úterý 31. prosince 2013

Novoroční brunch

Jednou z našich novoročních tradic je brunch, který si s Typoškou dopřáváme 1. ledna. Tentokrát kromě Erwína u stolu přibudou i vzácní hosté, tak se musíme ukázat. Při přípravách jsme se inspirovali bohatými snídaněmi, které si pamatujeme ze svatební cesty v Izraeli.

Poprvé plánuju vařit shakshuku a to hned podle velemistra Yotama Ottolenghiho a jeho krásné vegetariánské kuchařky Plenty. K tomu budeme servírovat Typoškův domácí humus, pomazánku z tvarohu, sýry včetně kashkavalu, tuňákvý salát, nakrájenou zeleninu a několik druhů oliv.

Sladkou tečku asi neponechám náhodě a vsadím na jistotu banánového chleba. Jsem ale v pokušení zkusit bábovku s kardamonem a pistáciemi z obrázku. A jelikož jedno důležité moudro praví, že brunch bez alkoholu je jen smutná pozdní snídaně, kromě kávy budeme popíjet i mimozu. Recept je docela jednoduchý. My mícháme deci džusu s deci šampaňského. Poměr a druh džusu je na vás. Nejobvyklejší je pomerančový, letos ale zkusíme i grapefruitový. Pokud se budete chtít inspirovat dalšími snídaňovými nápady a recepty, mrkněte na mou Pinterestovou nástěnku Sunday Brunch, kterou jsem si pro tuhle příležitost založila. Zajímalo by mě, jaké novoroční tradice dodržujete vy. Jíte čočku? Nebo vinné klobásky? Nebo spíte každý rok až do odpoledne s mokrým hadrem na hlavě?

11 komentářů:

  1. Chtěla jsem Vám, Radko, popřát všechno dobré do nového roku, ale vidím, že jste si do Nového roku naplánovali všechno nejlepší :-) Tak ať se Vám daří!

    OdpovědětVymazat
  2. No mňam!! :) Šťastný nový rok!!!

    OdpovědětVymazat
  3. Tak ať si nový rok pořádně vychutnáte!

    OdpovědětVymazat
  4. my máme k obědu čočkovou polévku:)

    OdpovědětVymazat
  5. Všetko najlepšie v Novom roku! Nech sa ti splnia všetky túžby a želania! Jedlo vyzerá fakt úžasne, dala by som si povedať ;)

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj všichni,
    Jsem soukromý věřitel, nabízím půjčku ve výši 2%, je to legitimní společnost se ctí a rozdílem, jsme připraveni vám pomoci v jakémkoli finančním problému, který jste, nabízíme všechny typy úvěru, takže pokud máte zájem o tuto nabídku půjčky prosím kontaktujte nás na našem e-mailu: (christywalton355@gmail.com) Uveďte také následující podrobnosti, abychom mohli okamžitě pokračovat s půjčkou.

    Název:
    Potřebné množství:
    Doba trvání: a
    země:
    Účel půjčky:
    Měsíční příjem:
    Telefonní číslo:
    Kontaktujte nás s výše uvedenými údaji na našem e-mailu: christywalton355@gmail.com
    S pozdravem vám všem.

    OdpovědětVymazat
  7. My jsme si doma dopřáli brunch teď o víkendu, respektive v neděli, jako oslavu. Schválili nám refinancování hypotéky. V době, kdy se mění úrokové sazby nás to fakt velmi mile překvapilo. Ale je pravda, že máme fakticky šikovného hypotečního a finančního poradce. Je to člověk na pravém místě který ví, jak se to má správně dělat! :)

    OdpovědětVymazat