čtvrtek 10. listopadu 2016

Na kafe a za nákupy / Holešovický Signature Store

Věřím na sílu dobré kávy a vytříbeného vkusu. Když se tedy kousek od nás v jedné z bývalých továrních hal otevřel podnik, který v sobě už podle názvu skrývá obojí, musela jsem se sem nutně vypravit na obhlídku. A už při první návštěvě jsem se zamilovala. Pokud chcete, můžete si teď se mnou návštěvu SIGNATURE store & cafe zopáknout.





Kavárna s designovým obchodem je jedním z prvních dokončených počinů v rámci projektu VNITROBLOCK. Ten vzniká mezi dvěma holešovickýma ulicema a je vlastně sám o sobě ulicí. Kluci, kteří už mají za sebou oživení Radlické a založení Kavárny co hledá jméno, si tentokrát vytyčili za cíl zaplnit celý tenhle meziprostor samýma super cool podnikama. Plány mají velké a já si už kvůli sobě přeju, aby jim to vyšlo. Protože když sem vkročíte, octnete se v New Yorku nebo v Berlíně. A to já můžu.

Kafe mají výborný. A k němu si kromě něčeho na zub můžete dát i nějakou vtipnou konverzačku s místními baristy. Obsluha je tu totiž i přes vysoký cool index tohohle místa neobvykle přátelská. Je vidět, že se jim tu dobře pracuje a sdílí nadšení pro úspěch majitelů. Do takovejch podniků je pro mě radost chodit!

Kromě výše zmíněného ale nabízí tohle místo daleko víc. A vsadím se, že než svůj šálek vypijete, nedá vám to, a vydáte se na obhlídku do design obchodu, který je určen pro malé i velké. A protože je tenhle blog zaměřený na mámy a jejich děti, ukážu vám, co všechno tu lze našim potomkům pořídit.

Podařilo se tu na jednom místě shromáždit hned několik unikátních českých značek. Výběru dominuje nová kolekce od Ice Ice Baby s nápisy vytvořenými Karolínou Strykovou. Trička, šaty i mikiny pro děti i jejich maminky s hláškami jako jsou Hey, Sugar, Drink your milkshake, Blah, blah nebo s legendárním kornoutem zmrzliny si určitě zamilujete.

Stejně jako novou kolekci od Shark in the Park. Adélka si na úvodní fotce vyzkoušela něžného jednorožce...

...vám se třeba bude víc líbit hravý motiv kočky. Od téhle značky tu ale najdete i pohodlné tepláky, mikiny a čepice v několika různých variantách.

Pokud dáváte přednost streetovější módě, poohlídněte se po štendru s oblečením LoowFAT KIDS.

Jejich nové kolekci dominuje motiv pandy. U nás doma je to symbol velkých dětí, protože třída pandiček je v Erwínově školce třída mazáků, mě se ale líbí tohle miminkovské bodýčko.

Objevila jsem tu i několik nových značek. Třeba Simply Perfect s převážně jednobarevnými jednoduchými čepicemi, tričky a legínami/tepláky...

...nebo Elí Belí, která kromě mantinelů, lůžkovin, hnízd a dek, nabízí multifukční "bunkr." Geniální tunel látky, který lze použít jako kryt na vajíčko, vytvoření intimního prostoru na kojení nebo zakrytí jídelních sedaček či nákupních košíků. Pokud vás to zaujalo, klikněte sem a zjistěte si o téhle užitečné věcičce víc.

Kromě zmíněných značek tu najdete i pískací trička Peeskle, oblečení Nadoma a naven, květinové čelenky nebo roztomilé plecháčky.

Signature store je ale mnohem víc. Najdete tu i stejně velkou sekci s oblečením pro dospělé a vyskládané papírenské skvosty. Zdi zdobí abstraktní obrazy, ve sklípku začíná fungovat Pidikino a každou chvíli se tu něco dějě - o víkendu si tu třeba můžete přijít zacvičit jógu. Prostě, Holešovice jsou zase o tochu víc cool. A vy byste si tohle místo neměli nechat ujít! (Ještě jedna dobrá zpráva pro dětné, brzy tu prý bude i dětský koutek).

8 komentářů:

  1. Parádní report, zaujalo :-) Plechacek s keporkakem nemá chybu!

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem ráda, že zatím nemají terminál na platební kartu :D. Takže jsem odešla "jen" s kšiltovkou :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cha, cha, já tam zatím jenom propila několik stovek v kafích... :)

      Vymazat
  3. Dobré vědět, že i na druhém břehu Vltavy se něco děje Díky za tip Bára

    OdpovědětVymazat
  4. Na ten dětský koutek jsem se tě chtěla zrovna zeptat, neříkali náhodou, kdy je asi tak to "brzy"? Chystáme se tam s Nicole, ale bez koutku to nedáme. :D T.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, nějakou dobu to asi ještě bude trvat. Až tam půjdu příště poptám se ti.

      Vymazat