pátek 25. listopadu 2016

Proluftujte skříně! / Tipy na předvánoční charitu

Možná vás tento víkend čeká sváteční úklid. Já při gruntování často narazím na věci, s kterými si nevím rady. Třeba na samozavlažovací květináč Calimera od designéra Jana Čtvrtníka, Daniela Pavlíka a Jana Kopřivy, který Typoška někde dostal. Je fungl nový. A parádní. Jenže je fialový a to je snad moje nejméně oblíbená barva. Krásně oblečení, které mi ale díky dvou dětem už asi nikdy nebude. Boty, které neunosím. Hračky, s kterými si nikdo nehraje. Kosmetiku, kterou nejsem reálně schopná vypoužívat. Knihy, které už nemám kam dávat. Vyhodit se mi to nechce. Darovat? Co když není komu? Prodat? Jenže kam mám třeba s tím květináčem a kosmetikou jít? Dát k popelnici a doufat, že si jich všimne někdo, kdo je ocení? Věci po tomto několikaminutovém přemítání většinou putují zpátky do šuplíků, krabic, kumbálu nebo sklepa s nadějí, že pro ně jednou najdu uplatnění. A ten moment právě teď nastal! S radostí jsem se totiž spolu s několika dalšími bloggerkami zapojila do dobročinného bazaru Luftování, který se bude konat příští víkend v restauraci Farmagusta. Kromě již zmiňovaného květináče si tam ode mě můžete koupit i několik dalších zajímavých kousků pro sebe a své děti. A můžete se těšit i na věci od holek z blogů Baby Bistro, Madame Coquette, Mama-live, Mama na blogu, Mama Pocket, Mamou stylově, MK Life, Oh My Beautiful Life, The Hubs a Veru Hranol. S některými se můžete navíc i osobně setkat! Pokud vás zajímají podrobnosti, klikněte sem.

Další projekt, který letos ráda podpořím je LI-OR z.s. Začala ho jedna moje blízká kamarádka, které nedal spát osud uprchlíků. Spolu s dalšími nadšenci vypravila už několik dodávek s potřebným zbožím jako je oblečení, plenky, dětská výživa nebo léky. Příští zásilka se vydá na cestu už příští týden. Tentokrát shání hlavně teplé oblečení a spacáky. Pokud se vám - stejně jako mě - povaluje doma asi 150 šál, přineste je cestou na Mini Festival do Kafkova domu. Sbírkové místo je totiž v Galerii GUD, která tam - stejně jako festival - sídlí. Doba, kdy můžete věci nosit, je: pátek 25. 11. 14:00-18:00, sobota 26. 11. 10:00-18:00, neděle 27. 11. 10:00-18:00 a pondělí 28. 11. 10:00-14:00. Projekt samozřejmě můžete podpořit i finančně. Podrobnosti o jejich činnosti najdete tady. (Musíte se ale nejprve stát členy jejich FB skupiny.)



A pokud jste z Prahy 7 a nevíte si rady s hromadou plyšáků, kteří se u vás usídlili, můžete je věnovat našim požárníkům. Ti je budou s sebou brát na výjezdy a dávat dětem v krizových situacích. Veřejná sbírka plyšových hraček se koná od 15. listopadu do 10. prosince na úřadě a v infocentrech Prahy 7. Plyšáky můžete v pracovní době nosit do kanceláře našeho sympatického starosty (dveře č. 220, 2. patro Úřadu MČ Praha 7) či do informačních center Milady Horákové 2 a Dělnická 44. O téhle sbírce si můžete víc přečíst i tady. A já jen dodávám, že život na Praze 7 fakt miluju...
---
Co vy? Přidáte se k nějaké sbírce? Anebo máte tip na nějakou vlastní charitu, kterou podporujete? Klidně mi/nám o ní napište do komentáře! 

6 komentářů:

  1. Dobrý nápad s těmi hasiči! Příležitostně se tam stavím. Se starostou jste to fakt vyhráli :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jo. Je fakt skvělej! A darovat plyšáky hasičům je úžasný nápad. Většina lidí kolem mě je dává do dětských domovů, kde se v nich už musí topit...

      Vymazat
  2. Pekne napady. Pre mna to je vsak daleko. Knihy zvyknem davat do kniznych budiek na zastavkach a v parkoch. Oblecenie do kontajneroch na satsvo,ktore idu potom na charitu. Zvysok ku kontajneru. Vzdy si to niekto vezme. Treba pomahat.

    OdpovědětVymazat
  3. Pekne napady. Pre mna to je vsak daleko. Knihy zvyknem davat do kniznych budiek na zastavkach a v parkoch. Oblecenie do kontajneroch na satsvo,ktore idu potom na charitu. Zvysok ku kontajneru. Vzdy si to niekto vezme. Treba pomahat.

    OdpovědětVymazat
  4. Díky a těšíme se ! Luft♥vání

    OdpovědětVymazat
  5. Každá taková to charita je super. Já dávám oblečení a hračky taky na různé charity. Oblečení taky někdy posílám do second handu , kde se mi líbí, že si ho může i někdo koupit. Ráda podpořím koloběh oblečení.

    OdpovědětVymazat