úterý 13. června 2017

Bolavé zoubky, tekutá strava & pomocník na cesty Squeasy Gear

Adélce poslední dny rostou zoubky. Po horních dvojkách a jedničkách ji rostou dolní trojky. K pořádnému kousání to tedy ještě nepovede, přesto ji chudinku zoubky tentokrát opravdu trápí. Díky tomu je ochotná pozřít jenom tekutou stravu a to ještě tak, že ji z něčeho nasaje a je hotová. Na lžičku teď prostě nemá trpělivost. Naštěstí mám doma silikonovou lahvičku, do které ji můžu něco podstrčit. O víkendu jsme byli u babí a dědy v Žatci, tak jsem vám lahvičku vyfotila, protože je na cesty (a krmení ztrápených) dítek opravdu šikovná.


Jmenuje se Squeasy Gear a můžete ji koupit ve dvou velikostech a několika barevných variantách. Tělo má ze silikonu, což umožňuje lehké mytí a v případě nutnosti i obrácení celé lahvičky narub. 

Já ji používám hlavně na jogurt, který se do ní lehce vlije. Když se Adélka v jídle osamostatňovala, ocenila, že se díky ní mohla obsloužit sama. A já, že po tom nemusím uklízet celý byt. Navíc ji s sebou často bereme na cesty, kdy nechci riskovat krmění lžičkou v terénu - ať už kvůli případnému znečištění oděvu nebo časovému presu. Můžete jí nahradit (nebo prostřídat) kupované hotové kapsičky s ovocem a zeleninou a vyplnit ji i domácím příkrmem. Tahle varianta vyjde mnohem levněji a je i ekologičtější. Nám už slouží přes půl roku a je pořád jako nová. 




Adélka ji má ráda a vysosne ji vždycky až do úplného vyčerpání - vlastních sil i obsahu. Pokud vás Squeasy Gear zaujala, můžete ji koupit třeba tady.
---
PS: A odkud má Adélku tu bouli na čele se neptejte. My to nevíme a ona nám to neřekne...

2 komentáře:

  1. Mame dve velikosti, jsou super. Klidně bych jich nakoupila více, nicméně cena je teda závratná...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cena je sice trochu vyšší, ale zase kapsička vydrží dlouho a nemusí se po čase měnit, jako ty plastové. Já je střídám a s touhle jsem moc spokojená.

      Vymazat