čtvrtek 27. března 2014

Mozaika chutí v Karlíně

Nedávno jsme se o víkendu vypravili na procházku do Karlína. Když nás přepadl hlad, zavítali jsme do místní restaurace KRYSTAL Mozaika Bistro, což byla nadmíru dobrá volba. Užili jsme si to my i Erwín.


Interiér je tu střídmý, ale útulný a obsluha milá. I když má v lokále roztržité a nerozhodné rodiče s malým zábavychtivým lumpem. 

Naštěstí tu pro tyhle případy mají malý, ale moc hezký koutek. Jak je vidět na fotce, je tu tabule s křídami, stolek se židličkami, bezva kuchyňka a truhla plná pokladů. Nevýhodou trochu je, že není koutek nijak ohraničen, takže se vám nejspíš ratolesti vydají na průzkum.

Když jim pak vyhládne nebo je budete muset zpacifikovat, mají tu židličku a v menu pár dobrot, které můžou s rodiči ochutnávat. 

Samostatné dětské menu tu nemají, ale něco k snědku pro ty středně malé by se tu mělo hravě najít. Menu je sezónní a pravidelně obměnované, takže tahle nabídka už zřejmě neplatí. Před návštěvou můžete omrknout jejich Facebook. Nebo se nechat překvapit.

Bonusem je, že se můžete průhledem ve stěně koukat mistru kuchařovi přímo pod ruku!

Bezbariérový vstup: ano
Dětský koutek: Jak jsem psala výše, je tu tabule s křídami, stolek se židličkami, kuchyňka a truhla plná pokladů. 
Dětské menu: ne
Dětské židličky: ano
Přebalovací pult: zapomněla jsem zjistit, brzy doplním
Místo na kočárek: ano
Klady: Bezbariérový vstup, dětský koutek, milá obsluha, výborné jídlo, víno od autentistů a pivo Kocour. Co víc si o víkendové procházce Karlínem přát?
Zápory: Jediná nevýhoda je absence dětského menu, ale vzhledem k tomu, že ve většině restaurací nabízejí převážně smažený řízek s hranolkama a špagety s kečupem, to zas taková nevýhoda není. Přes týden je tu asi docela kvapík, takže to na návštěvu s dětmi asi moc není.
---
Další recenze podniků, které můžete navštívit s dětmi, najdete tady.

8 komentářů:

  1. Díky za tip...takže pražský oběd je jasný....takováto bistra miluju!

    OdpovědětVymazat
  2. Ja taky dekuji za tip, to vypada moc dobre!
    Navic detsky koutek.... Dobre vypadajici menu.... To je slibna kombinace!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. JJ, je to tam moc dobrý. Snad se ti tam taky bude líbit.

      Vymazat
  3. Jéé, tam to milujeme... Vždycky tam v sezóně mívali parádní "burger" z kozího sýra, ale už jsem ho dlouho v menu neviděla. Škoda. Ale i tak je to tam super.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když jsme do Mozaiky přišli, zrovna se někdo vyptával na nějaké jídlo, které tam měli minule. Taky mě naštve, když si nějaké jídlo oblíbím a restaurace mi změní menu. Sezónní menu jsou ale jinak moc fajn.

      Vymazat
  4. Super tip :) díky Radko!!! a Erwín je už poriadny manekýn :)

    OdpovědětVymazat