pondělí 22. května 2017

Cesta na svět / Knížka o rození dětí pro mrňata i puberťáky

Nedávno se udělovaly knižní ceny pro tvůrce knih pro děti a mládež Zlatá stuha. V jedné z kategorií vyhrála knížka Cesta na svět. Cenu sice dostal Ondřej Kavalír za překlad, ale tahle knížka stojí za to i po obsahové a vizuální stránce. Je o malém klukovi, který se dozví, že bude mít sourozence a jeho pátrání po tom, kde se vlastně děti berou.

Je plná vtipných ilustrací a zajímavých informací. Prozradí všechno o rozdílech lidského těla...

...i to jak se miminko do bříška maminky dostane.

Jak se miminko vyvíjí...

...i to, jak se dostane ven.

Dotýká se spoustu zajímavých témat, jako je adopce...

...a soužití párů stejného pohlaví.

V knížce dojde i na pubertu, menstruaci a antikoncepci. Na konci knížky je varování před nechtěnými doteky od cizích lidí. Pokrývá snad opravdu všechno, na co můžete při povídání narazit. Navíc je čtivá a místy opravdu legrační. Podle mě by si jí měl pořídit každý, kdo nechce vyprávět dětem o čápech a záhoncích se zelím. Pobavíte se nad ní s čtyřleťákem - u Erwína vedly obrázky naháčů - a později se díky ní s grácií dostanete i na vážnější otázky. Prostě nutný kousek do každé dětské knihovny!
---
Právě probíhá druhý ročník ankety o nejlepší MAMA blog roku. Pokud ke mně rádi chodíte pro inspiraci nebo jenom tak na kukandu, budu moc ráda, když mě v hlasování podpoříte. Hlasovat můžete TADY. Hlasuje se každý den až do 1. června. A každý den můžete za odměnu i něco vyhrát. Dneska třeba maxi balíček kosmetiky Klorane v hodnotě 3100 Kč. Budu ráda za každý váš hlas!  

6 komentářů:

  1. Uz jsem ji nekde zahlidla a rikala si, ze ji musim bliz prozkoumat :) Diky za tip!

    OdpovědětVymazat
  2. Díky za tip. Už ji mám objednanou pro jedno dítko k narozeninám.

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá to docela nenásilně, zkusím prolistovat :-) Děkuji za tip

    OdpovědětVymazat