středa 22. července 2015

TO CHCI! / STYLOVÉ TĚHOTENSTVÍ

Omluvte prosím přemíru článků s těhotenskou tematikou. Holt je to teď pro mě víc než aktuální... Poslední dobou třeba řeším, co nosit. Venku jsou tropy, což je na jednu stranu trochu pruda, ale zase můžu nosit svoje oblíbené černé šaty. A že jich mám hned několik...

Ano, ano. Mohla bych se směle přihlásit do nějaké soutěže exotických sběratelů. Černých šatů byste totiž u mě našli víc než dost. Mám i jiné, ale ty většinou zůstávají stejně viset ve skříni. Všechny, co jsou tu vyobrazené jsem si koupila až po Erwínovi a všechny jsem nasbírala na zahraničních cestách. Na obrázku vypadají možná stejně, ale nenechte se mýlit, nějaké ty rozdíly na nich přeci jen najdete! Ty na té hubeňoučké modelce jsem si koupila v & other stories loni v Barceloně a jsou totožné s těmi na úvodním obrázku. Slavila jsem v nich i taťkovy 85. narozeniny. Ty vpravo nahoře jsou z COS a pořídila jsem si je na nedávné dámské jízdě v Berlíně. Ty teď nosím snad nejvíc. Jsou z velké části z chladivé viskózy a nemusí se žehlit. Ty spodní jsou z berlínského MUJI a plánuju si je nechat trochu prodloužit. Všechny spojuje volný střih, kterým jsem maskovala svoje ne už úplně ploché poporodní bříško. Teď v nich úspěšně halím rostoucí těhotenský pupík...


...a tahle fotka mi dává naději, že s nimi vydržím až do konce. A po porodu je budu moct nosit dál. Líbí se mi koncept oblečení, které lze využít i po těhotenství, které stejně uteče rychleji, než se oblečení obnosí. Na takový sortiment se zaměřila třeba americká značka Hatch.


Nabízí úžasné šaty...

...ale i krásné topy a pohodlné šortky, kalhoty a legíny. Jejich oblečení je sice trochu nad můj rozpočet, ale i tak je to super inspirace k vyhledání podobných kousků v normálních obchodech. Z prvního těhotenství mám ostatně spoustu netěhotenského oblečení. Často totiž stačí koupit si oblečení o číslo větší, než jste zvyklé. U šatů, tílek a svetrů je potřeba dbát na to, aby byly dostatečně dlouhé. Bříško je totiž trochu nadzvedne. K prevenci holého břicha a zad je dobré si pořídit bederní těhotenský pás, který vás v zimě krásně zahřeje. Jediné těhotenské oblečení, které jsem si pořizovala byly kalhoty. S nízkými džínami sice chvíli vystačíte, v pozdějším stádiu vás ale i ty budou nejspíš tlačit. No a na závěrečné stádium jsem si koupila jedno dvě mega trika, které jsem si vybírala tak, abych je potom využila při kojení. Co vy? Dopřály jste svojí peněžence během těhotenství pořádný vítr nebo jste se taky zdráhaly si toho kupovat příliš? A máte nějaké tipy na české těhotenské obchody a osvědčené triky, jak být v těhotenství stylová? 
---
Pokud vás těhotenská móda zajímá, můžete se pro inspiraci mrknout i na mojí nově založenou nástěnku na Pinterestu

20 komentářů:

  1. hezke tema....mne se moc libi tiffanyrose.com maji krasne a kvalitni obleceni (ale taky dost drahe) co se da nosit i po.Taky mam jen par volnejsich veci z bezbe konfekce ale kalhoty jsem nakoupit musela.Jsem hubenour s mega brichem a vim ze koupit jen vetsi nestaci neb mi pak na moji puvodni postavu nebudou (teda doufam!) Po prvnim jsem ty jedine tehotenske nosila jeste celou zimu po porodu a bylo mi teplucko na zada ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tam bych si taky vybrala. Díky za tip!

