čtvrtek 1. srpna 2013

Odpoledne u Divokých matek


Erwína vystavuju kavárenskému prostředí od útlého věku. Už ale není žádné mimino a společných dýchánků by se rád účastnil trochu aktivněji. Jeho názory na mravní zákony v nás, přirozený výběr a Schrödingerovu kočku s ním ještě konzultovat nemůžu, můžu mu ale dopřát, aby si je vyzkoušel na vlastní kůži. A kde jinde než v nějakém pěkném dětském kavárenském koutku. Vydali jsme se společně na pátrání po podnicích, kde nám takové zážitky umožní. Naše první kroky směřovaly do toho nejprofláklejšího – do Divokých matek. Z Holešovic je to do Karlína příjemná procházka. Nesmíte se před tím ovšem dívat na kriminalistický pořad o vrahovi, který zabíjel na cyklistických stezkách. No, to vy ale asi stejně neuděláte...

Ilustrační fotka: Vivid Architects 
























Přestože jsem o kavárně Divoké matky, která se proslavil kromě jiného i propagačním videem, mnohé četla a slyšela, stejně mě překvapila svojí útulností a uzpůsobeností pro dětské návštěvníky. Příjemná atmosféra podtržená klidnou hudbou, eklektické vybavení, barevný nábytek, spousta hraček a knížek a dětmi hojně využívaná průchodnost jednotlivých místností.

Ilustrační fotka: Vivid Architects





Jeden pokoj (píšu pokoj, protože máte chvilkama pocit, že jste na návštěvě u někoho, kdo je vopravdu cool), je herna. Větší děti vesele lezou na věž, menší se batolí okolo. K dispozici je spousta hraček – houpací koně, dřevěné auto, odrážedla, kuchyňka, malovací lavice a bedna s poklady pro všechny věkové kategorie. Vše je volně k dispozici k nacvičováním zákonů přírody. Je tu i malá ohrádka, kam se dají menší děti odložit v případě nutnosti si odskočit ke své kávě či rumu. Panuje tu ale kolektivní a přátelský duch, své dítko můžete na chvilku přenechat jiným. Sami musíte být na oplátku připraveni pomoct zoufalému mláděti, které přecenilo svoje síly, nebo naopak nedosáhne na vytouženou hračku. Jedna místnost je víc separé a teoreticky tu můžete vést i seriózní hovory. Když vám ovšem nebude vadit, že se kolem vás může prohánět banda malých rošťáků.      


Ilustrační fotka: Vivid Architects




My s Erwínem dáváme Divokejm matkám 10 bodů a rozhodně se tu ještě ukážem. Kromě kavárny tu navíc pořádají i divadelní představení a výtvarné dílny. A co vy? Už jste Divoké matky navštívili? Nebo máte jiný oblíbený podnik, který nám s Erwínem doporučíte?

Divoké matky
Adresa: Hybešova 2, Praha 8
Bezbariérový vstup: ne, u vchodu jsou tři lehce překonatelné schody
Dětský koutek: ano, celý tenhle podnik je jedno velký dětský hřiště
Dětské menu: mají jen omezený jídelní lístek, větším dětem se dají koupit domácí sladké a slané koláče, pro nejmenší mají dětské výživy a za odměnu i nějaký ten bonbón
Dětské židličky: ano
Přebalovací pult: ano, včetně náhradních přebalovacích propriet
Místo na kočárek: ano
Klady: Obsluha milá a trpělivá, atmosféra hravá, při větším počtu dětí asi bojovná, na pípě Únětice a před kavárnou odpočinkové sezení. A když vás kavárenské povalování omrzí, kousek odtud je hřiště.
Zápory: Bezdětným vstup jen na vlastní nebezpečí.

Tento článek vznikl na popud mojí kamarádky Evy. Díky za inspiraci!  

7 komentářů:

  1. Strašně dlouho plánuju, že se tam podívám a stále jsem se tam nedostala! Asi kvůli tomu, že to máme trochu z ruky. Ale jednou musím, musím a vlastně i chci :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to tam vážně super. Máš nějakou jinou oblíbenou kavárnu, kam chodíte?

      Vymazat
    2. Tak to vypadá, že tam budeme slavit dcerčiny narozeniny :-) My chodíme tak různě, máme tady oblíbenou jednu restauraci na Barrandově úplně s úžasný koutkem a jinak stále zkoušíme :-)

      Vymazat
    3. Tak to se moc tesim na report! Dneska jsem tam taky mela namireno, ale zapomnela jsem, ze opavuji topeni. Nastesti je blizko park a Muj salek kavy.

      Jak se ta vase restaurace jmenuje? Mohli bychom se tam s Erwinem vypravit.

      Vymazat
  2. jeee to je vyborny serial!! trba mi to k divokym matkam vyjde pri pristim vylete do prahy :)
    taky ted chodime jen tam, kde jsou k detem shovivavi, kavaren pripravenych na rodice s potomky v okoli ted moc nemam, tak nam vetsinou musi stacit kafe do kelimku a hriste pobliz ,) nastesti mame aspon jednu restauraci, kde maji uvnitr koutek, venku hristatko a v detskem menu i jine jidla nez spagety s kecupem a smazeny rizek s hranolkama ,)) kdybyste se chystali do beskyd, tipy rada poskytnu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky! :) Doufam, ze nekomu pomuzu s hledanim pekneho mista, kam s detmi vyrazit.
      Divoke matky jsou trochu z ruky, ale je to tam zuzo. Priste vyrazim nekam bliz k centru. Rizek, hranolky a spagety, kecup, me taky nebavi. Nastesti uz je aspon personal k detem v restauracich shovivavejsi...
      Do Beskyd bych rada. Mozna pristi rok, az bude Erwin behat a vic vnimat. O tipy se prihlasim. :)

      Vymazat
  3. Také jsme byli u matky a bylo to velice fajn návštěva. Překvapilo nás to u nich ale to, že se rozhodli jít jiným směrem vytápění a to tak, že přešli na tepelné čerpadlo. Vím, že se to zdá jako velice drahá věc, ale poté, co si prý udělali kalkulačku úspor za vytápění se nemohli rozhodnout jinak :)

    OdpovědětVymazat