úterý 10. prosince 2013

Chanukové dárky pro Erwína

Minulý čtvrtek skončila Erwínova první oslava Chanuky. Tu loňskou už tu s námi sice byl, ale rozsvěcování svíček, pojídání koblih a smažení bramboráků ještě moc nevnímal. Tentokrát už si to s námi užil včetně osmi dárků, které od nás dostal. A ta kachnička na obrázku je premiový dárek od strejdy Jirky z Berlína.


Do šatníku jsme mu vybrali dvě fešácký trička a mokasíny z Lindexu.


Samozřejmě taky dostal hned několik přírůstků do knihovny. S krásně barevnou knížkou First 100 Numbers z obchodního domu Marks&Spencer se bude učit počítat nosy a hasičácký auta. Teta Mariana mu zase pořídila soubor 12 nejmenších pohádek z nakladatelství Baobab.

My k nim ještě přihodili knížku Počítej s Miffy. Kolik je to?

Kromě toho dostal roztomilou vkládačku Happy Jungle od firmy Djeco, kterou jsem koupila ve Space for Kids.

Další hračkou je "puzzle" dřevěných robotů, z obchodu Agátin svět, kterou ale dostal tak trochu i k narozeninám. Osmým dárkem byla japonská sada příborů včetně hůlek, která je jako dělaná pro budoucího internacionála. Teď jen zjistit, jak to ty japonské děti dělají, že si při jídle nevypíchnou oko.

Každý večer jsme si přezpívali aspoň první sloku a refrém písničky I Have a Little Dreidel z téhle krásné knížky, kterou jsem minulý rok dostala od paní šéfové. Celý den mi pak ta melodie strašila v hlavě. Pokud chcete vědět, jak zní, Kyle ze South Parku vás to naučí... PS: Typoška dostal mimo jiné trenky a já iPhona!

16 komentářů:

  1. to e. určitš zářila očka:-)
    takové pěkné dárky..
    botky jsou moc roztomilé..
    kachnička..trošku..šílená:-) ale zase je ..originální a i .. k věci:-)
    jaké jsou pohádky pro nejmenší?
    pěkný večer:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dárky jsme myslím vybrali dobře, jen té kachničky se trochu bojí. Při prvním společném koupání prchal z vany. :)

      Vymazat
  2. To jsou krásný dárečky. A máte dobrý do daný množství.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky. Ne každý tahle Chanuku dodoržuje, ale mě se tahle tradice líbí. Pod záminkou dárku se líp každý večer sejdeme. :)

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. Díky! Vypadá, že jsme se Erwínovi trefili do vkusu. :)

      Vymazat
  4. To lindexácký oblečení je super... ke knížkám mě napadlo, že jsem včera koukala na Sama doma a představovali tam novou knížku Prdlé pohádky, mohlo by to být taky fajn... já se těším, až ten náš prcek bude z těch knížek taky mít víc, než jen že "mamka na mě mluví" :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oblečení v Lindexu se mi moc líbí. Snesu i jejich zvířátka, kterým se normálně na oblečení vyhybám. A o Prdlých pohádkách jsem ještě neslyšela. Jelikož je napsali komici, bude s nimi asi legrace... Díky za tip!

      Vymazat
  5. Krasne darceky, knizky som si hned "vygooglila", vyborna inspiracia. A to horcicove tricko z Lindexu u nas tiez pojde pod stromcek, uz ho mam nejaku chvilu nachystane :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, ten medvěd je boží. Jsem ráda, že se ti náš výběr knížek líbí. :)

      Vymazat
  6. Koukam, ze jsme mely stejny napad s tou hrackou:) ja ji mela na krtu moji knizky http://sophieschoice.rajce.idnes.cz/Book_ceremony_part_II_photos_by_Eliska_Blazkova/#IMG_1699.jpg

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viděla jsem tu fotku na FB. Ta kachna je vtipná, i když se jí Erwín trochu bojí. :)

      Vymazat
  7. Krásne sú všetky!!! Vecičky z Lindexu, wow, Happy Jungle, wow, a knižočky z Baobab books, ďalšie wow :) Krásna nádielka a zas ako vždy inšpiratívna ;)

    OdpovědětVymazat