středa 14. června 2017

První piknik ve Stromovce

Dneska jsme večeřeli v trávě. Navečer jsme měli mít malého hosta, ale jeho maminku pustili před porodem ještě na pár dní z nemocnice a my zůstali tak trochu bezprizorní. A navíc s kupou nasmažených řízků. Máte lepší nápad, jak  nimi naložit? A navíc v tak parádním počasí? Já tedy ne! 



Narychlo jsem udělala kuskus, popadla zbytek humusu, nakrájela zeleninu a ovoce, do krabičky zavřela posledních pár kuliček mozzarelly a oliv, zabalila deku a foťák a vyrazila směr Stromovka, kde jsme si s Adélkou počíhaly na Typošku s Erwínem. Původně jsme chtěli dojít až k rybníčku s vorem na provaze a možností smočení nohou, jak o tom nedávno psala Madame Coquette, ale nakonec jsme zarazili pomyslný piknikový kolík o trochu dřív.

I tak jsme si vybrali parádní stanoviště. Košatý strom nám zajistil dostatečný stín a potůček spojující dva rybníčky zase zábavu. Erwín krmil letošní kachňátka,...

...z kterých už jsou skoro velké kachny...

...a chytal "mořské vlasy". Prut si obstaral už cestou a trochu se bál, aby nechytil žraloka nebo kosatku. Nakonec byl, myslím, se svým úlovkem spokojený. :)

Adélka si nacpala pupka a pak se oddávala svojí nejoblíbenější činnosti - rabování mojí kabelky. Když jsem si ji v Nile kupovala, počítala jsem s tím, že třeba bude jednou její, ale nemyslela jsem si, že si ji bude chtít přivlastnit tak brzy!

Nakonec taky objevila něco uspokojivého...

...a mohla se přidat ke krmení kachen a lovení kosatek. Strávili jsme tu báječný večer. Jak to tak bývá, improvizace nakonec často skýtá nejlepší zábavu. Erwín se po večeři ani nedožadoval sladkosti. A to už je co říct...
---
PS: Erwín má na sobě parádní pruhované tričko z bambusu od české značky Duomamas. Shodou okolností zrovna tahle česká firmička slaví jeden rok svého on-line obchodu. Zítra si díky tomu u nich můžete nakoupit s kodem: jemirok všechno se slevou 15%!

5 komentářů:

  1. Krásná a uvolněná atmosféra čiší z vás všech i z fotek...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byl to parádní večer! Jsem ráda, že je to z těch přeISOvaných fotek poznat. :)

      Vymazat
  2. Radko, to jste se měli. My jsme byli dnes večer právě na těch rybníčcích a na voru. Holky se vykoupaly, na voru jsme si zajezdily, ale takhle odpoledne a večer tam bylo dost školních kluků. Pro malé děti nic moc. Příště půjdeme s Jáíkem raději dopoledne to budou všichni ve škole.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je vtipný, nejspíš jsme tam byli ve stejnou dobu. Zdálky jsem viděla, že je tam docela živo, tak jsme to zapíchli o rybníček dřív. :)

      Vymazat
    2. Evi, tak dej vědět, jestli to bylo dopoledne v pohodě. Ráda bych tam děti vzala než začnou prázdniny.

      Vymazat