pátek 11. listopadu 2016

Minifestivalový tip / Kabelky pro snílky

Minifestival se blíží a já měla tolik plánů na články s tipy na všechny ty zajímavé oblečky, hračky a další vychytávky. Jenže Adélka je pořád trochu popletená ze změny času, nebo možná prožívá nějakou jinou starost a v noci se nám často budí. Má to i svoje výhody. Třeba rozhodující momenty amerických voleb jsem mohla ve čtyři hodiny ráno sledovat v přímém přenosu. Jenže s ospalou hlavou se kreativní činnost těžko vykonává. Zařekla jsem se ale, že musím udělat výjimku a napsat vám o kabelkách Pepieta, které na festivalu Mini představí módní návrhářka Josefina Bakošová a umělkyně Ester Geislerová.

Holky se znají už nějaký ten pátek. Poprvé se setkaly ještě před střední a od té doby se jejich cesty několikrát protly. Když jsem se s nimi setkala v jedné vinohradské kavárně, abych si prohlédla první dokončené kabelky, bylo znát, že jsou to přirozeně spřátelené duše. Z obou srší taková umírněná elegantní energie a čistá radost ze společného projektu, do kterého se pustily asi před rokem. Dávají do něj svoje srdce, což dosvědčuje fakt, že značku pojmenovaly podle svých přezdívek a na ozdobu mnohdy věnovaly poklady z vlastních sbírek.

Třeba na kabelce s lištičkou najdete brož, kterou Ester dostala od jedné ze svých sester k Vánocům. Každá kabelka je tak originál. Nejen příběhem, který skrývá, ale i tím, který nabízí k dotvoření. Některé prvky jsou na kabelce snímatelné a vy si je můžete díky silným magnetům podle nálady přesouvat. Tahle finta se hodí i k zabavení dětí - třeba při cestě ze školky. Ke kabelce patří i pytlíček, do kterého se volné komponenty dají schovat, abyste je při nošení neztratily. A to není všechno.



Holky totiž kabelkám daly i vlastí vůni! Protože jak řekla Ester: "Když něco hezky voní, svět je hned lepší." Při hledání vhodné vonné esence měly obě jasno. Toužily, aby jejich kabelky voněly jemně a nevinně. A to se jim povedlo. Kabelky jsou v několika velikostech a můžou je nosit malé slečny i jejich maminky, tetičky nebo babičky. A protože je spousta vzpomínek vázána právě na vůni, věřím, že se tahle kabelka do dětské paměti zaručeně vryje. Do budoucna by si přály, aby si jejich zákaznice přinesly vlastní rodinné poklady, jako jsou třeba liché náušnice po babičce, a ony jim na míru vytvoří vlastní kabelkový design s osobitým příběhem.
---
Pokud vás tyhle originální kabelky zaujaly, sledujte pepietí web a facebook a hlavně se na ně přijďte podívat na festival Mini, který se bude konat 25.–27. listopadu v Kafkově domě!

5 komentářů:

  1. Díky za tip. Zítra je půjdu na Mini okouknout!

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem si koupila tašku přes rameno https://armik.cz/taska-pres-rameno-bag-base-retro-10-l-cerna/ a jsem spokojená. Vejde se do ní poměrně dost věcí. Dřív jsem nosila obyčejnou kabelku, ale ta mi z ramen neustále padala. Taška přes rameno je super. Nepadá a mám furt volné ruce.

    OdpovědětVymazat
  3. Super tašky. Každá kabelka je pěkná. Já jsem chtěla taky nějakou pěknou tašku, tak jsem si objednala látkovou tašku , kterou jsem si nechala potisknout. Ráda nosím originální věci, který nikdo jiný nemá.

    OdpovědětVymazat
  4. Kabelky jsou moc pěkné. Dcera už je také ve věku, kdy si s nimi začíná hrát. Líbily se mi filcové kabelky , které jsou ve tvaru sovičky. Dceři jsem kabelku koupila a je z ní nadšená přesně tak, jak jsem si myslela.

    OdpovědětVymazat