Poprvé plánuju vařit shakshuku a to hned podle velemistra Yotama Ottolenghiho a jeho krásné vegetariánské kuchařky Plenty. K tomu budeme servírovat Typoškův domácí humus, pomazánku z tvarohu, sýry včetně kashkavalu, tuňákvý salát, nakrájenou zeleninu a několik druhů oliv.
Sladkou tečku asi neponechám náhodě a vsadím na jistotu banánového chleba. Jsem ale v pokušení zkusit bábovku s kardamonem a pistáciemi z obrázku. A jelikož jedno důležité moudro praví, že brunch bez alkoholu je jen smutná pozdní snídaně, kromě kávy budeme popíjet i mimozu. Recept je docela jednoduchý. My mícháme deci džusu s deci šampaňského. Poměr a druh džusu je na vás. Nejobvyklejší je pomerančový, letos ale zkusíme i grapefruitový. Pokud se budete chtít inspirovat dalšími snídaňovými nápady a recepty, mrkněte na mou Pinterestovou nástěnku Sunday Brunch, kterou jsem si pro tuhle příležitost založila. Zajímalo by mě, jaké novoroční tradice dodržujete vy. Jíte čočku? Nebo vinné klobásky? Nebo spíte každý rok až do odpoledne s mokrým hadrem na hlavě?
Chtěla jsem Vám, Radko, popřát všechno dobré do nového roku, ale vidím, že jste si do Nového roku naplánovali všechno nejlepší :-) Tak ať se Vám daří!
OdpovědětSmazatDíky moc! Doufám, že vás čeká hezký rok!
SmazatNo mňam!! :) Šťastný nový rok!!!
OdpovědětSmazatPotvrzuju a děkuju! :)
SmazatTak ať si nový rok pořádně vychutnáte!
OdpovědětSmazatDíky! Taky taky, ryby raky!
Smazatmy máme k obědu čočkovou polévku:)
OdpovědětSmazatTak ať jste z ní bohatí!!!
SmazatVšetko najlepšie v Novom roku! Nech sa ti splnia všetky túžby a želania! Jedlo vyzerá fakt úžasne, dala by som si povedať ;)
OdpovědětSmazatDíky moc! :)
Smazat