pondělí 14. listopadu 2016

Podzimní procházka / Boty na provázku / Jednoduchá DIY

Minulý týden jsme si vyšli asi na poslední podzimní procházku. Adélku jsem si dala do nosítka, což si vážně užívám. Protože byla chladno, dostala i svoje frajerské červené botičky. A abychom je neztratili, použila jsem jednu vychytávku, která je jednoduchá jak facka, ale každý, kdo si jí všimne, mi říká, jak je geniální. A to jsem si ji prosím vymyslela a vyrobila sama. 

Než vám prozradím, o co se jedná, pokochejte se ještě několika (bohužel trochu přepálenými) fotkami. Je mi líto, že už začíná být zima a v kombinéze ji do nosítka stěží narvu. Tentokrát jsme si ještě vystačili s teplejším oblečením a už zmiňovanými červenými botkami, které dostala k narození. Jsou od české značky G-mimi, od které mám třeba i chránič na ruce ke kočárku - psala jsem o něm tady


Procházku jsem si užila o to víc, že nosítko venku moc nepoužívám. Přijde mi praktičtější mít s sebou kočárek. Pohodlně do něj schovám všechny potřebné náležitosti, ke kterým během dne často přibyde i nákup. A taky nemám svetr špinavý od ožužlanýho rohlíku, křupek a ovocné kašičky... 

Doma ho ale používám každý den. V těhotenství jsem milovala ten pocit, že mám v břiše miminko. Často jsem si ho hladila a první dny po porodu pak prožívala takové divné prázdno. To si teď vynahrazuju "ňufáním" dětského zadečku v nosítku. Mám volné ruce a můžu si k sobě Adélku náležitě tulit a tisknout. Ona si vesele kope nožičkama a občas jí i spadne hlava a usne u mě. 

No, a teď už ta slíbená vychytávka. Pamatujete se na šňůrky na rukavice, které většina z nás vyfasovala na cestu do školky? Já používám stejnou fintu na dětské capáčky. Zatím všechny, co jsem měla, disponovaly takovým malým poutkem, kterým se dal protáhnout provázek. Erwínovi jsem je šoupla rovnou do nohavic, Adélce je provlékám legínkami, pod které jí dávám punčocháče. Jednoduché, ale účinné. A to byste nevěřili, kolik historek o ztracených botičkách jsem si už letos díky žlutému provázku za 15 korun vyslechla. Nejvíc je mi asi líto maminky, která ztratila miminkovské kozačky skoro za litr. Hned na PRVNÍ procházce. Prý to tenkrát obrečela... Pokud použijete můj vynález, žádnou ztracenou botičku už oplakávat nemusíte! 
---
Co vy? Podařilo se vám veškerou obuv uchránit nebo jste taky nějakou botičku ztratili? 

12 komentářů:

  1. Do nosítka jsem vždy používala takové ty ponožko boty, dole je kožená "podrážka" a zbytek je jako ponožka/podkolenka a drží pevně, tak že bez provázků. Obecně na zimu nechodícímu botky nepořizuji, pokud mám nosítko, mám i nosítkovou bundu a tam jsou nohy v teple....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám na tuhou zimu kombinézu, takže jsem taky botičky nepotřebovala. Erwín i Adélka ale mají jedny capáčky - spíš na ozdobu, tak se mi tenhle trik hodil i do kočárku. Dítě si nohu skopne raz dva.

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Samotnou mě překvapuje kolik lidí na to reaguje. Jednoduchý trik, který nám už minimálně dvoje botky zachránil...

      Vymazat
  3. Paráda! Botky zatím nemáme, ale až budou tak využiju, páč Róza ráda vyhazuje z kočáru cokoliv! Sundávala i ponožky, dokud jsem jí na ně nepořídila držáky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhazování a vyhazování je nejlepší zábava, to je jasný! :)

      Vymazat
  4. Ty botičky jí sluší. A je už tak velká!

    OdpovědětVymazat
  5. Super, možná taky zkusím. Možná píšu protože jako dítě jsem měla takhle svázaný rukavice do věku , kdy si to pamatuju a ten provázek mě pořád někde překážel :-D, ale je pravda že naše procházky většinou končí prosbou směrem k Adamovi aby šel kus zpátky, že nemáme botu , většinou najde :-) no a to byly letní boty, tam by ten provázek moc nešel :-))), ale na zimu mám jedny fajnový capáčky po Maxovi a kolikrát my jsme hledali jednu botu, už snad ani nespočítám :-). Krásný dny!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na mě ten provázek taky zanechal nelibý vjem - možná právě proto mě ale napadlo ten trik znovu použít. A pevně doufám, že si ani jedno z mých dětí na dobu s provázkem na botách nebude pamatovat...

      Vymazat
  6. Díky díky!! To je vážně geniální nápad! Můžu přidat svoji historku o ztracené (a naštěstí zase nalezené) botičce - to znovunalezení mě ale stálo heroický výkon a superrychlý výstup do kopce v Jeseníkách, pod jehož vrcholem jsme právě zjistili, že dceři v krosničce chybí bota... Nahoře jsem ji našla, ale měla jsem vážně DOST :) A teď se dozvím, že by stačila tkanička... :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidíš! Příště už ji budeš mít a místo lezení po kopcích budeš sedět někde v chládku... :)

      Vymazat
  7. Botky jsou parádní a ta vychytávka také :-) . My máme naštěstí velkou verandu a přes celou zeď botník. Jinak nevím, kam bychom všechny boty dali :-D . Já jich mám hodně a dcera už také :-D . Dětské botičky jsou nádherné a i když vím, že je má dcera jen na půl roku, tak stejně jí kupuji několik bot :-D .

    OdpovědětVymazat