středa 11. prosince 2013

TO CHCI! / WORKING GIRL

Foto: thrivingtwenties.tumblr
Mateřská dovolená. Však to znáte. Nohy na stole, k obědu tři Martini a na tričku zaschlej piškot. S Erwínem si to doma náramně užívám, ale po roce už mě lehoulince začínají svrbit prsty a do něčeho bych se pustila. Jen tak, abych nevyšla ze cviku. A abych taky někdy přišla mezi lidi, jejichž denní rytmus se neřídí dobou odpoledního spánku jejich dětí. Hned na první pokus mi to vyšlo! V pondělí jsem si plácla s festivalem Jeden svět, kterému budu letos dělat koordinátorku pofilmových debat. Obnáší to necelé dva měsíce práce na částečný úvazek, což je pro začátek ideální. Už se moc těším!

21 komentářů:

  1. Gratuluju.) A na festival se těším.

    OdpovědětVymazat
  2. Zatr satr!
    V březnu rodím, jinak bychom se tam určo potkaly - do tohohle "byznysu" já totiž dělám taky!
    UŽIJ SI TO!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc se na to těším, ale ty budeš pro lidstvo vykonávat důležitější činnost! Moc GRATULUJU!!!

      Vymazat
  3. Tak to ti přeji! Já jsem bohužel před mateřskou dělala práci co mě děsně nebavila, takže jsem teď spíš spokojená matka v domácnosti (jen kdyby peněz za to bylo více :) ) A abych nezešílela úplně tak jsem se pustila do šití a různého tvoření a taky vedu vytvarnou dílnu pro prcky. Dělat něco opravdu opravdového a kreativního to by se mi líbilo. Ach jo, měla bych se sebou něco dělat!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak to tak zní, tak už děláš! Já se proslavila akorát tak nedokončeným projektem slonů... Taky bych moc ráda začala šít, plést a háčkovat, ale nějak k tomu nenácházím čas a odvahu. :)

      Vymazat
  4. No, já jsem předtím nepracovala, takže se nemám moc k čemu vracet :D. Volný čas využívám k tomu, co jsem vždycky chtěla dělat, k malování a příležitostnému ilustrování. Pracovní kolektiv mi asi nějak extra nechybí... vystačím si a dělám i něco jiného, než starat se o děti, a to je fajn.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se na tohle krátké pracovní "rozptýlení" moc těším, jinak si to ale doma taky docela užívám. Je to ale i díky Kusancovi. Tvoje obrazy se mi moc líbí. A kdybys se jó nudila, můžeš si začít dělat doktorát. :D

      Vymazat
  5. Paráda! Jé, to si určitě užiješ. To jsou výborné zprávy!

    OdpovědětVymazat
  6. Schvaluji a gratuluji! Nikdy jsem nebyla matkou na plný úvazek, mám to prostě jinak. I když se přiznám, že po 6 letech, kdy jsem sice na mateřské, ale stále u toho pracuji, si více uvědomuji, že za chvíli je konec, děti velký a samostatný a tak si to chci ještě poslední rok a kousek víc užít.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chce to najít rozumný balanc. Taky si uvědomuju, jak rychle to letí. Na druhou stranu, kdybych nic jiného nedělala, asi bych už z Erwína měla ponorku. Mám taky štěstí na partnera. Typoška je totiž úplně nejlepší!

      Vymazat
  7. Gratulace! :-) Jo, souhlasím, chce to rovnováhu. Člověk pak získá nadhled.

    OdpovědětVymazat
  8. Super! Jeden svět je úžasný, byly doby, kdy jsem viděla i 5 dokumentů denně a lítala mezi kiny jako čamrda. Na některé dokumenty nejde zapomenout, občas si na ně vzpomenu, ale hlavně si říkám, co dělají sami aktéři...
    Teď už se po potlesku zvedám a prchám domů zase dělat mámu, takže na debaty nezůstávám, ale třeba tě tam uvidím. A těším se, že si Jeden svět zase letos užiju. Já v březnu nerodím:))
    Chanuková kačenka je úžasná a s Juditou Matyášovou jsem četla několik rozhovorů.
    Ahoj! Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc se na tu práci těším. A pokud mě zahlédneš, určitě se přihlaš! :)

      Vymazat
  9. :) super! teším na výstavu, snáď zavítame ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podle ohlasů bude stát za to. Tedy pokud obě myslíme toho Nikla. Občas se mi ty komentáře taky popletou... :)

      Vymazat
  10. Gratuluju :) já "pracuju" někdy od léta, ale jsou to vždycky párhodinové nárazovky - právě tak, aby mi nehráblo a měla jsem pocit, že jsem užitečná a umím i něco jiného, než utírat někomu různé části těla :D zároveň jsem ale doma moc ráda a pracovat na plný úvazek bych si zatím ještě nedovedla představit... tedy dovedla, kdyby to bylo nutné, ale bylo by mi to líto. Asi málokdy jde najít úplně ideální balanc a B. mě teď vytěžuje hodně, ale když už mi to leze na mozek, říkám si, že bude malá takovou chvilinku a už se to nikdy nevrátí, hlavně to, jak chce být pořád se mnou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cítím to úplně stejně. Čas letí hrozně rychle a chci si ho s Erwínem naplno užít. K tomu je ale nutná vnitřní spokojenost, která je pro mě spojená i s tím, že si občas pročistím hlavu jinou prací. Na plný úvazek by se mi ještě pracovat taky nechtělo a jsem ráda, že si můžu dopřát čas, kdy nemusím.

      Vymazat