úterý 7. července 2015

První prázdninový víkend & pár dalších bezva tipů na léto

Úspěšně jsem začli odškrtávat náš letní seznam. Erwín měl ještě v pondělí a v úterý školku, kterou slavnostně zakončil besídkou, a pak už nám nastaly prázdniny! V úterý večer jsem zkoukla náš seznam a rozhodla se, že se druhý den pojede na výlet spojený s piknikem. Cestovali jsme sice nakonec jenom po Praze, ale i tak jsme si den náramně užili. Odpoledne jsme se viděli s Typoškou a šli ochutnat zmrzlinu do krásné kavárny Gelateria & Caffé Amato na Letné. Pokud se budete pohybovat poblíž, určitě se tam zastavte! Mají i malý dětský koutek, ale hlavně výbornou na místě dělanou zmrzlinu! Potom následoval piknik s Katkou a jejím Eliáškem v jejich úžasném vnitrobloku s obrovským trávníkem, pískovištěm a dalšími lákadly.

Na čtvrtek jsem si domluvila "playdate" s kamarádkou Sabinou a jejími dvěma dětmi na výtoňském hřišti. Hřiště je poměrně velké a jak se uvádí na jejich ceduli, zabaví se na něm děti od 1 - 15 let (co tam ale ty puberťáci dělají, raději nechci vědět...). Je tam několik vzrostlých stromů, které vytváří příjemný stín i záchod, který není na hřištích samozřejmostí. A protože Sába snad ještě nikdy nikam nedorazila včas, mohli jsme s Erwínem vyzkoušet další parádní zmrzlinárnu - Puro Gelato, které je od hřiště opravdu kousíček. Zmrzlina je tu poctivá a schladit se můžete i díky příjemně nastavené klimatizaci. Jak vidíte, já si dala muffin, protože jsem potřebovala malou svařinku. A Erwín mi s ním vydatně pomohl.

Letní seznam kromě zmrzliny přikazuje i ovocné kokteily. Oba dny jsme si je k svačince udělali a moc si na nich pochutnali. Erwín sice jejich konzumaci pojal ve stylu Jacksona Pollocka, ale za tu radost to stálo!

Pátek jsme byli vzhledem k počasí schovaný doma. Já měla s Typoškou dopoledne nějakou pracovní schůzku, tak nám na pomoc přijela babí. Hráli jsme si, skládali puzzle a odpoledne vařili a trochu poklízeli. Večer jsme slavili šábes, který Erwín miluje. Tentokrát jsme si k němu dopřáli hummus a pečeného lososa se salátem z bulguru a pravý český chřest.

Sobotní ráno se moji chlapíčci odporoučeli do Žatce, kde Erwín strávil dva dny běháním po zahrádce, cachtáním se v bazénu i v bazénku a ochutnáváním místní úrody. Prostě letní víkend u babí a dědy, jak má být!
---
Tady jsou další tipy, na které jsem narazila po sepsání svého letního seznamu. V Nové budově Národního muzea v květnu otevřeli novou přírodoveděckou expozici s názvem Archa Noemova, od kamarádů jsem dostala skvělý tip na prvorepublikové koupaliště s restaurací Plovárna Jureček v Říčanech, zjistila jsem, že Francouzský trh - Le marché français na Kampě začíná už příští týden a po zhlédnutí fotek z výletu Madame Coquette jsem se zatoužila vydat do kokořínského lesa... Přihodíte ještě nějaký letní tip?

3 komentáře:

  1. Vidím tam na té pollockovské fotce nový gauč? :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já už se tak těším, až se vrátí léto :-) . Máme úplně stejný bazének, akorát děti jsou už na něj velké, tak budeme muset příští rok koupit nějaký větší. Letos byl u nás největší hit výrobník ledové tříště , který manžel objednal z Cesk. Děti se ledovou tříští doslova cpaly, tak jsem měla strach, aby z toho neměly angínu, ale naštěstí ustály léto ve zdraví :-D .

    OdpovědětVymazat
  3. No, my jsme si také dříve mysleli, že máme správně nastavenou klimatizaci a všechno. Ale ono dokud člověk nepozná něco lepšího než to co vlastní, tak nikdy nepozná ten rozdíl. My jsme si po nějaké době koupili nové vybavení do bytu, mezi kterou mimochodem byla i domácí klimatizace ... Hned po vyzkoušení té nové jsme museli tu starou okamžitě vyhodit!

    OdpovědětVymazat