středa 4. ledna 2017

Novoroční předsevzetí / Návrat k sobě

Minulý rok jsem na několika zahraničních blozích postřehla trend ve vybírání slova, které bude místo předsevzetí charakterizovat vaše snahy v nadcházejícím roce. Já jsem si soukromě zvolila slovo radost. Tušila jsem totiž, že první rok s Adélkou a Erwínem nebude vždycky procházka růžovou zahradou. Ze všech sil jsem se ale snažila si ten rok užít. Nechtěla jsem na něj vzpomínat jako na hororový zážitek a ani v dětech jsem nechtěla zanechat vzpomínku na nešťastnou mámu. Musím přiznat, že byly chvíle, kdy to nebylo zrovna lehké. Občas se mi ze stresu pěkně klepaly ruce, několikrát jsem vybuchla, párkrát si už kolem desáté dala sklenku něčeho ostřejšího, začala ve větším pít kafe a dokonce po několikatýdenní krizi navštívila psycholožku/koučku, protože jsem si nebyla úplně jistá, jestli ještě trpím obyčejným mateřským vyčerpáním nebo se u mě už rozjíždí poporodní/pokojící deprese. Kdo mě totiž zná, ví, že jsem totální kliďas, který hlas jentak nezvyšuje, a alkohol stejně jako kávu pije sporadicky. Nakonec si vlastně ani nejsem jistá, jak to vlastně bylo, každopádně mi ta dvě sezení moc pomohla a od té doby je všechno zase v pořádku. A hlavně jsem si ve chvílích, kdy bylo nejhůř, na to svoje novoroční slovo vzpomněla, a snažila se k němu přiblížit.

Když jsem přemýšlela nad letošním slovem, hned na mě z podvědomí vyskočil "návrat k sobě". Ano, být máma vám toho spoustu dává, ale přiznejme si to, občas za to musíte zaplatit (i když naštěstí jen dočasnou) daň. Pro mě je nejhorší vykonávání rutinní nevděčné práce, kterou nikdo neocení (a ani bych jí svou cenu poměřovat nechtěla), odtržení od přátel, které děti ještě nemají nebo je mají odrostlejší, takže se míjíme v časech možných setkání, přerušení pracovních příležitostí a tak vůbec s kulturním děním. Jsem prostě sociální tvor a ta mateřská izolace mi nedělá dobře. Proto se těším, že si tenhle rok budu moct víc z toho, co mi chybí, zase dopřát. Chci si užít víc času s Typoškou a pravidelně chdit na "randíčka" s Erwínem, častěji se vidět s kamarády, občas si zajít do kina nebo do divadla, přečíst každý měsíc aspoň jednu ale ještě raději dvě knihy, dokončit studium MBA, vrátit se ke cvičení jógy a třeba i dotáhnout víc nápadů na blogu. Budu pak určitě spokojenější. A to je výhra nejen pro mě, ale i pro zbytek rodiny. Protože jak jsem si letos několikrát ověřila - jen vyklidněná máma se stoickým klidem a dokonce i špetkou humoru přejde vzplanutý toaleťák na propalujícím se koberci, oblíbenou rtěnku rozmazanou na zdi, několikrát denně rozházený koš s papírem rozcupovaným na stále menší kousky a dvě kňourající děti, které se dožadují vaší stoprocentní pozornosti... Snad se mi to povede. A vám přeju to samé! Ať je rok 2017 aspoň o trošku lepší.

13 komentářů:

  1. Určitě se to podaří! Děti rostou - a časem se to, co se zdálo jako urputné veslování proti proudu řeky, stane báječnou jízdou na loďce proudem nesenou. Moc Vás zdravím!
    (Jednou jsem Vás viděla v café jedna, cirka půl roku nazpět: okouzlující, zářivá, obklopená příjemnými lidmi. Inspirativní.)

