čtvrtek 22. května 2014

Pizza Coloseum + Corleone

Nejídám s Erwínem v restauracích zas tak často, ale občas se stane, že se chci přes oběd s někým sejít nebo prostě nestíhám po ranních obchůzkách dorazit na čas domů. Pro tyto případy se mi osvědčily italské restaurace a pizzerie. Většinou se v nich nějaká ta dětská židlička najde, někdy často v nich bývá dětský koutek a brzy po usednutí přistane na stůl košíček s pečivem, což je někdy opravdu spásné. Křupky a piškoty, které jsem nosila pro případ krize,už totiž takový půlrok vůbec nekupuju. Nedávno jsem vyzkoušela restauraci Corleone na Andělu a minulý týden mě během pracovní pauzy navštívil Typoška s Erwínem a šli jsme do Pizza Coloseum u Myslbeku, o které už jsem psala tady a tady. Na děti tu totiž opravdu myslí. Koutek je oddělený od zbytku restaurace a děti tu tak mohou volně pobíhat, menu je rozmanité a obsluha příjemná. Pokud se tedy ocnete bezprizorně v centru Prahy, tenhle podnik vám rozhodně doporučuju.



Dětský koutek je po rekonstrukci a i když to z fotky není zřejmé, stěny jsou natřené světlou barvou, takže už si tam nepřipadáte jako v jeskyni. Přibyl i nový koberec a spousta hraček.

Našli jsme tu i našeho pruhovaného příšeráka. Mají jich tu hned několik a Erwín si je všechny naporočel a mazlil se s nima, tak jsem vyzvěděla, odkud jsou a hned ten samý den jsem šla do Sparky's, kde normálně vůbec nenakupuju, jednoho koupit.

Další objev je Pizzeria Ristorante Corleone. Dětský koutek je sice ve spodní části restaurace, ale obsluha byla moc milá a s kočárkem mi dolů i nahoru pomohla. Moc se mi líbila výzdoba horní části, která odkazuje na plážovou pohodu v elegantních ranných letech dvacátého století.

Spodní část je pravděpodobně původní sklepení, které je umně zrekonstruováno. Jak vidíte, židliček je tu k dispozici hned několik, tak se tu může sejít i několi rodin najednou.

Koutek je malý, ale hezký. Na výběr jsou hračky pro různě staré děti. Erewín si s jednou roztomilou holčičkou vytáhli krabici a kutili si něco se stavebnicí. Taky se poprvé projel na houpacím losovi. Když je nejhůř, můžete dětem pustit televizi, to nejspíš utiší i ty největší nezbedy.

Dětské menu je taky docela pestré a navíc mě baví, že je vybarvovací. Pro Erwína jsem sebou měla malé balení humusu a trochu kukuřice, kterou poslední dobou jí s takovou chutí, jako by to byly bonbony. K tomu dostal místní pečivo a ujedl i něco z mých lahodných těstovin. Sice mě trochu odrazují ty schody, ale jinak je to tu moc fajn.

Pizzeria Ristorante Corleone
Adresa: Na bělidle 42. Praha 5 -Smíchov
Bezbariérový vstup: ano, ale dětský koutek je ve spodním patře, do kterého musíte po schodech 
Dětský koutek: Ano. Malý, ale pěkně vybavený.
Dětské menu: ano, výběr z šesti pizz a tří jídel. K tomu je možné v menu zakoupit nápoj nebo kopeček zmrzliny. 
Dětské židličky: ano
Místo na kočárek: ano
Klady: Výběr jídla, vybarvovací menu a hezké zázemí pro děti. Ve sposní části skoro nikdo nebyl, takže jsem se nemusela bát, že kdyby se Erwín s ostatními malými návštěvníky trochu rozdováděl, že by rušil ostatní hosty. Ti seděli venku na předzahrádce nebo v horní části restaurace. 
Zápory: Schody. Sice mi obsluha ochotně pomohla, ale raději jsem v pohybu s kočárkem soběstačná. A servírka ve spodní části restaurace by taky mohla být o trochu milejší...
---
Další recenze podniků, které můžete navštívit s dětmi, najdete tady.



5 komentářů:

  1. Já se bez křupek pořád neodvážím na krok :) jak doma nejí, venku ji dost často udržím v klidu jen díky křupkám, jablku nebo okurce...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Erwín je naštěští vzorný strávník, ale to má asi vrozené. Dřív jsem křupky taky kupovala a byly mnohdy velikou záchranou. Teď sebou spíš tahám banán a k sváče Lipánka, Matyldu nebo to malé balení humusu. Od mimina má přesný jízdní řád, čož je při jeho údržbě velikou výhodou. :)

      Vymazat
  2. Italové pro svá bambina udělají vše a mám radost, že se tenhle zvyk přejímá i do italských restauracích v Praze:) Někdy tam zase zajdeme na blogerský baby obídek, jo?.)

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá to opravdu moc dobře, pizza patří mezi má nejoblíbenější jídla, takže se jí čas od času snažím připravit i doma a to je pak ještě lepší než v restauraci :-) Manžel mi na to pořídil vybavení, díky kterému můžu pizzu připravit i v našem grilu, což je pecka ;-)

    OdpovědětVymazat