pondělí 30. prosince 2013

Šťastné a veselé

Máme za sebou s Erwínem a Typoškou perný sváteční čas. Cítíme se podobně jako všichni, kdo objížděli návštevy a cpali se vším, co jim přišlo pod ruku. Původně jsem chtěla udělat nějakej výběr fotek, ale při projíždění foťáku jsem jich moc nenašla. Nejvíc jsme fotili na procházkách Žatcem, ale to je na samostatný post o smutném úpadku malých čaských měst. Obě naše rodiny slaví vánoce a Ježucha nám u nich nechal pár pěkných dárečků. Nejlepší jsme ale dostali od mojí mamky, která nám kromě tučného příspěvku na něco hezkého do bytu, pohlídala na skoro celé dva dny Erwína!

Volno jsme si náležitě užili. První den jsme šli do sauny, na večeři a do kina na Hobita 2. Cestou domů jsme zajásali, že si budeme moct večer číst v posteli, čemuž jsme se hned docela zasmáli. Holt rodičovské priority... Já jsem ale dočítala History of Love (česky vyšla jako Dějiny lásky) a Typoška čte Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel, kterou mu přinesl k Chanuce strejda Mojžíšek. Druhý den jsme měli na snídani nečekané hosty - kamarády Honzu a Lulu, kteří měli cestu kolem. K pozdnímu obědu jsme chtěli vyzkoušet fine burger bistro Dish, z kterého je úvodní fotka. Vyhodnotili jsme ho tak pade na pade. Sice už maso nějakou dobu nejím, ale po hamburgrech se mi stýská a po čtyřech letech v Americe o nich i něco vím. Ten Typoškův byl podle mě příliš tenký a příliš propečený. Hranolky už byly gumové, což nás při ceně 45 za hranolky a 28 za majonézu, docela mrzelo. Myslí tu ale i na vegetariány a můj Portobello - veggie s uzenou mozzarellou byl vynikající. Pak už se náš čas krátil a my se tešili na Erwína, kterého jsme si kolem páté vyzvedli. Shledání bylo šťastné a veselé. Doufám, že vy jste si svátky taky užili. Dneska začínám fungovat na internetu a moc se těším na všechny vaše sváteční i nesváteční příspěvky! 

4 komentáře:

  1. Taky mě Dish zklamal, nedám ale dopustit na vegeburger z Blackdog Cantiny...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdysi jsme tam taky byli a moc nám chutnalo. Bohužel tenkrát nedělali k burgrům hranolky a bez nich to prostě není ono. Teď už je na lístku mají, tak až bude hezky, máme aspoň tip na výlet. Jen doufám, že mě zase Typoška nepotáhne tím strašným krpálem na Karlštejn. :)

      Vymazat
  2. dodatecne stastne a vesele! na fotce z dishe poznavam znameho a ten muz vedle typosky, otoceny zady, mi silne pripomina Pastu, vtipne ,))) ach, dite hlidane mimo domov, to je pak doma taak zvlastni ticho :) mezi mymi prateli je dish hodne oblibeny, tak jsem objednavala jejich truck na firemni vecirek, delali nam mini burgery a bylo to vynikajici, mnam :) skoda, ze typoskuv nebyl v poradku a studene hranolky jsou teda dost fail :(

    OdpovědětVymazat
  3. Díky! Doufám, že sis svátky taky užila. Truck s miniburgrama byl určitě vynikající. Mají spoustu zajímavých kombinací. Typoškův burger se mi ale zdál fakt dcela tenkej. Den jsme si tím ale zkazit nenechali. :)

    OdpovědětVymazat