    Veronika

    OdpovědětVymazat
  2. jsem ráda, že jste to takhle napsala, pac z blogu to vypadá uplne idylicky dokonale a ja si pak rikam co já delam spatne, jaktoze já toho tolik nestihnu atd, tak díky za priznani. Ja to mam stejne, prace kterou vsichni berou jako samozrejmost, nikdo nepochválí, nic. Děti už jsou schopny i ublížit, např, říct že chtěj jinou mámu, protože jsem jí udělala špatnou večeři. V tu chvíli je člověk na dně. Já navíc už žiju mimo prahu a tak veškerá kultura, kamarádi atd - to je jeste slozitejsí co se logistiky týče....

    OdpovědětVymazat
  3. Krásně napsáno. Jako obvykle mi mluvíš z duše. Přeju ti, ať se ti ten návrat k sobě podaří. Krásný rok plný veselých zážitků (ne že by ten hořící toaleťák s odstupem času nebyl veselý ;-)!

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to mame stejne predsevzeti. Take se letos chci trochu odvazat z domaciho pisecku... snad se nam to povede ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Hluboce děkuji za dnešní článek. Návrat k sobě... Asi si to nechám vytetovat na čelo! Klára

    OdpovědětVymazat
  6. S kazdou vetou a kazdym slovem se ztotoznuji! Dite mam sice zatim jen jedno, ale tim, jak je male a na mne totalne zavisle, mam taky nekdy pocit, ze jsem ztratila svoji identitu. Proto mam v novem roce stejne plany - jakkoli sve deti milujeme, obcas je proste potreba udelat si pauzu. Preji, at se Vam to vydari! :-) Maja

    OdpovědětVymazat
  7. Nadherne napsano... Jsem na ceste za stejnym cilem ;) Preju uspesny rok nejen v navratu k sobe, Kusance!

    OdpovědětVymazat
  8. ...a omlouvam se za tak intimni osloveni, Rado, ted jsem si precetla, ze to smi jen Typoska...

    OdpovědětVymazat
  9. TRUSTED LENDER (LEXIELOANCOMPANY@YAHOO.COM)
    Jmenuji se Michael Lee občan Illinois, USA. Byl jsem scammed o 7 různých internetových mezinárodní věřitele, všichni slibují, aby mi dal půjčku poté, co dělat, abych platit řadu poplatků, které přinášejí nic a činil k žádnému pozitivnímu výsledku. Ztratil jsem těžce vydělávat peníze a to bylo celkem 23930USD. Jednoho dne, když jsem byl procházení internetu se slzami na oka jsem narazil na svědectví člověka, který byl také scammed a nakonec dostal vázána na důvěryhodně úvěr společnost s názvem Martinez Lexie úvěr společnosti, kde se konečně dostal půjčku, a tak jsem se rozhodl Obraťte se na stejný úvěr společnost a pak řekl jim svůj příběh o tom, jak jsem byl scammed o 7 různých poskytovatelů úvěrů, kteří dělali nic jiného, ​​než na kurz mi víc bolesti. Vysvětluji firmy poštou a vše, co mi řekl, bylo do pláče nic víc, protože jsem se dostat můj půjčku v jejich společnosti a také jsem udělal správnou volbu kontaktování. naplněn jsem formulář žádosti o úvěr a pokračoval se vším, co bylo požadováno na mně a mému největšímu překvapení byl můj úvěr poskytnutý na mě bez dalšího odkladu a tady jsem dnes šťastná, protože Martinez Lexie Loan Company mi dal důvod žít, tak i učinil slib mé vlastní, že budu i nadále svědčit na internetu o tom, jak já mám půjčku. Jste povinni spojit se GODSENT věřitel pomocí emailu: Lexieloancompany@yahoo.com nebo textovou +18168926958


    OdpovědětVymazat
  10. Taky piji alkohol sporadicky, jako ty. Když už si dám sklenku vína, tak si chci dopřát kvalitní víno. Proto si kupuji víno jedině zde . Protože vím, že tam prodávají jen kvalitní vína.

    OdpovědětVymazat
  11. I have been casting spells for many years and I have helped many people, I might be able to help you too. I am honest, and I genuinely care for all the clients who choose me to cast a spell for them.


