středa 14. května 2014

TO CHCI! / VÍKEND VE DVOU

Nenechte se mýlit fotkou, opravdu se mi zastesklo po víkendu ve dvou. Ten jsme spolu s Typoškou nezažili už nějaký ten pátek. Ostatně to, že jsem nebyla schopná najít fotku jenom nás dvou, taky o něčem vypovídá. Vysnili jsme si Barcelonu a jsem zvědavá, jestli se k tomu odhodláme. Babí je k hlídání svolná, přesto váháme... Kdy jste poprvé na několik dní opustili svoje děti vy, abyste si udělali romantický víkend ve dvou? A užili jste si ho?

12 komentářů:

  1. Já toužím po víkendu v Londýně, ale myslím, že si troufnu až tak zhruba na podzim. Ale den+noc nějakého tuzemského výletu ve dvou bych ráda zkusila už brzo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My se právě nemůžeme rozhodnout, jestli raději zůstat v Čechách nebo rovnou vyrazit někam dál. Typoška by Barcelonu moc rád viděl. Přemýšleli jsme, že bychom vzali i Erwína, ale to by asi nebylo úplně ono. Sama jsem zvědavá, jak to naše rozhodování dopadne...

      Vymazat
  2. my jsme meli poprve spolecne volno (vikend pres jednu noc) v krystofovych cca 16 mesicich, byli jsme na kole, snidali poprve SAMI v nasem dome, konkretne na terase.. Kiki si uzil s babi a dedou a jejich psem na chalupe. loni se povedlo realizovat v kikiho asi 26 mesicich tri noci v Tatrach na turach a wellnesu, a bobek to (opet s myma rodicema na chalupe) snasel mnohem hur, nez v tom mladsim veku :/ na castejsi akce se mi nase ani nepovedlo ukecat, snad letos o prazninach opet po roce si dame aspon ten chill sami u nas doma.. jo a v londyne jsme byli v kikiho 15m prave i s nasima, ctyri dospeli na jedno dite, spousta parku na pikniky a kikiho prvni behani, veverky, holubi.. a hriste hned u pronajateho bytu byla super kombinace, vsichni velmi spokojeni a nadseni. Barcelonu mam taky na seznamu, ted uz je to ale bez kocarku a poledniho spani komplikovanejsi predstava ... drzim palce a uzijte si to, bude to urcite osvezujici :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Erwín už u babí s dědou několikrát přes noc byl. Dvakrát i na dvě noci a snáší to dobře. Časem by se to ale mohlo změnit, tak toho chcem teď využít. Moje mamka ještě pracuje a tak nemůže hlídat přes týden. Je ale zlatá a Erwína si občas vezme o víkendu. My si tak aspoň s Typoškou uděláme jeden večer pro sebe. Cesta se čtyřma dospělejma je super nápad. Některé rodiny by to nedaly...

      Vymazat
  3. Já jsem byla naopak na druhé straně - hlídala jsem synovce, když brácha odjel s manželkou na prodloužený víkend do Paříže. Ta zkušenost mi pak zabránila odjet na seminář do Madridu od Rozárky na 3 dny, ačkoliv jsem tenkrát opravdu chtěla jet. Samuel (bylo mu 14 měsíců) byl úplně zmatený, smutný a rozladěný - vůbec nechápal, kam se rodiče poděli. Když se pak přijeli zpět, vrátil jim to několika dlouhými týdny absolutního "závisláčkovství." Asi to není univerzální zkušenost a navíc Ervín už je starší. Asi bych to ale dobře zvážila. Johanku jsme takto opustili poprvé až téměř ve 3 letech :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak jsem psala výše, Erwín teď odloučení od nás a čas strávený u babí s dědou snáší dobře, tak toho chcem využít. S postupem času si nejspíš bude naši absenci uvědomovat víc a bude se mu i víc stýskat. Ale taky váhám...

      Vymazat
  4. Ja jsem zavislak, syna jsem poprvy opustila s manzelem az skoro ve dvou letech a byla jsem z toho uplne vykolejena, porad jsem na nej myslela. Ale bylo to super, prodlouzeny vikend v Kodani, pili jsme v prubehu celyho dne, kourili jsme ( uz dlouho nekourime:-) a uzivali si pocit totalni svobody. No, v zari nas to opet ceka. Letime do Skotska.
    Univerzalni rada neni:-) delej to podle sveho srdce a sve intuice. Mej se krasne!

    OdpovědětVymazat
  5. Hm, nám by víkend ve dvou určitě prospěl. Ale zatím nemám odvahu. Příští týden jedeme do Paříže a bereme s sebou Motýlka a moji mamku. S Motýlem jsme tam pozvaní na jeden večírek a mamka zatím bude v hotelu hlídat Motýlka. To je k víkendu ve dvou tak trochu první krok, ne?

    OdpovědětVymazat
  6. v půl roce...obě děti zvyklé na hlídání přes noc u babičky od narození, takže normálka pro všechny

    OdpovědětVymazat
  7. :-) Třeba jsem jen neschopná hlídačka:-)

    OdpovědětVymazat
  8. My jsme poprvé nechali princeznu u prarodičů přes noc v jejich asi 10 měsících, pokud si dobře vzpomínám. Pak jsme to praktikovali ještě několikrát (ne moc často... třeba jednou za 2 měsíce) a teď jsme se s manželem vrátili po týdenní dovolené bez dítěte. Princezna to snášela asi 10x lépe než já :-) Když mi ji rodiče ukazovali přes Skype, tak se podívala, zamávala a šla si hrát dál :-) (musím ale říct, že od 12 měsíců mi rodiče hlídají malou každý den (chodím do práce), takže proto jsem se nebála ji nechat ani na týden) S.

    OdpovědětVymazat
  9. Já mám zatím jen tří a půl měsíční dcerku, takže mi nic podobného asi zatím nehrozí. Hlavně kvůli tomu, že kojím :-D. Naví obě babičky bydlí hodně daleko. My v Brně, jedna babička v Havířově a druhá v Bratislavě. Tak se spíš bojím aby je dítě nemělo za cizí osoby. Tím, že bydlí tak daleko se s nima nevídáme zrovna každý víkend.
    Ale kdy se budu cítit na to ji nechat někde přespat? Nevím. Možná nikdy :-D :-D
    Krystyna

    OdpovědětVymazat