pondělí 2. listopadu 2015

Hnízdím a kupuju polštáře

Nerozhodnost. To je slovo, které nejvíc vystihuje Typoškův a můj přístup k výzdobě našeho obydlí. Chceme všechno tak dokonalé, že nám trvá rok(y), než se odhodláme k nějakému kupnímu kroku. Když jde o nábytek, tak je výběr jednodušší. Pořád nevíme, jak dlouho v našem bytě zůstaneme, a tudíž se při pořizování praktického vybavení nevyplatí velké investice. Jistí to tedy IKEA doplněná několika vintage kousky (rozuměj nábytek po babičce a dědovi) a čtyři krásné židle v barvě hořčice, které navrhl Charles & Ray Eames. Na Pinterestu a designových blozích se rozplývám nad nápaditou výzdobou mnoha interiérů a inspirace mám nasbíráno tak na deset bytů, ale u nás doma to pořád vypadá, jako kdybychom se sem přestěhovali teprve nedávno. A protože jsme si před pár týdny pořídili novou sedačku (a asi začínám předporodně hnízdit), rozhodla jsem se s tím konečně něco udělat! (Ne, a ten úvodní obrázek nepochází z našeho bytu, ale z blogu Designville.)

Sedačka je tmavě šedá. Nejdřív jsem tedy projela svůj Pinterest a našla několik kombinací, které se mi líbí a hodí se k nám. Tady jsou tři decentní varianty...

...a tři s barevnými akcenty.

Následně jsem vygenerovala paletu barev, které se v nich opakují a vydala se na lov.



Tady jsou moji favorité. Soustředila jsem se hlavně na české a etické výrobce. Zleva: Polštář trojúhelníky žluté, Vigvam / Mámami, 240 Kč. Soda polštář, LAVMI, 790 Kč. Polštář trojúhelníky mentolky, Vigvam / Mámami, 240 Kč. Triangles pink, LAVMI, 790 Kč. Polštář Indigo, NILA, 590 Kč. Žlutý polštář Cushion Tiles, Present Time, zakoupeno (!) v dočasné akci na Bonami.cz. Polštář trojúhelníky šedé, Vigvam / Mámami, 240 Kč. Pletený polštář šedý, SWEETER, 645 Kč. Polštář trojúhelníky černé, Vigvam / Mámami, 240 Kč.

Další krasavec se jmenuje Big Dot od Vigvam. Seženete ho na Fleru za 290 Kč.

Nadchla mě ale i fotka instalace LAVMI na Designbloku a než koupím další kousek do naší polštářové sbírky, určitě si počkám až vystavené kousky budou k mání. Snad to nebude trvat moc dlouho... A pak se třeba odvážím pověsit něco na zeď a zasadit nějakou květenu.
---
A co vy? Kde si kupujete ozdobné polštáře? A taky vám vždycky výběr trvá tak dlouho?

13 komentářů:

  1. Zrovna polštáře moc neřeším, vždy jsem si šila povlaky sama, letos poprvé koupila povlaky na fleru. Víc řeším nábytek, světla (to snad nejvíc), koberce,záclony, závěsy...čím větší výběr tím horší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byt možná brzy opustíme a s malými dětmi prostě nemá cenu drahý nábytek řešit. Světla vybíráme už asi tři roky. Nad jídelním stolem bychom si představovali aspoň dvě, takže když už se nám některé líbí, cena se šplhá k částce, kterou se cukáme zaplatit. Kdybychom věděli, že tu zůstaneme, tak to dáme, ale co když se nám za pár let (měsíců) nebudou hodit? Záclonám ani závěsům neholduju. Mám ráda žaluzie. A tak se "odvážíme" aspoň k těm polštářům... A i u nich rozhodování trvá pěkně dlouho.

      Vymazat
  2. Krásné kombinace :) Díky za tip. Já jsem marná...spíše si je sama šiju, ale taky jsem hodně kovářova kobyla :D. Takže místo abych měla horu barevných variant na výměnu, tak mám jen 5 hlavních a nějaké nouzové když se zrovna perou v pračce. ..No a pletený jsem loni taky pokořila :)..tak třeba něco k nim letos ještě přibude.
    Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Poslední dobou si říkám, že bych taky chtěla umět šít a plést. Třeba u těch polštářů by to bylo mnohem jednodušší. Mít pět hlavních a pár nouzových zní totiž pro mě jako sci-fi. My se teď dopracovali k jednomu a pak nám na tu straší dva z předchozí sedačky. Moc se mi teď líbí ty z LAVMI. Od nich se pak odvyne, co koupíme dál. Dívala jsem se k tobě na blog a vy to doma máte moc hezké!

