprosně blíží. Většina dětských botiček se mi moc nelíbí a hlavně se pořád nemůžu smířit s tím, kolik stojí. U těch levných se zase bojím o kvalitu. Nedávno jsem ale objevila španělskou značku Ominoki a bez velkého váhání Erwínovi hned jedny pořídila. V sobotu jsme je šli vyzkoušet do terénu a když Erwín hypnotizovaně pozoroval provoz místní myčky aut, podařilo se nám je ještě v celkem zánovním stavu na památku vyblejsknout.

Jsem z nich upřímně nadšená a Erwín taky. Kromě toho, že se mi moc líbí, jsem je vybrala i kvůli zapínání. Už ho totiž pomalu učíme, aby se uměl sám obout, což mu suché zipy usnadní. No a samozřejmě nás baví ta malá opička po straně. Líbí se vám taky? A máte svoje oblíbené dětské značky zdravé obuvi? 
---
Boty od značky Ominoky prodává třeba on-line obchod prodeti.cz, kde je zrovna mají ve velmi výrazné slevě. Mrkněte tam, třeba si taky nějaké vyberete!

13 komentářů:

  1. Botky jsou fajn. Opicka dobra - sila je vzdy v detailu:) S botama mam stejny problem. Zatim kupuji ty drazsi, ale certifikovane/zdravotni. Sice se mi vzhledove moc nelibi a rada bych poridila treba detske Conversky, ale taky se bojim, aby si v nich Boban neznicil nohu, kdyz mu jeste ani nejsou dva roky. A tak ty boty tak trochu vzdycky maskuju delsima kalhotama:)) Zatim tedy u me prevlada zdravi pred trendy botkama. I kdyz na leto mam v planu nejaky trendy boty (vedle tech zdravotnich) poridit, jen tak na sem, tam noseni, kdyz pujdem nekam "mezi lidi" a ne jen na pisek apod..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem zatím měla štěstí, že se mi podařilo ve výrazných slevách najít boty, které u mě prošly po zdravotní i estetické stránce. Hlídám si hlavně, aby byly lehké, pevné, s pružnou podrážkou a kvalitní vložkou. Na léto má kromě tenisek s opičkou Erwín připravené ještě botky Keen, které jsem téměř nenošené koupila od kamarádky za 120 korun. Všichni si je moc chválí. Mě tedy přijdou trochu těžké s příliš pevnou podrážkou, ale třeba je to jenom zdání. A jelikož stály o jednu nulu míň, než nové, dám jim šanci. :)

      Vymazat
    2. Boty Keen, ačkoliv tak výhodně pořízené, nedoporučuji. Jsou opravdu hrozně tuhé (alespoň ty, co se mi dostaly do ruky, takové byly) a taky těžké. Pro malé dítě, které potřebuje běhat, občas si sednout, dřepnout, vytáhnout se na špičky atd. jsou podle mě nevhodné, chodidlo se v nic nemůže dostatečně ohýbat. U dobré boty by mělo jít ohnout špičku směrem dozadu (jakoby srolovat), jinak je to, jakoby dítě chodilo v lyžákách :-)
      Sama pátrám pro malého po dobrých botách, ale je to boj..

      Vymazat
  2. Díky za tip, botky pěkné. Já jsem na podzim objevila maďarské D.D. Step a teď na ně nedám dopustit - za slušnou cenu kvalitní kožené boty s velice měkkou podrážkou, zapínání také mívají na suchý zip; tkaničky jsem u nich snad ani neviděla.
    Staršímu dítěti jsem dlouho kupovala Fare a věřila certifikátu, ale časem jsem dospěla k názoru (který mi potvrdila rehabilitační lékařka dítěte mladšího), že vzhledem k extrémně tvrdé podrážce to se zdravým obutím u Fare nijak slavné není (cituji lékařku: "To je jako kdybyste obuli dítě do lyžáků." ;-).)
    Mladšímu jsem teď na jaře objednala na netu vychvalované Little Blue Lamb a taky mě nenadchly, navzdory proklamované "bosochodosti" mi nijak měkké nepřijdou a i po měsíci používání smrdí "čínou", aneb takovými těmi charakteristickými skladovými chemikáliemi.
    A. (hornbeam80)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Fare jsem taky kdysi na doporučení kamarádky koukala. Nějak jsem ale nenašla ty pravé. V době, kdy jsem Erwínovi boty kupovala, už byly dost probrané a neměli moc velikostí na výběr. U Little Blue Lamb se mi líbí jedny sandálky, ale ještě pro ně nejsem rozhodnutá.

