pátek 27. ledna 2017

Výstava Ať žije Hurvínek!




Zima je v Praze docela otravná. Ale zase je to příležitost navštívit všechny výstavy, galerie a muzea, které jsme měli v plánu okouknout. Minulý víkend padla volba na interaktivní výstavu Ať žije Hurvínek!, která je k vidění v Muzeu hlavního města Prahy. Pokud máte tuhle loutkovou postavičku a jeho parťáky taky rádi, čtěte dál.

Moje mamka neměla Hurvínka nikdy moc v lásce. Na její vkus moc koulel očima a kazil dětskou mluvu. Do divadla nás na něj sice jednou vzala, ale jinak jsme o něj byli vesměs ochuzeni. I tak ale tahle postavička neodmyslitelně patří k mému dětství a i proto jsme Erwína na tuhle výstavu vzali. Musím se přiznat, že jsem od ní zas tak moc nečekala. Byla jsem ale příjemně překvapená, protože expozice je opravdu hezky a kvalitně udělaná a hlavně výstava skýtá nepřeberné množství interakce.

Však se sami mrkněte do zákulisí předchozí fotky. Na několika místech děti čeká loutkové divadýlko, u kterého si můžou čudlíkem zapnout zvuk a s loutkami si pohrát.

Najdou tu ale i další interaktivní prvky jako je nafukovací cosi, o čm jsem si nestihla přečíst, protože jsme to s Erwínem několikrát nafoukli a vyfoukli...

...Žerykova bouda...

...nebo otvírací trezor odkazující na válečná léta.

Dospělí tu taky najdou spoustu zajímavých informací - třeba jak vzniklo Spejblovo jméno, kde stálo první divadlo S+H, nebo co dělali tvůrci loutek a příběhů za války. A možná se stejně jako Typoška zasní u stěny s obaly desek, které jako malí před usnutím poslouchali.

Výstava skýtá i pěkná zákoutí, jako je tohle křeslo s albem fotek prvních postaviček. (Přísahám, že Erwín v tom křesle ještě před vteřinou seděl.) Je tu i koutek s televizí, vitrínka s loutkami a papírové oblečky, které si děti můžou vyzkoušet.

A pokud se na výstavu vydáte, nezapomeňte se s oblíbenými postavičkami vyfotit! Svoje fotky navíc můžete zaslat do soutěže a zkusit tak vyhrát nejen dřevěné figurky Hurvínka a Spejbla, ale také kreslený dobrodružný seriál s Hurvínkem v hlavní roli s překvapením uvnitř. Fotku/fotky můžete posílat do konce výstavy buď v rámci muzejního facebooku, nebo na email muzeum@muzeumprahy.cz
---
Výstava je k vidění v Muzeu hlavního města Prahy do 19. února. Rodinné vstupné do celého muzea vás vyjde na 200 Kč. U pokladen si řekněte o papírek s časem 3D projekce Langweilova modelu Prahy. Trvá jen šest minut, ale stojí opravdu za to! Navíc se v muzeu nachází  i další herničky a koutky, do kterých můžete s dětmi nakouknout. Více se o výstavě dozvíte tady.

3 komentáře:

  1. Langweilův model jsme obdivovaly s kamarádkou před pár lety taky... :) Je to paráda... :) Hurvínkova výstava vypadá fakt dobře, až mě mrzí, že to máme do Prahy tak daleko... :)
    Mějte se krásně, Peťka :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tohle nás nesmí minout, s Hurvínek náš den začíná a končí. Pravda synek začíná být trochu drzy, protože Hurvínek a mě to úplně nevadí, ale ti kdo nejsou v obraze jsou z něj trochu na vetvi

    OdpovědětVymazat
  3. URGENTNÍ PŮJČKA JE K DISPOZICI HNED

    DNES JSEM MINULÝ TÝDEN ZÍSKAL POŽADOVANOU ČÁSTKU PŮJČKY 760 000 $ OD SPOLEHLIVÉ, DŮVĚRYHODNÉ A REGISTROVANÉ SPOLEČNOSTI SOUKROMÉ PŮJČKY, PODNIKÁNÍ/DOMA/SPOLEČNOST/PROJEKT/OSOBNÍ PŮJČKA? DNES JSOU ZDE PRO VÁS NYNÍ CENOVO DOSTUPNÉ KONTAKT Volejte/Text +1(315)256-0479 E-mail profdorothyinvestments@gmail.com

    Dobrý den, jsem zde, abych svědčil o tom, jak jsem získal svůj realitní podnikatelský úvěr od PROF. MRS.DOROTHY JEAN INVESTMENTS (profdorothyinvestments@gmail.com) Nevím, jestli potřebujete naléhavou půjčku na zaplacení účtů, zahájení podnikání nebo stavbu domu, nabízejí všechny druhy půjček v rozmezí od 5 000,00 USD do 2 000 000,00 USD s nízkou úrokovou sazbou 2 % a délkou půjčky 1 až 33 let na splacení půjčky zabezpečené a nezajištěné. Ztrácíte v noci spánek a děláte si starosti, jak získat legitimního věřitele půjčky?
    MRS.DOROTHY JEAN má všechny informace o tom, jak získat peníze rychle a bezbolestně bez nákladů/stresu prostřednictvím Kontaktů Volejte/Text +1(315)256-0479
    E-mail na adresu profdorothyinvestments@gmail.com

    OdpovědětVymazat