středa 15. dubna 2015

TO CHCI! / DVĚ KILA DOLŮ

Jaro. Všechny časopisy touhle dobou už svoje dietní speciály dávno vydaly. A teď přišla řada na mě. Od porodu, který se odehrál tak dávno, že se jím už snad ani v souvislosti se svou postavou nemůžu ohánět, jsem na sobě zapracovala a mám dokonce nižší váhu než před ním. Chodím pravidelně cvičit - pokud se tedy v tomto případě dá za pravidelnost považovat návštěva posilovny jedenkrát týdně. Ve svém těle se cítím dobře. I tak bych ale chtěla zkusit setřást dvě kila, která mi sedí na břiše. A tohle je můj plán...



Motivace: Líp než teď už to nikdy nepůjde. 
Nic víc, nic míň. Lépe už to prostě vážně nepůjde. Kdy tedy začít, než teď?!? Dneska je 15. a to je hezké datum k začátku. Takže si tímto ordinuji měsíční odlehčovací kůru.

Jídlo: Méně je někdy více, ale někdy je to naopak. 
Mám celkem osvědčený režim, při kterém jdou kila dolů. Nesmím být ale unavená nebo ve stresu, to pak tělo nepustí ani gram. Pak stačí pořádně a pravidelně jíst a pak to jde samo. Jednoduché jako facka.

Pohyb
Bez něj to samozřejmě nejde. Jak už jsem zmínila, chodím jednou týdně do posilovny a když vím, že to není nijak zásadní sportovní nasazení, jsem ráda, že si vyhradím chvilku aspoň na to. Teď na jaře se dá naštěstí pohyb zařadit do denního režimu úplně přirozeně. Mám chuť vyrážet s Erwínem na procházky a kochat se krásným počasím. Kromě toho bych si chtěla aspoň dvakrát zajít na jógu, po které se mi stýská, ale na kterou už pravidelně čas prostě nenacházím.



Odměna!
Všechno to snažení je nutné průběžně odměňovat. Ať už je to ten příjemný pocit, že jsou vám kalhoty o trochu volnější, zakoupení nějakého nového oblečení, zahřešení v cukrárně či v kavárně nebo třeba investice do sebe sama. Já jsem si třeba za odměnu vymyslela nový ohoz na cvičení, který vystřídá vytahané tepláky a sepraná tílka, a pořídila si z něj první fairtrade kousek. Taky si už několik měsíců slibuju masáž a kosmetiku, na které se díky tomuto článku už prostě musím bezpodmínečně objednat.
---
Co vy? Jste se sebou spokojené nebo máte zjara taky potřebu svému tělu trochu odlehčit? A máte nějaký osvědčený trik, který u vás vždycky zabere?

Žádné komentáře:

Okomentovat