úterý 6. června 2017

Hodina biologie / Nová kolekce Petit Bateau & Deyrolle

Nadchla mě nová kolekce Petit Bateau, na které jsou použity kresby s přírodními motivy z archivu francouzské instituce Deyrolle. Asi tím, že mi připomíná biologii na základce, která mě hrozně bavila. Ostatně vzdělávání je jedním z poslání Deyrolle. Mimo jiné je to ale taky krámek v Paříži, kde najdete obsáhlou sbírku hmyzu a spoustu vycpaných zvířat. Osvěta je patrná i z toho, že zobrazená zvířata patří k ohroženým druhům. Chtěla jsem vám tu krásu ukázat už před festivalem mini, ale ukázalo se, že bude celosvětově vystřelena až poslední květnový den a na festival tedy nestihne. Ukázat vám ji ale musím. Je totiž opravdu krásná a kdyby byla moje peněženka trochu nadutější, koupím si z ní snad všechno...

Erwín by vyfasoval tričko s mečounem...

...a pod něj tílko se chimpanzem.

Sebe...

...a Adélku bych sladila do topu s exotickým papouškem, který by byl ideální na večerní brouzdání u moře. Anebo jí na léto pořídila tílko z uvodní fotky. Petit Bateau je mi totiž kromě krásného oblečení sympatická i tím, že bere ohled na udržitelné hodnoty. Já jsem si u nich loni pořídila ikonické pruhované triko a musím potvrdit jejich deklarovanou kvalitu. Je z pevné bavlny a myslím, že se opravdu jen tak neopere. Teď mám zálusk na jejich jednodílné plavky. Bohužel bych potřebovala v dekoltu trochu výstuž, tak nad nimi pořád váhám. Střihem i motivy jsou totiž přesně moje gusto. Co vy? Už jste sobě nebo svým dětem v jejich obchodě v Myslbeku něco koupili nebo zatím chodíte jenom mlsně kolem? 

5 komentářů:

  1. Tak tahle kolekce se opravdu povedla!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak! Už se na ní musím jít konečně podívat naživo....

      Vymazat
  2. To je nádherný, barvy jsou pro mě v létě důležitý. Mám pak pocit, jako bych měla prázdniny:) krasne dny, Iva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, že tahle kolekce si jasně říká o léto. A ideálně někde u moře!

      Vymazat
  3. Pruhovaná trička jsou super :-) . Také je ráda nosím. Spíš mi to ale připomnělo, že jsem si zapomněla na jaře protřídit šatník. Dělám to každé jaro, protože si toho během roku hodně koupím a už mám zase našlapanou skříň. Zase využiju eshop second hand , jako vloni, abych nemusela oblečení jen tak vyhodit.

    OdpovědětVymazat