čtvrtek 1. června 2017

Dokonalý relax ve Svaté Kateřině

Pokud sledujete můj Instagram, víte, že jsme si s Typoškou na pár dní odskočili do ráje! Oba jsme byli poslední dobou pěkně vyšťavený a čas, který jsme mohli jeden druhému nerušeně věnovat, byl taky dost omezený. Když tedy moje mamka věnovala Typoškovi ke kulatinám wellness pobyt dle našeho výběru včetně hlídání dětí, radostně jsme tu možnost využili a vydali se do krásného rezortu Svatá Kateřina.

Pokud jste tu ještě nebyli, Svatá Kateřina se nachází na Vysočině na pomezí Čech a Moravy. Dostanete se sem autem, ale i vlakem či autobusem. Tedy jenom do Počátek, odtamtud si vás vyzvedne řidič. Do samotného resortu totiž auta nesmí. A nejen díky tomu je tu božský klid.















Místo se jmenuje podle léčivého pramene svaté Kateřiny.



Ten se nachází jen pár kroků od hlavní budovy. Je u něj jako poděkování za dávné vyléčení kupcových dcer Kateřiny a Markéty postavena malá kaplička .

Kdykoliv si sem můžete zajít a trochu si natočit. Léčivá voda teče ale ve Svaté Kateřině i v celých Počátkách přímo z kohoutku. Ještě donedávna byl pramen považován za vhodný pro kojence a místní si sem pro ni prý jezdili, stejně jako k nedalekému prameni sv. Markéty, s kočárkem a kanystříkem.

Další devízou Svaté Kateřiny je příroda. Resort je totiž usazen do lůna lesů. Každé ráno nás budilo hlasité cvrlikání ptáků a při pohledu z okna šlo zahlédnout roztomilou skákající veverku. Při procházkách pak i další zvířenu.

Jakýmkoliv směrem se vydáte, narazíte na stromy či louky. První den jsme si dokonce nařídili budík na sedmou a vyrazili se do ranního lesa pokochat. Oba jsme s Typoškou cítili, jak nás ta zeleň nabíjí. Odpoledne nás pak tento čin skolil a naše těla si řekla o vydatného šlofíčka a my spali jak mimina půlku odpoledne.

Pokud se vám na procházku zrovna nechce, rezort nabízí mnohá zákoutí, kde si taky parádně odpočinete. Třeba tahle dvě lehátka u jezírka s rybkami, ve kterém se dalo (teoreticky) koupat, mě lákala k obsazení hned od první minuty, co jsem je zmerčila.

Jedno ráno jsme se tu oba usadili s knihou a oddávali se nerušené (!) četbě. Trošku škodolibě jsem se v knihovně vybavila knihou Nanejvýš čtyři hodiny spánku popisující mateřské strasti někoho jiného, zatímco Erwín a Adélka byli v péči mojí mamky.

Ve Svaté Kateřině najdete i parádní lázně. My jsme se několikrát usadili ve vířivce a zalezli do parní sauny. Dpřáli jsme si uvolňující masáž a následně důkladný odpočinek v relaxační místnosti. Já si ještě nechala po snad sto letech udělat manikúru. Hýčkat se tu můžete nechat opravdu na mnoho způsobů. V resortu jsme potkali i několik Indů, kteří se věnují ájurvédské terapii a masážím. Já s jedním z nich zakusila asi nejautentičtější lekci jógy ve svém životě. Brzy tu prý vznikne  Ájurvédské centum, což zní dost zajímavě!

Kromě vnitřní vířivky jsme využili i možnosti nechat se namasírovat vodou i pod širou oblohou...

...a nemusím vám říkat, jaké je to blaho.

Když k tomu připočtu místní kuchyň, kterou jsme si vychutnávali pod širým nebem, doufám, že tu nejsme naposledy. A příště možná přijedeme i s dětma. Ty sem smí jen ve vymezených termínech, ale pak je tu asi veselo. Můžou se projet na psím spřežení, zacválat na koníkovi nebo jít na houby do lesa. A to zní jako ráj nejen pro rodiče, ale i pro ně! Pokud se chcete podívat, kdy dětské termíny jsou, nebo se o Svaté Kateřině dozvědět víc, klikněte sem.

---
Právě probíhá druhý ročník ankety o nejlepší MAMA blog roku. Pokud ke mně rádi chodíte pro inspiraci nebo jenom tak na kukandu, budu moc ráda, když mě v hlasování podpoříte. Hlasovat můžete TADY. Dneska se hlasuje naposled a jako bonus si můžete zahrát o houpací prkno Utukutu, mixér na smoothie Philips, balíčky od Hipp nebo elektrokočárek Happygo. Tak to zkuste! 

10 komentářů:

  1. Hezké prostředí a krásný relax. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! Moc jsme si to užili. Teď už se těšíme na děti!!!

      Vymazat
  2. Kousek odtud máme chalupu a babičku s dědou, tak už jsme si tam taky byli pro vodu, je tam fakt krásně! :))
    A nechci rýpat, ale nedá mi to! Prosím v Počátkách, ne v Počátcích, díky :P :))

    OdpovědětVymazat
  3. Moc krásný relax...Už se taky těším, až někam vyrazíme ;)

    OdpovědětVymazat
  4. parada ;) My tam take nedavno byli. Konkretne jsme vyuzili teto vyhodne nabidky - https://www.animod.cz/romanticky-pobyt-na-vysocine-s-wellness-a-polopenzi.html a opravdu je vysocina krasna se vsim vsudy a doporucuji vsem. Jana

    OdpovědětVymazat
  5. Teda! Tak tam to vypadá vážně překrásně. Tam se někdy určitě musím zajet podívat. Díky moc za tip. Jinak co se týče odpočinku, tak já mám hodně dobré zkušenosti například s hotelem https://cristalpalace.cz/ v Mariánských lázních. Jezdím tam pravidělně cca 2x do roka a musím říct, že nikde jinde jsem si zatím asi tak dobře nezarelaxovala. :)

    OdpovědětVymazat
  6. My jsme také zažili úplně dokonalý relax teď nedávno v Počátkách. :-) Pochází odsud i moje rodina, takže jsme si to moc užili. Ale takový relax si dopřávat jen jednou za měsíc je úplna blbost. Rozhodli jsme si pořídit alespoň bazén a mít tak polovičatý relax na zahradě.

    OdpovědětVymazat
  7. Vypadá to tam opravdu nádherně, moc ráda mám takové výlety do míst, která jsou sice krásná, ale zato nejsou turisticky příliš vyhledávaná. Pak mi k tomu jen stačí vzít si deku, něco dobrého k jídlu, cbd olej z https://www.cibdol.cz/ a udělat si takový piknik v krásném prostředí :-)

    OdpovědětVymazat