      A přesně jak píšeš, do těhotenských kalhot se vyplatí investovat. O číslo větší totiž podle mě stejně neřeší problém toho, že tě budou tlačit na bříško/podbřišek. Leda by byly hodně nízké a to by mi zas v chladnějším počasí nevyhovovalo...

      Vymazat
  2. Zůstat chic a v pohodě až do posledních chvil - doporučuji cvičit těhotenskou jógu :-)
    Více na http://www.denisasediva.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za vzkaz. Knížku i její autorku znám. Před Erwínem jsem cvičila jógu pravidelně a během těhotenství sporadicky pokračovala. Většina lekcí mi totiž bohužel časově nevyhovovala a na domácí cvičení nemám disciplínu. Tentokrát chodím cvičit s trenérkou (a fyzioterapeutkou v jednom) do posilovny, ale na jógu se taky chystám. Ostatně v jednom jógovém studiu mám od minula ještě kredit několika stovek...

      Vymazat
  3. Já jsem si na začátku těhotenství s Alanem pořád slibovala, jak budu děsně chic, až budu mít větší pupek, sbírala jsem si inspiraci taky na pinterestu... A víš co, já jsem to nakonec nějak ani nestihla :-D Ono to těhotenství tak rychle uteklo a teď mě to štve, že jsem spoustu těch outfitů, co jsem měla v plánu, ani nevyzkoušela a valila jsem pořád dokola ty osvědčené (ono ten poslední trimestr je člověk kolikrát rád, že se vůbec oblékne :-D ) Ale moc fandim stylovému těhotenství! I přes to, že jsem nakonec moc nových věcí pro těhotenství do šatníku nepořídila, jsem se snažila pořád vypadat dobře a stylově.
    Nicméně docela dobrá věc, kterou jsem využila, je Belly Belt - aby se ten šatník zase nemusel úplně celej převracet naruby kvůli pár měsícům a bylo pořád co nosit. T.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sama jsem zvědavá, jaká bude realita u mě. Jsem těhotná nejspíš naposledy, tak si to chci užít! Zatím nosím šaty a myslím si, že docela parametry chic těhule splňuju. Až přituhne, tak se uvidí... A ten Belly Belt je vtipnej. Leckomu by se hodil i po nedělním obědě u rodičů...

      Vymazat
  4. Krasne tipy a moc ti to pristane Radka! Ja som to počas tehotenstva tiez moc nepreháňala a sama som si kúpila asi len dvoje nohavice, jedny džíny a jedny športové v H&M v akcii, inak mi to prišlo moc drahé na tých párkrát, co som ich mala nosiť. Jedna väčšia mikina mi vystačila a aj normalne mam v obľube nosiť skor voľnejšie topy, takze velmi som do šatníku neinvestovala a ako uz bolo spomínané vyššie, ubehlo to fakt velmi rychlo. Moj tip na české tehotenské a potom aj normalne použiteľné oblečenie je HOHO style. Ja by som si tam nieco urcite vybrala.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Janko! A díky za tip. Vůbec jsem tuhle značku neznala a přitom mají moc hezké věci.

      Vymazat
  5. Jejda, teď jsem omylem vymazala komentář o šatech Lady Vivialové...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou krásné. A zase jsem tuhle značku vůbec neznala! Diky za tip.

      Vymazat
    2. V prvním těhotenství jsem si pořídila jedny rifle a jedny letní kalhoty - slušnější do práce, oboje těhotenské s vysokým pasem, který je sice nevzhledný, ač praktický :) Pak jsem využila netěhotenské šaty a trika a tuniky... Šlo to v pohodě, měla jsem navíc asi 8 kilo. Teď jsem si ostudně nepořídila nic a čerpám zatím ze zásob mé skříně... Jo a pořídila jsem si těhotenský pás. Asi si ale budu muset pořídit šaty na dvě svatby, které přijdou v těsném finále, a asi se bez nich neobejdu. Mám jedny černé (ano, taky miluju černé šaty),podobné těm na tvé úvodní fotce, zatím se do nic vejdu a vypadám docela stylově, ale měsíc a půl je ještě dlouhá cesta... Proto se budu těšit na tipy, kde v Česku něco pěkného pořídit.

