pondělí 9. ledna 2017

Sáhněte si na umění / Tip na výstavu

Mezi svátky jsme si s Erwínem střihli zase jedno randíčko. Po školce jsem ho vzala na speciální výstavu do Českého centra Praha. Bylo to hrozně krásný. Celou cestu mě držel za ruku a něco mi povídal. Většinou o Supermanovi, Batmanovi a Hulkovi. A taky říkal, že mě má rád a že jsem krásná. A že miluje Ellu. A výstava se mu taky moc líbila. Ani si nestihnul sundat bundu a učísnout podčepicového čepejřáka a začal všechno osahávat... A to se tentokrát nejen smělo, ale mělo!

Výstava s názvem Hapestetika / Dotýkejte se, prosím navazovala na výstavy Hapestetika I. - V., které se konaly v devadesátých letech. Na dvou z nich jsem v Galerii u Řečických byla a musím říct, že to pro mě byl přelom ve vnímání (nejen) uměleckých děl. Zjistila jsem totiž, že poslepu nepoznám ani kozu od psa. Od té doby si chci v galerii sochy pěkně osahat. Naštěstí se před mnoha světovými institucemi nachází nějaká ta bronzová plastika, u které si svoje choutky můžu splnit. Nejraději mám Henryho Moora. V jeho záhybech si díky tomuhle cyklu haptických výstav s chutí špiním ruce už přes dvě desetiletí.

Jsem ráda, že jsem teď mohla podobný zážitek poskytnout i Erwínovi. V poznávání zvířat tápal stejně jako já kdysi...

Nejvíc ho, stejně asi jako všechny návštěvníky, bavila Skrýš od Petra Nikla. Hravá instalace vany naplněné plastovým granulátem v sobě skrývala mnohé tajemné předměty. Po zaboření rukou "do písku" Erwín objevil třeba plastovou sépii, starý hřeben, mušli, panenku bez ruky, ruku bez panenky... Bylo toho hodně a byla to super zábava.

Ve spodní části galerie se nacházela výstava dětských haptických knih, které pro výstavu zapůjčilo sdružení Tyfloservis.

Strávili jsme si jejich prohlížením, osaháváním a povídáním o tom, že některé děti vůbec nevidí, docela dlouho. Některé publikace byly čistě edukativní a některé opravdu krásné.

Hodně nás bavil i set tělesných orgánů od Ušito. Figuríně jsme přilepily všechno od mozku až po močák a pak si šli naplnit vlastní žaludky do přilehlé pizzerie. Randíčko se nám zase moc povedlo a už se oba těšíme na další.
---
Výstavu jsme stihli na poslední chvíli a už je bohužel zase sbalená. Pokud vás ale zaujala, vyrazte do Domu U Kamenného zvonu, kde je součástí doprovodného programu k velké retrospektivě sochaře J. Horejce do 29. ledna připravena další haptická výstava. Čekají na vás i výtvarné dílny a workshopy, jejichž soupis a další informace najdete tady

3 komentáře:

  1. Díky za tip na skvělou výstavu!

    OdpovědětVymazat
  2. I have been casting spells for many years and I have helped many people, I might be able to help you too. I am honest, and I genuinely care for all the clients who choose me to cast a spell for them.


    If you have any questions about Love, Money, curse, protection, bad luck, divorce, court cases, or about me please call or email me. I really want you to feel comfortable before moving forward with any spells, or other services. I will take the time to explain things to you and provide you with honest advice, to what is best for your situation. I will not pressure you into having a spell cast, I will leave that decision up to you, and when or if you decide to move forward, I might be able to help you.
    I will respect your Privacy. I will not seek to obtain any of your personal information beyond what you might voluntarily offer and all information you might give me including emails, phone numbers and photos will remain private and confidential.
    I perform my Rituals only at night between the hours of 0.00 - 0.59 (South African time) lasting 1 hour but of course, this depends on the nature of the ritual, some rituals might take hours and can also become necessary to be performed at specials places like; flowing streams, cemeteries and other places dictated by the gods.
    I do not want anyone to be under any illusions about my spells and its numerous rituals. Real and effective Voodoo is no child's play, it is expensive because, after the rituals, I will have to destroy all the materials involved by fire and the ashes scattered over a flowing stream or river.
    You will get what you seek.But please understand this might take a lot of time and that individual results may vary. contact +27663492930, greatogudugu@gmail.com

    Herbal cure for Following DISEASES,this is not scam is 100% Real.

    -HPV
    -DIABETES
    -PENIS ENLARGEMENT AND WEAK ERECTION
    -VIRGINA PROBLEM
    -WHOOPING COUGH
    - HEPATITIS B
    -FORDYCE SPOT
    -COLD SORE
    -ALS
    -LOWER RESPIRATORY INFECTION
    -LOW SPERM COUNT
    -MRSA(METHICILLIN-RESISTANT STAPHYLOCOCCUS AUREUS
    -ZIKA VIRUS
    -HIV
    -STROKE
    -IMPOTENCE
    -PILE
    -HYPERTENSION
    -LOW SPERM COUNT
    -MENOPAUSE DISEASE
    -ASTHMA
    -CANCER
    -BARENESS/INFERTILITY
    -PCOS
    -SHINGLES
    -VIRAL HEPATITIS/HEPATITIS B
    -FIBROID
    -ASTHMA
    -SICKLE CELL
    -TINNITUS
    -BARENESS/INFERTILITY
    -DIARRHEA and so on...

    OdpovědětVymazat
  3. URGENTNÍ PŮJČKA JE K DISPOZICI HNED

    DNES JSEM MINULÝ TÝDEN ZÍSKAL POŽADOVANOU ČÁSTKU PŮJČKY 760 000 $ OD SPOLEHLIVÉ, DŮVĚRYHODNÉ A REGISTROVANÉ SPOLEČNOSTI SOUKROMÉ PŮJČKY, PODNIKÁNÍ/DOMA/SPOLEČNOST/PROJEKT/OSOBNÍ PŮJČKA? DNES JSOU ZDE PRO VÁS NYNÍ CENOVO DOSTUPNÉ KONTAKT Volejte/Text +1(315)256-0479 E-mail profdorothyinvestments@gmail.com

    Dobrý den, jsem zde, abych svědčil o tom, jak jsem získal svůj realitní podnikatelský úvěr od PROF. MRS.DOROTHY JEAN INVESTMENTS (profdorothyinvestments@gmail.com) Nevím, jestli potřebujete naléhavou půjčku na zaplacení účtů, zahájení podnikání nebo stavbu domu, nabízejí všechny druhy půjček v rozmezí od 5 000,00 USD do 2 000 000,00 USD s nízkou úrokovou sazbou 2 % a délkou půjčky 1 až 33 let na splacení půjčky zabezpečené a nezajištěné. Ztrácíte v noci spánek a děláte si starosti, jak získat legitimního věřitele půjčky?
    MRS.DOROTHY JEAN má všechny informace o tom, jak získat peníze rychle a bezbolestně bez nákladů/stresu prostřednictvím Kontaktů Volejte/Text +1(315)256-0479
    E-mail na adresu profdorothyinvestments@gmail.com

    OdpovědětVymazat