pátek 6. listopadu 2015

The Best of Last Week #5

Další týden za námi. Tentokrát se mi dokonce dvakrát (!) podařilo jít do kina. V úterý jsem po práci zaskočila na Stážistu a podruhé o víkendu, kdy byl Typoška s Erwínem v Žatci, viděla film Dokonalý šéf. Na obojí jsem šla narychlo a improvizovaně, takže jsem brala, co zrovna dávali. Nicméně Stážista je takový milý film, u kterého si odpočinete. Děj Dokonalého šéfa je trochu víc předvídatelný, ale zase to jídlo! A taky bylo dobré zjistit, že Sienna Miller je sice neuvěřitelně okouzlující, ale zblízka a bez make-upu je to normální smrtelnice jako vy a já. A kromě chození po filmech, jsem pro vás objevila třeba několik zajímavých obchodů a akcí, které nabízejí české výrobky.

Víte, že všem lokálním počinům fandím, takže mám radost, že jsem objevila další. V Soukenické ulici vznikl concept store 100CLASS. Sami se definují jako: "...místo, kterému vévodí nadčasovost a minimalismus a kde se setkává současná móda s designem." a řídí se citátem Vivienne Westwood: "Buy less, choose well...", což je přesně ten přístup, kterým se snažím poslední dobou jít. Pokud vás koncept zaujal a chcete vědět víc, tady je rozhovor s jeho zakladatelkou.

Na internetu jsem zase objevila obchod s českou módou a designem Local Labels, od nichž pochází i úvodní fotka. Výběr vypadá moc zajímavě, tak omrkněte, jestli by se vám něco nehodilo do vašeho seznamu dárků.

Zaujalo mě i keramické studio Monika Kořínková & Barbora Šimková. Líbí se mi obzvlášť jejich prolamované mísy a vázy.

Už zítra můžete vyrazit na Nacafe #minidyzajn - speciální výběr 16 designérů z Dyzajn marketu, který najdete v Letenské kavárně Nacafe. Dětské hračky zase pořídíte na Prodejní výstavě Rosteme pro život, kterou pořádá portál Žijeme Montessori.

V neděli pak můžete provětrat peněženky na Sweet Preweet Market, kde najdete oblečení, hračky, knížky a další výrobky pro děti. Já tam rozhodě vyrazím, tak se tam třeba potkáme.

Facebook zase trochu změnil některé funkce a nově přidal možnost sdílet události ostatních na svojí stránce. Pokud vás tedy můj výběr akcí zaujal, zkuste se podívat i na další, které jsem si dala do kalendáře. Najdete tam několik zajímavých módních akcí a samozřejmě i něco pro děti.

A když už jsme u kalendářů, omrkněte novou kolekci Ma Maison Blanche.

Zaujala mě i miniknížka Franta spadl blízko školy, kterou pořídíte třeba v Hugo chodí bos. A pokud chcete mít doma děti sečtělé a znalé i zahraniční literatury, nenechte si ujít přehled nejkrásnějších ilustrovaných knížek za poslední rok, který minulý týden zveřejnil The New York Times.

Máte-li chuť objevovat nové hlasy na internetu, Rosa Mitnik se v tomhle článku podělila o několik zajímavých blogových tipů. Tak, hotovo. Bylo by toho víc, ale něco si nechám i na příště. Hezký víkend!
---
A nezapomeňte, že u mě na blogu můžete až do čtvrtka soutěžit o skleněnou lahvičku MAM!

2 komentáře:

  1. Já se chystam na Dokonalého sefa. Tak jsem zvedava, potrebuju nejakou oddychovku, tak snad to bude to prave

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně to jsem taky potřebovala a oba filmy to splnily. Doufám, že si v kině taky odpočineš!

      Vymazat