      Vymazat
  3. S těma botama je to kříž, no. Otázka je, jestli těm certifikátům vůbec věřit. Já jsem jim po přednášce o bosém chození věřit kdysi přestala. Ale co pak, že - čeho se chytit. Podle jednoho podiatra (známého mojí ségry) je nejdůležitější (i pro dospělé) ty boty často střídat - ve smyslu nenosit v jednom období pořád stejné. A obecně nechávat nohám hlavně volnost, pokud to jde. Údajně pak není ani zas tak podstatné, jaký typ bot se nosí. Snažím se pro Lolu vybírat měkké a široké boty (to mi prostě přijde logické), nosí větší nadměrek, aby se nožička netlačila. Z těch značek mám ráda právě LBL, ale jen ty první dvě řady - ta poslední už je docela tvrdá. Jinak mám pocit, že to vůbec není o značce. Takže vybíráme boty podle toho, jak se v nich Lole chodí :)
    A na proděti.cz se občas objeví značka Jack & Lily - ty mají perfektní design a jsou to barefootky.

    No, vidím to tak, že ať je to s těma botama jak je to, tak na blbý boty ještě nikdy nikdo neumřel. Já nosila celý dětství boty po bráchovi dovycpaný vatou, protože jsme nic jinýho prostě neměli. Mám trochu křivý záda, ale jinak jsem zdravá holka :-D Pro Lolu se samozřejmě snažím nad tím hodně přemýšlet, ale v těch názorech jsou takový rozpory, že člověk stejně nikdy neví, jestli to má vůbec smysl to tak hrozně řešit a jestli to nakonec vůbec dělá dobře.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím. Názorů je teď na všechno kolem dětí tolik, že stejně nevíš, co z toho je pravda a co jenom výzkum podpořený marketingovým záměrem nějaké firmy. Obávám se, že je to s těmi certifikáty trochu jak s bio značkou - zaplatit si je může dovolit jen někdo a přitom se dá najít i kvalitnější a lepší jídlo od necertifikovaných prodejců.

      Asi je pravda, že by se boty měly střídat. Já při těch cenách dětských bot zatím Erwínovi na sezónu kupovala vždycky jen jedny. Teď když je větší, tak je i dost rasí, a na léto jich už bude mít několik. Jinak souhlasím, že by měly být dostatečně volné. Někde jsem dokonce četla, že by měly děti nosit boty o číslo větší. Pak taky vždycky kontroluju, jestli nejsou moc těžké a mají pružnou podrážku.

      Vymazat
  4. Já jsem poté, co prcek strávil celé léto v sandálech Keen, koupila keeny i na podzim. A dítě je odmítlo nosit, byly na něj zřejmě hodně těžké. Takže nakonec měl stejně Fare.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zrovna jsme je s Erwínem taky testovali a má v nich nohy jak lodě. Jak jsem psala výše, pořídila jsem je za 120 korun a za tu cenu je určitě unosí. V tomhle věku bych mu je ale jinak ještě nekupovala. Po sandálech se ale podívám.

      Vymazat
  5. Botky vypadájí fajn, značku jsem doteď neznala. My kupujeme Fare, na písek má Befada a ještě jsem mu teď pořídila Geoxy. Všechny má na zavazování ( je mu 20 měsíců ) krom těch Geoxu, ty jsou na sucháče. A jak píše Lucka, mě se moc líbí ty Keeny a vím že si je hodně lidí pochvaluje, ale máme zatím 22, takže ještě budeme muset počkat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem jí právě dřív taky vůbec neznala, ale ty tenisky s opičkama byla láska na první pohled! A díky za tipy na další značky.

      Vymazat
  6. Ty vypadají moc pěkně. Já zrovna sháním spíše nějaké letní boty pro svého syna. Docela se mi zalíbila i taková ta barefoot obuv. Všimla jsem si, že právě ta je v poslední době docela populární. Jediná nevýhda je teda v tom, že to není zrovna nejlevnější. I když je pravda, že třeba tady https://www.littleshoes.cz/detske-letni-boty/ se dají sehnat za docela dobrou cenu.

    OdpovědětVymazat
  7. Botičky vypadají opravdu moc krásně, je to tedy prďák :-) Já jsem synovi musela před měsícem také narychlo koupit nové zimní boty, protože z těch starých vyrostl, a když jsme se jednoho rána probudili v zasněžené vesničce, tak to v teniskách už prostě nešlo :-) Kupovala jsem i se slevovým kuponem asi za 800 Kč, což je podle mě fajn.

    OdpovědětVymazat