pátek 4. července 2014

Naše zahrádka / Úspěšný neúspěch

Když jsme se byli po návratu z Barcelony podívat na naši zahrádku, splakali jsme nad výdělkem. Zapomněli jsme "náš pozemek" označit, aby nám ho někdo v naší nepřítomnosti zaléval. A tak hezky to začalo... Ale zase jsem získala několik zahradnických poznatků. Věděli jste třeba, že ředkvičky taky kvetou?  Já ne.

Záhonek jsem trochu protřídila a snad se ještě vzpamatuje. A i kdyby ne, svůj účel tenhle zahradnický projekt splnil. Erwína to tu moc baví. Sbírá kameny, hází si písek do vlasů, skáče do louží, cmrndá na sebe vodu z konví a vůbec je tu moc šťastnej.
---
Otázka pro zahradníky. Nevíte, proč mi ty ředkvičky vykvetli? Stejně jako několik dalších druhů zeleniny. Díky!

7 komentářů:

  1. Snad se záhonek ještě vzpamatuje... Já si doma zasadila rajčata a bylinky. Bojím se teď bojím :-), že na rajčata útočí mšice! Člověk se z toho tak těší a pak z úrody nemusí být vůbec nic. No, budu doufat, že to vyjde nám i vám :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Prazelenině taky řádí mšice. Držím palce, ať se našim záhonkům vyhnou a ty sklízíš pořádnou úrodu!

      Vymazat
  2. Ředkvičky jsou spíš na jaro a pak až konec srpna, teď ženou spíš do květu než dolu (Já letos taky zklidila pěkný pugét :o)) Možná existují nějaké odrůdy co umí růst i v červenci. Teď hypnotizuju rajčata, aby dozráli než dorazí plíseň a bude zase prd a užívám obr úrody jahod.
    Přeji pěkné zahradničení. Jo vyrvěte vykvetlé ředkvičky a sáláty to už nezachráníte a kupte někde na trhu sezanice letních salátů a kedluben. A ještě si zahrádky užijete dosita, jen to chce pořádně zalévat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě mohlo taky napadnout. Podle pytlíku se semínkama jsem to ještě stihla zasadit jakžtakž správně, ale pak asi bylo moc horko a proto to vyrašilo rovnou do květu. Místo ředkvičky, ozdobná květena, to ale taky není špatný výkon! :)

      Taky přeju hezké zahradničení!

      Vymazat
  3. Ředkvičky mají rády kratší dny, aby nerostly nahoru, ale dolů. Čím delší den, tím víc kvetou nahoru. Proto se sadí na jaře a potom i na podzim.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jednoduché, ale jasné vysvětlení. Díky! Poučena nezdarem se teď vrhnu do pěstování něčeho letního. :)

      Vymazat
  4. Jojo, i my jsme si nedávno na naši zahrádku pokládali takovéto okrasné a hezké kameny a to z těchto stránek zde - http://malachit-obchod.cz , tak kdybys náhodou měla zájem, tak se určitě mrkni, ale samozřejmě, do ničeho tě nenutím :-) Jen kdyby se ti chtělo a měla jsi na to chuť... Tak se měj hezky a přeji hezký zbytek večera, pa:-)

    OdpovědětVymazat