      Vymazat
  3. Taky nám vse trva roky, takze bohužel než se na něčem shodneme, tlačí nas uz čas a vetsinou to neni ono ani podle jednoho :) Ale ted mam s našim domkem velké plany, jen mi to jde extra pomalu. Polštářky jsou skvělá cesta, jak rychle měnit interiér...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je přesně, jak u nás! Pořád plánujeme, vymýšlíme a kombinujeme, až nás čas konečně k něčemu dotlačí. Naštěstí jsme většinou s výsledkem spokojeni. A pak si vždycky říkám, sakra, proč jsme se k tomu nerozhoupali trochu rychlejc?!? Vůbec si neumím představit zabydlovat domek... Přeju hodně štěstí!

      Vymazat
  4. Tak ta "nerozhodnost" nás trápí doma taky, jsme oba dva v povolání kreativci a přesto už židle vybíráme dva roky :-) Všechno doma zařizujeme neskutečně dlouho, světlem začínaje..mističkou na konferenčním stolku konče.. Tři roky bydlíme v novém a pořád to napůl vypadá, že jsme se přistěhovali letos. Díky za polštářové tipy, myslím, že se něco z nich u nás zabydlí :-), Lucka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já myslím, že kreativci a estéti to prostě mají horší. Normální člověk potřebuje polštář, tak si zajde do první galanterky nebo obchodu a něco koupí. Řeší akorát tak barvu a to, že má látka strašlivej strakatej vzorek neřeší. My jsme si ale vědomi těch možností a kombinací a hezkých věciček, co se dají koupit, a sladit a z těch možností jsme tak zahlceni, že nás to při výběru ochromuje. My navíc máme malý byt, takže na přebytečné serepetičky není místo. O to je pak ten tlak, abychom si vybrali dobře, horší. Doufám, že se mi do porodu aspoň podaří dotáhnout projekt "tři polštáře na sedačku"! A vám přeju brzké dodělání židlí a nějaký ten ozdobný polštářek k tomu!!!

      Vymazat
  5. Krásné polštářky! :-) Také jsem jich o víkendu několik nakoupila, jen mi sem nejde poslat fotka... Pořídili jsme s přítelem nově i zatemňovací závěsy z https://www.mk-rolety.cz/proc-budete-100-milovat-blackout-zavesy/ a to je opravdu paráda, dlouho jsem se takhle dobře nevyspala - do ložnice nám totiž vůbec nepronikne ani paprsek sluníčka ;-)

    OdpovědětVymazat
  6. Také jsme si nedávno pořizovali novou sedačku a musím tedy říct, že ta vaše v kombinaci s těmi polštáři je krásná. My jsme si se sedačkou kupovali i přehoz na sedačku a myslím si, že je také zajímavá :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Já se musím pochlubit, že jsem si polštářky na sedačku ušila sama. Koupila jsem si akorát náplň do polštářů a látku a dala jsem se do toho. Chtěla jsem tyrkysové a bílé polštáře, ale nikde jsem nenašla přesně takové, jaké by se mi líbily, tak jsem se rozhodla, že je ušiju. Na to, že to bylo moje první šití, tak se musím pochválit, že se mi povedly :-) .

    OdpovědětVymazat
  8. My také nedávno začli hnízdit a trochu se zabydlovat v našem novém bytě, ale bylo to docela na dlouho a to hlavně proto, protože jsme dělali rekonstrukci bytu a dlouho se v něm nedalo bydlet normálně. Teď už to jde a docela si užíváme ještě dokupování různých věcí :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Také právě zahnizdujeme a kupujeme si novou výbavu do bytu :) Nicméně je to všechno docela dost nákladné a tak se musíme v něčem krotit. V tom, v čem se krotíme často řešíme skrze různé bazarové nákupy apod :) Je to fajn cesta jak ušetřit nějaké ty kačky navíc.

    OdpovědětVymazat