      Vymazat
    3. Sice jsem to původně neplánovala, ale těch zajímavých tipů se sešlo tolik, že z toho opravdu asi článek bude. Měj se hezky a přeju ti pohodové těhotenství!

      Vymazat
  6. Radko, Ty jsi krasna stylova maminka! Ja toho moc nekupovala a snazila se spis vyjit, co jsem uz mela. Poridila jsem si snad jeste jedny dziny, sukni a nejaky tricka a tim to haslo. V sekacich pak nejaky oversized nebo pansky kosile, ty jsou taky super a daji se ruzne kombinovat :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Ali! Tvůj těhotenský styl jsem bedlivě sledovala a budu se teď k němu vracet...

      Vymazat
  7. Radko, krása! Moc se mi ty šaty líbí, akorát si říkám, že v černé bude v létě trochu vedro :). Ale ty z Barcelony jsou sen, ty bych taky chtěla.
    Já jsem v prvním těhotenství neměla skoro co na sebe, byla jsem jak hastroš, hrozný. Přísahala jsem si, že u druhého se polepším :). Koupila jsem si super těhotenské džíny a popůjčovala si pár bezva kousků, ve kterých jsem doklepala konec. Utrácela jsem u jiných věcí... když to bylo moje druhé a poslední dítě, tak jsem si koupila krásnou zavinovačku a košík na miminko...
    Ať je ti dobře!

    OdpovědětVymazat
  8. Vrr...promin, na začátku komnetáře...než mě to přihlásilo k účtu, tak mi celý příspěvek zmizel...tak znova.
    Znáš blog Cup of Jo? http://cupofjo.com/category/motherhood/ sleduji ho už léta, jedním z téma je mateřství a i těhotenská móda. Bohužel, je to USA :(
    Já si vystačila s jedněmi kalhotami (nejsem kalhotový typ), legínama a tričkem. Jinak jsem nosila spousty a spousty šatů, kterých mám plnou skříň a jen jsem volila stříh (úplet, ačkový šedesátky, princes pod prsama a pod.)

    OdpovědětVymazat
  9. Když jsem byla těhotná, hodně jsem nosila tyto šaty: https://www.happymum.cz/0,5,d972-tehotenske-saty-domino-dress.html . Měla jsem TP v létě, takže jsem to největší břicho mohla schovat do šatů. Chtěla jsem si koupit takové šaty, které budu moct nosit i po porodu, aby mi zbytečně neležely jen ve skříni.

    OdpovědětVymazat
  10. Já jsem v těhotenství nakupovala hlavně z druhé ruky přes https://www.onlinesekac.cz/ a musím říct, že mi to takto dost vyhovovalo. Dalo se tam najít poměrně hezké oblečení za přijatelné ceny, což se mi v té době hodilo, protože jsem spoustu peněz dávala do zařizování pokojíčku a výbavičky.

    OdpovědětVymazat
  11. Není to jednoduché boky, zadek, břicho zkrátka všechno jde nahoru :/ a začala jsem nakupovat na https://www.dudlu.cz/tehotenske-obleceni/ ... Každopádně jsi stylová maminka a přeju mnoho úspěchů :)

    OdpovědětVymazat
  12. Hodně stylově sepsané! Tady si dal někdo opravdu záležet. Jdu si za vámi do sekce komentářů pro radu, baby. Nevíte o nějakém trendu z oblasti peněženek, který by momentálně letěl? Jsem lehce ztracená, jestli si pořídit spíše nějakou větší na ples a nebo menší na uložení hodně drobných. Poradíš?

    OdpovědětVymazat