úterý 31. prosince 2013

Novoroční brunch

Jednou z našich novoročních tradic je brunch, který si s Typoškou dopřáváme 1. ledna. Tentokrát kromě Erwína u stolu přibudou i vzácní hosté, tak se musíme ukázat. Při přípravách jsme se inspirovali bohatými snídaněmi, které si pamatujeme ze svatební cesty v Izraeli.

Poprvé plánuju vařit shakshuku a to hned podle velemistra Yotama Ottolenghiho a jeho krásné vegetariánské kuchařky Plenty. K tomu budeme servírovat Typoškův domácí humus, pomazánku z tvarohu, sýry včetně kashkavalu, tuňákvý salát, nakrájenou zeleninu a několik druhů oliv.

Sladkou tečku asi neponechám náhodě a vsadím na jistotu banánového chleba. Jsem ale v pokušení zkusit bábovku s kardamonem a pistáciemi z obrázku. A jelikož jedno důležité moudro praví, že brunch bez alkoholu je jen smutná pozdní snídaně, kromě kávy budeme popíjet i mimozu. Recept je docela jednoduchý. My mícháme deci džusu s deci šampaňského. Poměr a druh džusu je na vás. Nejobvyklejší je pomerančový, letos ale zkusíme i grapefruitový. Pokud se budete chtít inspirovat dalšími snídaňovými nápady a recepty, mrkněte na mou Pinterestovou nástěnku Sunday Brunch, kterou jsem si pro tuhle příležitost založila. Zajímalo by mě, jaké novoroční tradice dodržujete vy. Jíte čočku? Nebo vinné klobásky? Nebo spíte každý rok až do odpoledne s mokrým hadrem na hlavě?

10 komentářů:

  1. Chtěla jsem Vám, Radko, popřát všechno dobré do nového roku, ale vidím, že jste si do Nového roku naplánovali všechno nejlepší :-) Tak ať se Vám daří!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc! Doufám, že vás čeká hezký rok!

      Vymazat
  2. No mňam!! :) Šťastný nový rok!!!

    OdpovědětVymazat
  3. Tak ať si nový rok pořádně vychutnáte!

    OdpovědětVymazat
  4. my máme k obědu čočkovou polévku:)

    OdpovědětVymazat
  5. Všetko najlepšie v Novom roku! Nech sa ti splnia všetky túžby a želania! Jedlo vyzerá fakt úžasne, dala by som si povedať ;)

    OdpovědětVymazat