čtvrtek 15. května 2014

Hádej, co přijede k obědu

Nedávno začal v několika českých městech fungovat nový servis rozvážky jídla z restaurací z vašeho okolí Foodpanda. Možná jste už na některých mateřskýh blozích recenze na tenhle počin zaregistrovali. Blogující matky jsou totiž pro rozvoz jídla domů dobrá cílová skupina. Pro potomka musíme několikrát denně vytvořit zdravé pokrmy a na nás už občas nezbyde čas. Donáška jídla až domů je dobrá alternativa.

Včera jsem byla s Erwínem jenom dopoledne a i tak už jsem byla myšlenkami trochu na Noci literatury, které jsem se večer pracovně účastnila. Nastal tedy ten pravý čas Foodpandu taky vyzkoušet. Nad výběrem restaurace jsem už v předhozích dnech strávila docela hodně času. Hledání je poměrně jednoduché, měla jsem spíš problém si vybrat, jakou restauraci bych chtěla vyzkoušet. Jelikož jsem se chtěla o jídlo podělit s Erwínem, nakonec padla volba na indickou Indian by Nature v Karlíně, kde jsem nám vybrala sladkou zeleninovou kormu s basmati rýží a jako dezert mango lasí. Restaurace otvírá až v jedenáct a s hodinovou lhůtou na rozvážku bylo docela těžké si zorganizovat oběd přesně ve dvanáct, kdy je Erwín zvyklý jíst. Přesně v jedenát jsem se k počítači samozřejmě nedostala a v potvrzovací SMS mi navíc přišla zpráva, že jídlo dorazí až za 85 minut. Erwín si naštěstí včera šlofíčka trohu prodloužil, takže zpoždění zas tak nevadilo, ale i tak jsem byla jako na trní, kdy spustí ryk, že má hlad a já mu budu muset dát chleba, abych ho během čekání nějak ukonejšila. Ocenila bych, kdyby se dalo jídlo objednat třeba i den dopředu na nějakou určitou hodinu.

Na jídle jsme si pochutnali. Na mě byla sice korma trochu moc sladká a mám podezření, že zelenina z které ji vařili, byla mražená, ale už jsem měla takový hlad, že mi to bylo jedno. Mango lasí byla ideální sladká tečka. Mám ho mo ráda a i Erwínovi šmakovalo. Nechat za sebe občas uvařit někoho jiného a jídlo si nechat dovézt až před dveře se mi zalíbilo a myslím si, že toho v budounu ještě využiju. Co vy? Necháváte si občas domů jídlo také dovézt?  A vyzkoušeli jste už Foodpandu?

10 komentářů:

  1. já mám dobrou zkušenost s Govindou, ale není to na každý den, tak jednou týdně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tam jsem dlouho nebyla, protože to mám docela z ruky. Ráda chodím do Beas.

      Vymazat
    2. Beas, mňam. Když jsem byla těhotná s prvorozenou, měla jsem na jejich jídle závislost :) Pak se vzmohli, rozšířili různě po Praze a kvalita jídla se dle mého rozkolísala, ale restaurace v Bělehradské zůstává moje srdcovka.

      Vymazat
    3. Beas lover Kateřina, zapomněla jsem se podepsat

      Vymazat
    4. Taky jsem tam v těhotenství chodila. A dodnes mi chuť jejich jídla připomíná dobu, kdy jsem Erwína čekala. :)

      Vymazat
    5. Nejčastěji chodím do Beas v Týnské, ale Bělehradskou mám taky ráda. Obzvlášť létě, když se dá sedět na té jejich zahradě...

      Vymazat
  2. Govinda taky rozváží

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem nevěděla. Podívám se na to nebo zkusím tu na Palmovce. Ta pro nás zas tak daleko není a ještě jsem tam nebyla.

      Vymazat
  3. Já se tak těším, až bude mít Motýlek dostatek zubů na to, abychom se taky mohli podělit o nějaké normální (nerozmixované) jídlo!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oni to dávaj i těma dásničkama. Erwín taky moc zubů nemá a vlastně s nima ani moc nekouše. Sice si předníma něco utrhne, ale pak to stejně žvýká někde vzadu. Klidně bych už Motýlkovi zkusila něco dát. Ale bacha na prsty. :)

      Vymazat