středa 3. května 2017

Průvodce festivalem Mini / Výběr pro malé rošťandy


Dneska tu mám pro vás další ze série článků s tipy, co na blížícím se festivalu mini nepropásnout. Je toho opravdu hodně a jak se vší tou krásou probírám, už se nemůžu dočkat, až si všechno prohlídnu naživo. S nakupováním se musím sice krotit, ale pokochat se můžu, že jo. Třeba i tímhle parádním dětským kolem Little tokyobike z úvodní fotky...


Pokud máte doma malou holčičku, možná jste už taky řešili problém, co jí koupit za panenku. Já na ty plastový moc nejsem a upřímně mi ten jejich skelný pohled nahání trochu hrůzu. Jednou Adélka určitě taky nějaký takový miminko dostane, ale teď jsem se poohlížela spíš po něčem něžnějším. A zatím vyhrává Sára nebo Miriam od Břichopasu. Pro většinu asi žádná novinka, ale já se doteď po panenkách moc nepoohlížela. Břichopas jsem měla spojený spíš s jejími zvířátky. Další čistě holčičí záležitost jsou kabelky. Já po nějaké jako dítě hrozně toužila, jen jsem si o ni neuměla říct, protože jinak by mi jí mamka určitě koupila nebo babička ušila. Proto už mám z prvního festivalového ročníku pro Adélku koupenou jednu od Lumpky. Pokud pro svou holčičku taky nějakou chcete, tady si určitě vyberete! A kromě kabelek se tu můžete poohlídnout po látkových čelenkách, korunkách, svačinových boxech a dalších stylových doplňcích. Do pokojíčku můžete na festivalu vybrat nějaké pěkné skandinávské světlo. Já minule koupila Adélce malý mráček, ale na výběr je jich daleko víc. Tentokrát je najdete u stánku Vigvam Design. Pokud si ujíždíte na minimalismu, určitě se budete radovat i z hraček a doplňků slovinské značky Oh noo, která je u nás díky e-shopu Arki nově k sehnání. Já už nějakou dobu zvažuju dětem koupit houpací prkno od čerstvě přejmenované značky Utuku. Původně jsem zvažovalo jednoduché dřevěné, ale teď si půjdu pořádně prohlídnout vylepšenou Spectru. Ta bílá je nej, ale praktičtější bude asi nějaká jiná barevná varianta. Pokud ho máte, písnete, jestli ho vaše děti využívají často nebo je to po čase spíš taková hezká dekorace? Tak a teď se můžeme vrhnout na ty krásné šatičky a oblečky z obrázku. Ice Ice Baby je klasika, kterou vám nemusím představovat. Pokud máte jejich oblečení rádi, těšte se, protože na festivalu představí novou kolekci. Stejně tak jako můj oblíbený Shark in the Park. Obě zmíněné značky na léto vyrukovaly s veselými kombinacemi barev. Nanukovou mikinku jsem už musela Adélce koupit a máme i pár dalších kousků z nové kolekce, kterými se snažíme přivolat léto. Pokukuju i po tom tmavém kabátku. A byla bych nejraději, kdyby mi Bára ušila i jeden pro mě! Poslední šatičky jsou z Nila Kids a jsou zase od Grey Label, o kterém už jsem tu psala. Když jsem šla pro vás vyzvednout výhru do klučičí giveaway, neodolala jsem a za peníze, co jsme dostali na kakacího beránka od babí, jsem Adélce jedny tmavě modré taky koupila. Už jsem doma proštrachala skříňku s brožemi, kterými jí outfit náležitě ozdobím.

Pokud jste šatičkoví, jako já, mám tu pro vás ještě několik krásných kousků. Zakoukala jsem se do žlutých od Petit Bateau, černých a růžových od dánské značky small rags, kterou na festivalu představí obchod Fór Kids a džínového "košiloidu" od slovenské značky Cila.

Další důležitou položkou pro malé děti jsou boty. Na festivalu se představí slovenský výrobce dětské obuvi RAK (ty nalevo), který působí na trhu od roku 1993. V jejich nabídce najdete opravdu široké spektrum druhů, tvarů a barev. Botky jsou navíc poměrně dostupné. Botičky můžete hledat i u stánků Neobuto, u které mě zaujala značka Bobux (ty napravo), Nila a Skibi.



Do bot to pak chce strčit nějaké stylové punčošky či podkolenky. Ty nejroztomilejší od Mini Dressing koupíte u slovenského vystavovatele Bubba Chic. Krásné vyrábí i další slovenská značka MOE.

Nakonec vám sem ale ještě dám kartonový domeček se samolepkami, který prodává Chytrá opička. Je od značky Tektorado a za 325 korun je to myslím dobrá koupě. U opičky najdete ale i další pěknou řádku kreativních hraček a her. Jejich stánek prostě nesmíte minout!  Na co se z holčičích věcí nejvíc těšíte vy?

4 komentáře:

  1. Překrásný výběr, Radko!

    OdpovědětVymazat
  2. Na bilou houpacku utuku mam take spadeno, ale asi az k Vanocum, jen nevim kam se nam vleze :) Tak taky uvitam zkusennosti jestli pak netrci spis jak kus nabytku...

    OdpovědětVymazat
  3. Zajímavé čtení

    OdpovědětVymazat
  4. Zdravím, musím říct, že zajímavé čtení. Nedávno jsem sháněla pro svou malou vnučku dárek k narozeninám. Přála si domeček pro panenky. Na internetu jsem prohlížela webové stránky a zde objevila to co jsi moje malá vnučka přála. Přeji pohodový den.

    OdpovědětVymazat