pondělí 6. ledna 2014

Rekapitulace roku 2013



Dala jsem si teď několik dnů blogovou pauzu. Bylo fajn vypnout, jezdit po návštěvách a reflektovat uplynulý rok. Jsem moc ráda, že jsem s Kusancem takhle dlouho vydržela. Při prohlížení starých článků jsem si totiž připomněla události, které už byly zasunuty hluboko do paměti a utvrdila se v tom, že ten uplynulý rok byl náramně povedenej. Občasná rekapitulace je přínosná a tak jsem pro sebe i pro vás přiravila souhrn toho nejlepšího z roku 2013.


Leden
V lednu oslavil Erwín jeden měsíc naší péče a já přežila šestinedělí. Seznam deseti věcí, které mi v tom pomohly, najdete tady. Těšení na jaro nám zpříjemnila oslava Tubišvatu/Nového roku stromů. Na čestném místě se na stole vyjímal doubek, který Typoška zasadil hned po narození Erwína. Ten je teď u rodičů na zahradě a vypadá, že se mu daří dobře.

Únor
Únor byl náročný a na blogování nebylo moc času. Publikovala jsem jenom sedm miničlánků, z nichž nejlepší byl asi vtípek Evžena a Debžena od Typošky. Všechna jejich veselá dobrodružství si můžete prohlídnout tady.


Březen
V březnu jsme s Typoškou slavili první výročí svatby. Fotky z oslavy civilní svatby v Kidó jsou tady a z židosvatby na Letenském zámečku tady

Duben
Z Erwína se stalo už úplně dospělý mimino! Zatímco on už se smál na celé kolo, já ještě trochu bojovala s následky těhotenství a svůj svraštělý břich, jemuž jsem vyhlásila válku, pojmenovala Ginsberg. Nenechala jsem si jím ale moc kazit náladu a snažila se Erwínovi ukázat svět z té lepší stránky.

Květen
V květnu jsme byli na dvou skvělých výletech. Nejdřív jsme vyrazili do Boskovic na prodloužený víkend spojený s oslavou Šavuotu a pak jsme strávili několik skvělých dnů v Berlíně. Soupis toho nejlepšího, co jsme tam zažili, viděli a snědli je tady.

Červen
Užívali jsme si i v červnu. Jeden akcí nabitý týden jsem popsala tady. Skvěle jsem se taky pobavila při čtení starých dopisů (spolu)fanynky Michaela Jacksona, polemizovala o tom, proč nejsem špatná matka, koupila Erwínovi skvělé nosítko a propadla Pinterestu.

Červenec
V červenci mi Typoška splnil přání a vymyslel pro Kusance novou fasádičku. Kromě toho jsme dál pokračovali ve slavení léta. Třeba návštěvou Francouzského festivalu na Kampě, mácháním ve škopku v Žatci nebo vysedáváním po pražských kavárnách.

Srpen
V srpnu jsem povýšila kavárenské povalování na profesionální činnost a založila novou rubriku, ve které představuju podniky, kde vás i s dětmi přivítají s otevřenou náručí. Naše první krky vedli do Divokých matek v Karlíně. Recenzi najdete tady a další navštívené podniky zde.

Září
V září vás nejvíc bavil rozhovor Nedovolte svému mozku zahálet s mojí kamarádku Šárkou, která si po skončení mateřské založila jazykové studio a reportáž z naší druhé návštěvy Berlína.

Říjen
V říjnu jsme si nechali od kamaráda nafotit překrásné rodinné snímky. Za fotku Sušenky a sloni, na které je kolotoč, co jsem pro Erwína vyrobila, jsem vyhrála v soutěži na blogu Jane at Home. Lepší kolotoče jste si potom mohli prohlídnout tady.

Listopad
V listopadu slavil Kusanec jeden rok a blížily se Erwínovi narozky, na které jsem se připravovala třeba obhlížením krásných narozeninových dortů. Mohli jste si se mnou přečíst rozhovor na blogu Mámou stylově, uvařit jednu z mých oblíbených podzimních polévek nebo omrknut výběr krásných dětských knížek.

Prosinec
Prosinec byl jedna velká oslava. Erwínovy první narozeniny jsme nejdřív slavili doma s prarodiči a pak mu uspořádali mejdan v Divokých matkách. Zajímal vás recept na dort, který jsem mu upekla i dárky, které dostal. V prosinci byla i Chanuka, která znamenala další slavení a další dárky.

6 komentářů:

  1. Opravdu bohaty rok! :-)
    PS: Docela by nas zajimala treti reportaz z Berlina. Zda se, ze je to vase oblibene misto.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do Berlína se zase chystám. Tentokrát je v plánu dívčí jízda. Doufám, že to vyjde! (Že si to hostitel, Typoška nebo kamarádka nerozmyslí.) A report pak určitě bude! :)

      Vymazat
  2. Krásnej rok to byl a ten současný bude určitě ještě lepší. Jo a prosímtě, musím Ti konečně předat to pouzdro, jak si na tom příští týden? Nedáme nějakou baby kavárnu?:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky. Jak jsem psala v mailu, doufám, že se nám to tentokrát podaří! :)

      Vymazat
  3. :) super rekapitulácia :) teším sa na tento rok s vami :) a som rada, že som objavila tento váš super baby blog ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! Taky k tobě ráda chodím. A třeba se jednou uvidíme naživo. :)

      Vymazat