středa 1. dubna 2015

TO CHCI! / DOHNAT RESTY (A KONEČNĚ PŘESTAT TOLIK JÍST)

Jak jsem zmiňovala v pondělí, brzy začíná Pesach. Připomínáme si osvobození z otroctví v Egyptě, které bylo zakončeno velkolepým projitím Rudým mořem. Já tuto dobu vždycky využívám k tomu, abych se zamyslela nad tím, co v životě svazuje mě. Dřív jsem mívala pocit, že jsem lenoch a při správné organizaci bych byla schopná stihnout daleko víc věcí. Letos jsem se naopak zotročila příliš velkým množstvím aktivit. Rodina, práce, škola a blog jsou asi ty největší položky. K tomu se občas angažuju i někde jinde a už se to na mě začíná podepisovat. Mám například neustálou potřebu svůj stres zahánět jídlem. Zatím to na mě není vidět, ale cítím, že je se mnou něco v nepořádku. Projím se totiž občas až k mírné nevolnosti. Cíl na duben je tedy jasný - dohnat nejpalčivější resty a trochu si odpočinout! Co vy? Co v životě zpomaluje/zotročuje vás? 

2 komentáře:

  1. To je určitě zajímavé se nad tím zamyslet...mám pocit, že nejvíc mě zotročuje neustálé utváření představ, jako bude něco probíhat, jak se někdo bude chovat, jak partner umyje nádobí, jak bude syn krásně spát, jak budu vařit každý den, jak ušetřím každý týden peníze, jak budu skvělá a trpělivá matka, jak budu jíst bezlepku, jak všechno bude fungovat a ono ne...ten svět neustálých iluzí a zklamání, že to tak není, toho se potřebuju jednoznačně zbavit! :)
    A pak taky bezcílné serfování po netu místo čtení knížky, to mě dokáže na mě vytočit.
    Mějte krasné svátky!
    Blanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nic neočekávat platí v několika kulturách za velké moudro. Taky se to postupně učím, ale ne vždy je to úplně jednoduché. No, a surfování po netu, to je asi neduh většiny civilizovaného obyvatelstva! Přeju ti do boje hodně síly a zdaru!

      Vymazat