pondělí 9. listopadu 2015

První várka dárků pro Erwína

Erwín je trochu chudák, protože si všechny důležité mezníky, jako jsou narozeniny, svátek, chanuka a vánoce u prarodičů,  odbyde v jeden měsíc. Pro nás to znamená vymyslet kopu dárků, které mu udělají radost, ale hlavně budou smysluplné. Pořád se jakžtakž držím svého předsevzetí pořizovat mu minimum věcí. Věřím totiž, že čím víc toho děti mají, tím víc se v tom množství ztrácejí, a ve finále se vlastně ani neumí samy zabavit. Jednu fintu, kterou používám, a o které jsem tu už psala, je, že mu hračky střídám. Některé schovám a po čase je spolu zase "objevíme." Nekompromisně taky zaklízím ty, které už neodpovídají jeho věku. A naopak ty, ke kterým musí ještě dorůst, mu postupně dávkuju. Několik knížek z loňského prosince tak dostal teprve nedávno. Tak a teď už konečně k tomu, čím se ho chystáme obdarovat letos.

Jeho velkým přáním je dostat k narozeninám hasicí vůz. Hledala jsem hlavně mezi dřevěnými a zvažovala i několik plastových, ale nakonec vyhrála hasicí stanice od Dupla. Je kompatibilní s výbavou Dupla, které už máme, což mi přijde fajn. Může tak hasit svojí zoo a na pomoc si přizvat policejní motorku nebo velký žlutý bagr. Přikoupila jsem ještě jeden hasicí auťák, kterým ho podaruje jiný člen rodiny. Ve stejném obchodě jsem mu (na doporučení několika z vás) koupila i foťáček/kaleidoskop od ekologické značky Plan Toys, o které jsem psala tady. Při včerejší návštěvě Sweet Preweet Market mě zaujalo originální Pexeso od "takového malého českého tvůrčího tiskařství a nakladatelství" a knížka Princ a princ od Meandru. V Hugo chodí bos jsem mu už před časem koupila Lyžníci z Plískanic a To je Praha a nějakou dobu už mám pro něj taky schovaný Atlas zvířat pro dětiAbecedu (z) měst.
---
Kromě toho pro něj máme koupené i nějaké oblečení a v zásobě i pár dalších nápadů. Pokud ale máte nějaký tip, čím bychom Erwínovi ke třetím narozeninám a svátkům ještě mohli udělat radost, sem s nimi. Začínám už být trochu v úzkých... Díky!

9 komentářů:

  1. Synovi budou tři na jaře a k vánocům dostane trochu dopředu první šlapací kolo (Puky). Pak jsem vybrala sadu modelíny Play Doh s auty, kterými se dá krájet, nakládat apod.
    Jinak Duplo je u nás hračka číslo jedna, právě ta velá auta, třeba jako kombajn. Také policejní miluje.
    A knížku Princ a princ máme také :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za tipy! Play-Doh u nás taky frčí. To je pravda, mohla bych mu přikoupit další. Kolo není špatný nápad. Nedávno ale dostal First Bike, tak raději ještě chvilku počkáme, aby si ho užil (a my měli pocit, že se za ty peníze vyplatil :). A Duplo je prostě skvělé. Některé kousky z jeho sbírky jsou ještě po mě s bráchou. Počítám, že ty současné taky schováme pro příští generace.

      Vymazat
  2. Díky za tipy, my máme ve stejném věku holčičku, atlas zvířat taky přinese Ježíšek, duplo také ale spíš zvířata než auta. Pak spousty drobností - napr. na vyrábění - modelína, razítka, atd, zástěrka na vaření, zdravá láhev, župánek, deštník, pláštěnku...knížky od pana Kahouna. Měli jsme je z knihovny a zabodovaly.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Erwín taky touží po deštníku, takže se mu chystám nějaký pořídit. I když ho asi bude používat spíš doma jako rekvizitu ke zpívání Rain, rain, go away... :) Župánek na něj už taky čeká a po nějakých tvořících hračkách se musím podívat. Razítka jsou dobrý nápad. Díky!

      Vymazat
  3. Plastelina je hit i u nas -Zuzka ma 3.roky- jen Play Dough se rychle vysusi a pak je na vyhozeni. Nasla jsem v Dracikovi lepsi variantu a to Kids dough ta kdyz uschne neni problem pridat trochu vody a je zase jako nova.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, diky za tip! Mrknu se na to. Play Doh jde taky vodou ozivit. Aspon castecne. Na Pintetestu mam i nekolik navodu na domaci vyrobu modeliny, o cemz jsem taky uvazovala, protoze je to docela drahy spas.

      Vymazat
  4. Lego nikdy nezklame. A knížky - ty nesmí chybět. Naši kluci milují ty, o vláčkách.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak! Erwín zatím není, co se týče knížek, nijak vyhraněnej. Nejvíc ho teď baví Alas světa pro děti ze stejné edice, jako je ten Atlas zvířat. Věřím, že mu udělá velkou radost.

      Vymazat
  5. my mame podobny fotak a je velmi oblibeny, hlavne navstev. Duplo je skvele, je to takova hracka 5 v 1

    OdpovědětVymazat