čtvrtek 1. května 2014

The best of 04/2014



Minulý měsíc jsme si s Typoškou slušně ujeli na seriálu Justified (česky Strážce pořádku). Timothy Olyphant, představitel hlavního hrdiny Raylana Givense, mě z obrázků nijak neoslnil, ale hraje ho fakt dobře. Seriál je roztomile machoidní, střílí se v něm jako by se kupovaly rohlíky a vůbec je dost nereálný, ale vychutnáme si ho do posledního dílu poslední série. Jinak mi duben proklouzl pod prsty. Ať přemýšlím sebevíc, na jiný kulturní zážitek si nemůžu vzpomenout. Zato jsem trochu víc nakupovala...

Dubnu dominoval Pesach. Nejdřív jsem smýčila a plánovala, pak vařila, hostila a pak zase smýčila a plánovala. Z jídelníčku totiž během osmi dní zmizí skoro všechny obvyklé potraviny a jídlo se musí dopředu rozmýšlet. Měla jsem naštěstí čas i na trochu rozjímání. Pesachem si připomínáme vyjití z otroctví v Egyptě, měli bychom se ale zamyslet i nad našimi současnými omezeními. Já dlouhodobě bojuju se zahálkou, nedůvěrou v samu sebe a mamonem. A i když jsem se mu bránila, přemohl mě...

Začíná ale jarní sezóna a kdo by si nechtěl trochu oživit šatník, že jo? Nejvíc jsem to roztočila v Gapu. Pořídila jsem si nové džíny, 3 svetříky jako je tenhle a maxišaty na léto. Byly ale slevy, tak to tam nechte... V Czech Labels a Friends jsem se s kamarádkou jenom tak nezávazně stavila na kukandu a obě jsme si odnesly tyhle balerínky. Taky ve slevě, takže se to taky skoro nepočítá. A zamilovala jsem se do tohohle jednoduchého přívěšku, který si chci zkusit sama vyrobit. Pokud to zvládnu, určitě se pochlubím.

Erwín na léto vyfasoval modrý retro tričko, který měl můj táta, když jsem byla malá, a lehkou bundičku, kterou zasponzorovala babička, aby nám ho nepokakal beránek. Zkoušíme i různé pokrývky hlavy, ale nějak si je na tý hlavě nechce nechat. Asi mu na ně přidělám gumičku.

Konečně jsem se taky byla podívat na kolekci Home v H&M. Odnesla jsem si tenhle parádní koš, ve kterém má teď Erwín všechny hračky. Možná se ještě vrátíme pro ručníky, které už notnou dobu potřebujou vyměnit.

Co vy? Jak jste strávili duben? Nakupovali jste taky jak zběsilí? A díváte se teď taky na nějaký seriál?

8 komentářů:

  1. prave jsme dokoukali posledni dil "breaking bad". nejvic!! fakt. vsechny ty ceny, co to dostalo, jsou opravneny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na ten jsme se taky chystali, ale Typoška ho nemohl nikde najít ke stažení.

      Vymazat
  2. chapu. my castecne objednavali pres amazon, ale castecne meli od znamych. postupne jsme byli tak napnuty, ze jsem jednou rano proste musela jit do obchodu koupit dalsi sezonu:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Potřebujeme titulky, takže to jinak než z internetu většinou nejde... :)

      Vymazat
  3. ... odvlasené eR doporučuje http://www.csfd.cz/film/305322-bron-broen/videa/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyhle skandinávský detektivky na mě někdy bývají trochu moc. Budu z toho spát?

      Vymazat
  4. ... je to jako s jabkem, nekousneš, nezjistíš ... Kdyby Ti zuby dělali cvak cvak, tak i vaše jabko domácí ma OFF čudlík, pro mne jsou to takové ty výpravy do jejich světů, domů a bytů a myšlení; pokud si třasosukýnka, tak zkus tódle http://www.csfd.cz/film/261739-na-sever/ ať potěší, pobaví a zastaví;)

    JUPÍÍÍeR

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. oprava: "dělaly cvak cvak" ... ta čeština tuze těžký jazyk jest , kastace "y/i" u sloves jako v Indii u lidí:(

      kolotočářEr

      Vymazat