úterý 14. července 2015

Sto třicet šest týdnů & mimi jablko

Velký brácha Erwín si minulý týden užíval letní školku. Tématem byla svatba. Furt by teď chtěl šlapat na skleničky a volat mazal tov. Taky se mě ptal, jestli jsme s tátou měli chatu. Chvíli mi trvalo, než mi došlo, že myslí chupu... Měl radost, že jo, a zálibně si pak prohlížel naše svatební fotky. Jak už jsem psala včera, během nedělního výletu si odbyl první popálení kopřivou, štípnutí mravencem a přikousnuté klíště. Včera poprvé napoprvé odpověděl, že Buddha je Buddha a dneska si taky vyzkoušel jízdu na koloběžce. Pneumatikám ale pořád říká "umatiky" a mamutovi "slon hamut". Mimino dosáhlo prenatálních 15 týdnů. Prý je velké asi jako jablko (má tak 9 centimetrů a 70 gramů), začíná být chlupaté a vlasaté, jeho mozek už kontroluje všechny svaly a v břiše mi metá salta. Jak ale poznamenal Erwín: "Šlupku mimino ještě jíst neumí. Já jo, jsem velkej kluk.". Moje srdce teď bije o 20% víc, což v tomhle počasí při mém mrtvolně nízkém tlaku docela cítím. Mám pocit, že na prsou nosím cihlu a jsem taková nedokysličená. Jinak je mi ale naštěstí dobře. A Erwín má počasí nepočasí energie, jak malej vopičák.

5 komentářů:

  1. Prosim, kam chodi erwin do skolky? Hledame neco kolem letny chotlovych sadu... diky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Posles mi na sebe prosim te mail? Nebo rovnou napis na ten muj: kusanec.cz(at)gmail.com. Nechci to tu verejne psat. Diky! Radka

      Vymazat
  2. Ahoj Radko, tvůj blog jsem objevila teprve minulý týden a jsem ráda, protože prožíváme v podstatě stejné období, s tím rozdílem, ze pro mě začíná 16.tt prvního tehu :) S tím tlakem to mám úplně stejně a už teď se ironicky nemůžu dočkat další záplavy veder. Tak ať to peklo zvládnem!! ;) Lenik

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leniku, vítej na blogu i mezi mamami! Mame to tesne, tak i tobe preju, abys to vedro i zbytek leta zvladla! S Erwinem jsem byla tehotna ve stejnou dobu a myslim si, ze (az na ty vlny horka) je to nejlepsi doba byt tehotna. Prvotrimestralni nevolnost se neodehrava v umornem pocasi, v lete se da jeste leccos podniknout, podzim se taky krasne precka a v zime uz jsem byla doma. Bylo mi porad takove horko, ze jsem ani nepotrebovala specialni tehotensky kabat. Stejne jsem furt mela pupek vystrceny ven. :) A nezapomen vytahnout manzela/partnera/partnerku na posledni dovolenou pred ditetem! V anglictine tomu rikaji babymoon (obdoba honeymoon). My byli s Erwinem v brise ve Stockholmu a moc jsme si to uzili. Mej se hezky a budu rada, kdyz se sem budes vracet.

      Vymazat
    2. Děkuju moc za přivítání a takové info. Něco na tom rozhodně je :) S bezva dovčou jsme si to vybrali s manžou už loni, takže mě vůbec nemrzí, ze letos to bude něco malého jen tady v Čechách. Na tvůj blog se určitě ráda vracet budu. L.

      Vymazat