    If you have any questions about Love, Money, curse, protection, bad luck, divorce, court cases, or about me please call or email me. I really want you to feel comfortable before moving forward with any spells, or other services. I will take the time to explain things to you and provide you with honest advice, to what is best for your situation. I will not pressure you into having a spell cast, I will leave that decision up to you, and when or if you decide to move forward, I might be able to help you.
    I will respect your Privacy. I will not seek to obtain any of your personal information beyond what you might voluntarily offer and all information you might give me including emails, phone numbers and photos will remain private and confidential.
    I perform my Rituals only at night between the hours of 0.00 - 0.59 (South African time) lasting 1 hour but of course, this depends on the nature of the ritual, some rituals might take hours and can also become necessary to be performed at specials places like; flowing streams, cemeteries and other places dictated by the gods.
    I do not want anyone to be under any illusions about my spells and its numerous rituals. Real and effective Voodoo is no child's play, it is expensive because, after the rituals, I will have to destroy all the materials involved by fire and the ashes scattered over a flowing stream or river.
    You will get what you seek.But please understand this might take a lot of time and that individual results may vary. contact +27663492930, greatogudugu@gmail.com

    Herbal cure for Following DISEASES,this is not scam is 100% Real.

    -HPV
    -DIABETES
    -PENIS ENLARGEMENT AND WEAK ERECTION
    -VIRGINA PROBLEM
    -WHOOPING COUGH
    - HEPATITIS B
    -FORDYCE SPOT
    -COLD SORE
    -ALS
    -LOWER RESPIRATORY INFECTION
    -LOW SPERM COUNT
    -MRSA(METHICILLIN-RESISTANT STAPHYLOCOCCUS AUREUS
    -ZIKA VIRUS
    -HIV
    -STROKE
    -IMPOTENCE
    -PILE
    -HYPERTENSION
    -LOW SPERM COUNT
    -MENOPAUSE DISEASE
    -ASTHMA
    -CANCER
    -BARENESS/INFERTILITY
    -PCOS
    -SHINGLES
    -VIRAL HEPATITIS/HEPATITIS B
    -FIBROID
    -ASTHMA
    -SICKLE CELL
    -TINNITUS
    -BARENESS/INFERTILITY
    -DIARRHEA and so on...

    OdpovědětVymazat
  12. No já bych tedy od alkoholu rozhodně nedokázala dát ruce pryč. Tolik spouštěčů, které okolo sebe v gastru mám se ani nedá popsat. Pracuji totiž v restauraci, která je plná gastro zařízení jako jsou třeba výrobníky ledu (na panáka), friťáků pro smažení hranolek, hnětačů těsta na vynikající koblížky atd.

    OdpovědětVymazat
  13. URGENTNÍ PŮJČKA JE K DISPOZICI HNED

    DNES JSEM MINULÝ TÝDEN ZÍSKAL POŽADOVANOU ČÁSTKU PŮJČKY 760 000 $ OD SPOLEHLIVÉ, DŮVĚRYHODNÉ A REGISTROVANÉ SPOLEČNOSTI SOUKROMÉ PŮJČKY, PODNIKÁNÍ/DOMA/SPOLEČNOST/PROJEKT/OSOBNÍ PŮJČKA? DNES JSOU ZDE PRO VÁS NYNÍ CENOVO DOSTUPNÉ KONTAKT Volejte/Text +1(315)256-0479 E-mail profdorothyinvestments@gmail.com

    Dobrý den, jsem zde, abych svědčil o tom, jak jsem získal svůj realitní podnikatelský úvěr od PROF. MRS.DOROTHY JEAN INVESTMENTS (profdorothyinvestments@gmail.com) Nevím, jestli potřebujete naléhavou půjčku na zaplacení účtů, zahájení podnikání nebo stavbu domu, nabízejí všechny druhy půjček v rozmezí od 5 000,00 USD do 2 000 000,00 USD s nízkou úrokovou sazbou 2 % a délkou půjčky 1 až 33 let na splacení půjčky zabezpečené a nezajištěné. Ztrácíte v noci spánek a děláte si starosti, jak získat legitimního věřitele půjčky?
    MRS.DOROTHY JEAN má všechny informace o tom, jak získat peníze rychle a bezbolestně bez nákladů/stresu prostřednictvím Kontaktů Volejte/Text +1(315)256-0479
    E-mail na adresu profdorothyinvestments@gmail.com

    OdpovědětVymazat