čtvrtek 12. prosince 2013

Pohodová pohoda

Foto: Pohoda
Při nedělní oslavě v Divokých matkách mě někdo upozornil, že v Opletalově ulici vznikl nový Klub Pohoda, kde se můžou děti do sytosti vyřádit. A jelikož jsme s Erwínem dlouho na žádné reportážní výpravě nebyli, tahle informace byla ideální záminka k tomu, to napravit. Návštěva Pohody byla mimořádná i tím, že jsme se tam setkaly s Alizií z blogu Mámou stylově. A musím oponovat Rose a jejímu článku Deset procent pravdy. Alizia byla totiž přesně taková, jakou jí z blogu znám.

Foto: Pohoda
Pohoda funguje jako rodinný klub. První návštěvu máte zdarma, vyplníte krátký letáček, dostanete členskou kartu a příště už jako člen zaplatíte za herničku 100Kč. V této částce je ale jeden nealko nápoj zdarma a k tomu sleva 13% na občerstvení. Kromě herny si tu můžete nechat děti starší tří let i krátkodobě pohlídat. Podmínky najdete tady. Děti můžete sledovat on-line kamerou, což ve mě ale vyvolává smíšené pocity. Nápad je to hezký, jen si myslím, že by k živému přenosu měl být omezený přístup. 

Erwínovi se tu hned od první chvilky líbilo. Hernička je veliká a hlavně tu mají parádní šlapací auťák a tatrovku. Pro větší děti je tu skvělá skluzavka, hračky i malá knihovnička. Nabízejí tu i rozmanité množství výtvarných a jazykových kurzů nejen pro děti.

Foto: Pohoda
Panuje tu příjemná atmoféra. Na baru vám načepují Únětice...

...a v kuchyni uvaří nějakou dobrotu z bio surovin. Každý den mají dvě verze menu - jednu masovou a jednu vegetariánskou, což je mi sympatické. 

Bezbariérový vstup: ano, konečně nějaký dětský podnik bez schodů
Dětský koutek: většinu hlavního prostoru zabírá herna
Dětské menu: celé menu je vhodné pro děti
Dětské židličky: ano
Přebalovací pult: ne, ale v pohodě dítko někde v koutku přebalíte
Místo na kočárek: ano, mají tu dokonce šatnu, kam se dají kočárky zaparkovat
Klady: Herna je moc pěkná a nabízí dostatečné množství hraček. Líbí se mi, že kromě ní tu nabízí i krátkodobé hlídání. V centru Prahy se to určitě občas hodí a je fajn nechávat děti někde, kde to znají z vašich společných návštěv. Bio kuchyň je taky velké plus.
Zápory: Slabinou je webová stránka, na které chybí kontakt. V dané sekci jsou sice jména, ale chybí prolink na e-mail a telefonní číslo. Na letáku tyto informace jsou, tak tedy: e-mail: info@pohodavpohode.eu a telefon 774 289 828. Ceník jsem na webu taky nenašla. Na druhou stranu mají pěknou galerii fotek, podle které si uděláte o prostoru přesnou představu. A pak jsem doma měla trochu husí kůži z toho on-line přenosu. A to se úchyláků nějak zvlášť nebojím...

11 komentářů:

  1. No to je úžasný! A kousek od mé, už tedy bývalé.), práce. To musíme taky zkusit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přišlo mi to tam dobrý. Děti se tam rozhodně zabaví!

      Vymazat
  2. Škoda, že na malém městě takové možnosti nemáme. Vypadá to bezvadně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Malé město má oproti Praze určitě soustu jiných výhod...

      Vymazat
  3. Souhlasím, bylo to tam moc fajn! A ráda jsem Tě poznala!

    OdpovědětVymazat
  4. jee a my tam skoro taky byli pri nasi minule prazske navsteve .) jen jsem vesla nakouknout, bebe zrovna spalo, a pak uz jsme to vyresili jinak. amm to par kroku z me prazske zakladny, tak snad se hernicce bdue darit a vydrzi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky bych jim přežití moc přála. V centru Prahy je to moc šikovné útočiště. :)

      Vymazat
  5. Bohuzel od února 2014 zrušeno.

    OdpovědětVymazat