pátek 30. června 2017

Dvě vtipná (a poučná) leporela o lidském těle

Po delší době vám zase ukážu dvě knížky, které nás s Erwínem bavily. On se totiž často ptá na záležitosti ohledně svojí tělesné schránky a tak jsem mu v knihovně půjčila dvě knížky, které mu na některé otázky pomohly opovědět. Pojďte se do nich se mnou podívat.


První se jmenuje Moje úžasné tělo a je z edice Malý průzkumník od nakladatelství Svojka. Hned na úvodní dvojstranně dětem vysvětlí, proč jsou lidé různí. Mimo jiné kvituju, že paní s dítětem je označena jako vědkyně a i další detaily. Jen mi přijde vtipné, že následuje strana s klukem a holkou, která zrovna jejich rozdíl neukáže. Pod otvíracím okýnkem se skrývá zařžívací trakt a ne žádná pikanterie...

Jinak jsem se v knížce několik zajímavých informací dozvěděla i já. Třeba to, že dětem sroste během vývoje skoro stovka kostí mě docela překvapila.

Stejně tak jsem zapomněla, kolik máme v těle vlastně svalů. Erwín ocenil "skeletona," kterými je posedlý už od Haloweenských videí na youtube.

Překvapila mě i velikost jater...

...a zopakovala si, co v těle řídí velký...

...a malý mozek.

Druhá knížka, kterou jsme společně něspočetněkrát prošly, je Co se skrývá v lidském těle.

Vaše dítko v ní najde pod odklápěcími okénky odpovědi na otázky začínajícím slůvkem co...

...proč...

...a jak? A i na spoustu dalších. Dohromady je jich 60. Knížky se příjemně doplňují a děti (i dospělí) se v nich zábavnou formou naučí spoustu zajímavých věcí. Věřím, že by děti zabavily i na cestách, tak je berte jako takový malý letní tip. Líbí se vám? A máte další tip na další pěknou knížku o tom, jak tělo funguje?
---
PS: Z edice Malý průzkumník máme doma knížku Vesmír a ta je taky moc hezká. I když možná spíš pro trochu starší děti. Erwín ji ale hrozně moc chtěl, tak jsem mu ji koupila.

1 komentář:

  1. Tak to muzou kluci spolecne mudrcovat. My totiz ted s Milanem hltame prosvicovaci knizku Lidske telo :-D

    OdpovědětVymazat