úterý 1. listopadu 2016

Krvevačný mimino a další seky


Erwín je velký mluvka, to už tu zaznělo mnohokrát. Poslední dobou se mu ale povedlo několik seků hodných zaznamenání. Snad vás pobaví!

Na úvod vysvětlím název článku. Nedávno se k nám po čtyřech blížila Adélka a on (naoko) zděšeně vykřikl: "Pomóc, jde sem krvevačný mimino!"

Kromě krvevačnýho mimina, si ještě uzpůsobil následující slova: karták (=kartáček), okura (=okurka), usmíváček (=smajlík), ponožkožrouti (=lichožrouti), dokonec (=dokonce), roleta (=čokoládová roláda), skeleton (=lebka), urobiť (se slovenským přízvukem kamaráda Daníka) ambulánc (s francouzkým přízvukem dalšího kamaráda Etana), angličťan (jakýkoliv člověk mluvící jinak než česky), Izralelec (=Izraelec) a moje obzvláště oblíbené kadabra kadabra (abraka dabra).

Po školce nedávno nahlásil, že měli: "Cukr s mákem a k tomu švestkový knedlíky." a babičce zakázal vstup do obýváku se slovy: "Sem babičky nesmí, protože je tu značka zkřížený babičky." Při hře na cestu do práce jsem se ho ptala, jakou má práci. On pohotově odpověděl: "dokonalou!"

Se svejma kumpánama už podniká pěkný lotroviny. Nedávno se ukázalo, že s Ernestem posbírali na zemi vajgly a "kouřili" je. Na dotaz, jestli je kouřil i někdo jiný, opáčil: "Kouřil jsem jenom já s Ernestem. Daník nekouřil, protože tam nebyl." Další školkovou zábavu popsal slovy: "Víš, na co jsme si hráli s Daníkem? Jmenovalo se to doprčič a kopali jsme se."

Kromě obsese se svým udělátkem, ho samozřejmě zajímají i jizvy a šrámy. Nedávno mi vyprávěl: "Ernest je kamarád. Je moc milej, má spoustu bolístek. Já taky. Jsem chudák. Daník není chudák."
S ním nedávno filosofovali, že "B-h všechno vidí a zavolá na tebe policii." Později jsem je zaslechla, jak mu Daník říká: "A víš, co říkají moji rodiče? Doprdele." Načež oba svorně pokývali hlavami: "To se nežiká." Erwín pak k tomu ještě dodal: "No, to se nežiká. Ale neboj, to jim jenom ujelo. Neboj se, oni tě maj stejně rádi."

V necelých čtyřech letech došlo i na to: "...že jsem mu zkazila celej život." Už ani nevím čím, ale tuším, že to byla nějaká epická nespravedlnost jako to, že jsem mu nedopřála bombón. Prostě to má se mnou těžký!

A na závěr jedna historka, která už je teda skoro rok stará, ale mám pocit, že jsem ji tu ještě nezaznamenala a nechci na ní zapomenout. To jsme se jednou blížili domů a rozbírali lupiče a policajty. Ostatně skoro jako každý den za posledních asi tak 15 měsíců. Už zdálky bylo vidět, že se na naší křižovatce něco děje, protože tam blikala auta. Erwín fantazíroval, jak tam asi po velké honice hrdinně chytli nějakýho lapku. Když jsme přišli blíž, zrovna do sanitky nakládali takového vetchého dědečka a Erwín vzrušeně vykřikl: "Chytli dědu!!!"

Jo a kdyby vás zajímala nedávno nastolená otázka, jestli maj policajti rádi rajskou, tak je to zatím 2:1. Náš holešovickej městskej ji rád nemá a dva policajti, co v Žatci o víkendu hlídali pietní místo nedávno zemřelého Roma, dopadli nerozhodně. A přála bych vám vidět ten jejich výraz, když k nim doťapal skoro čtyřletej kluk a řekl: "Dobrý den, máte rádi rajskou?" (Neustále) mluvící dítě je sice občas trochu náročný, ale zato je s ním sranda!
---
Co vy? Podělíte se na oplátku o vtipné seky vašich dětí?

10 komentářů:

  1. Tak mě asi nejvíc pobavilo Erwinovo "chytli dědu" A z našeho repertoáru jsou nejvděčnější písničkové komolenice. Jako třeba "prší, prší jen se jeje"...Halí belí koně v zelí a hří matka v petrželi" Nebo seriál "Tisíc podob život míra"...případně presvědčení mojí dcery, která se asi ve čtyřech letech setkala poprvé s chlapečkem, co měl vlasy do půli zad a jmenoval se Vojta.."Vojta je, ale mami opravdu holka" Naprosto nevysvětlitelný jev v jejich očích a možná mi nevěří dodnes, že Vojta byl kluk s dlouhýma vlasama �� Diky za článek, pobavil zdraví Bára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děda je taky můj nejoblíbenější sek. Ale "hří matka" je taky dobrá! :)

      Vymazat
    2. Zrovna včera dva chlapečkové (!) řešili na školkové slavnosti, že "Emík je holka" :D ti dlouhovlasí kluci to mají prostě těžké.

      Vymazat
    3. Horší jsou postarší paní s krátkými vlasy a knírem. To se pak v tramvaji těžko vysvětluje...

      Vymazat
  2. Taky máme doma jedno mluvící, navíc hlasitě. Vlastně spíš křičící než mluvící. Včera kluci v autě rozebírali, že bychom mohli jet do "Angličticka". A pak taky miluju ty jejich modlitby..."aby táta šetřil peníze a kdyby píchl neumatiku, aby jel na benzínku a tam si za ty peníze gumu koupil", nebo "aby se nám neopotřebovali gumy u auta", "aby žili ninji", "abych vyhrál v pexesu", "aby se ve školce neslavily narozeniny a on nemusel nikomu přát, protože se stydí"...je toho hodně :)
    A s dědou taky máme jeden..."hele dědeček, ten už asi brzo umře" (na ulici, nahlas)...
    Někdy je to sranda, někdy trošku trapas :)
    Ale těším se, co dalšího vymyslí. Nejvíc na tom miluju tu dětskou upřímnost :)
    Článek je super, díky za něj :) K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty modlitby jsou skvělý - super vhled do jejich duše. :)

      Vymazat
  3. Tyhle hlody jsou boží, zapisuju si je a obcas se doma bavime predcitanim. Moje Eli si u kakani ráda prohlíží časopisy. Jednou ji tatínek podával PC casak a ona nazlobene:"Neee, já miluju módu, tohle je chlapový!" Byly ji 3 roky a 2 měsíce, podotýkám :-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je vtipný! Já jednou naopak načapala Erwína na hajzlíku se Ženou a život. :)

      Vymazat
  4. Krvevačný mimino je ovšem geniální!

    OdpovědětVymazat
  5. Článek mě moc pobavil :D poněkolikáté si musím přečíst pojmenování 'okura' a nemůžu se přestat smát :D

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat