úterý 24. listopadu 2015

Přípravy na Adélku #1


Nedávno do Erwínovy (nejspíš už definitivně bývalé) postýlky naskákaly dárky, které na něj čekají. Dneska se tam zase zabydlely první věcičky, které mám připravené pro Adélku. Zatím je to skromná sbírečka, protože většinu věcí už mám. Erwínovy miminkovské oblečky jsou vesměs bílé a béžové a navíc k nim už přibylo několik várek oblečení po holčičkách v okolí. I tak mi ještě zbývá pořídit několik praktických věcí, které jsem měla minule půjčené, a samozřejmě i pár drobností pro radost. A co už tedy mám? Ačkoliv jsem, co se týče hraček, minimalista, neodolala jsem, a na Sweet Preweet Market jí nedávno koupila tuhle krásnou myšku od Slatidolls. V Hugo chodí bos mě zase zaujalo chrastítko ve tvaru žirafy od českého výrobce Šapitó. Něžný chrastící beránek vyrobený z biobavlny za spravedlivých pracovních podmínek je z obchodu NILA a Adélka ji tam dostala do výbavy jako dárek od milé paní majitelky, která čeká druhé miminko v podobném termínu jako já. Kromě toho na Adélku čeká skleněná lahvička a dudlík od MAM - takové první vykřiky praktické výbavy, kterou je ještě potřeba doplnit a šábesový svícínek ze sociální dílny Becalel, která funguje pod Židovskou obcí v Praze. Co se týče oblečení, jako první dárek od maminky dostane bílé slavnostní šatičky z Gapu. Mám tuhe značku ráda, ale rozhodla jsem se, že zkusím tentokrát kupovat spíš oblečené od českých výrobců a švadlen. Zatím mám zálusk na něco od BeBirdie a čelenku od Madam Coquette. Moc se mi líbí i tenhle kabát od Cuna Vlnami, ale jeho koupě není a asi ani nikdy nebude aktuální, protože kabátky podědí Adélka taky po Erwínovi. Schválně jsem mu vždycky - v rámci možností - kupovala unisexové oblečení. Většinu venkovních svršků má v tmavě modré barvě a tak na Adélku třeba čeká i miminkovská kombinéza stejné barvy. Abych jí trochu "zholčičila," dostane k ní tu veselou brož z obrázku nahoře, kterou jsem koupila za pár korun na bazaru v Nudném otci. Všechny věcičky jsou vyskládané na fusaku Mini-Bunker od Lodgeru, který jsem dostala jako dárek. Moc se těším, až do něj Adélku zachumlám!

7 komentářů:

  1. Jovajova, ta myška je úplně k sežrání :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stilldolls jsou k sežrání snad všechny. Kdybych měla doma nějakou poličku, kde bych si je mohla vystavit, koupím si jich daleko víc...

      Vymazat
  2. Chtěla bych se zeptat, kde kupujete dětské vlněné kabáty? Dcera měla loni z anglického second-handu, letos má zatím jen běžný holčičí bundokabát, a nejenže není zdaleka tak pěkný, ale když dnes objímala všechny zasněžené ploty, začala jsem dost pochybovat i o jeho voděodolnosti.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Anneke, loni měl Erwin kabát Next - taky ze second handu. Letos si ale poručil, že chce stejný jako táta. Našla jsem ho na Gap.eu, kde jsem byla (až na některá trička) vždycky spokojená. Pokud jsi tam ještě nikdy nenakupovala, zaregistruj se, myslím, že rovnou dostaneš 20% slevu. Pak ti budou chodit maily (z kterých se můžeš kdykoliv odhlásit) s nabídkami slev. Kabátek je za plnou cenu docela drahý, já ho ale pořídila s 30% slevou a s poštovným zdarma a to už taková suma nebyla. Navíc počítám, že ho unosí i Adélka. Podobný viděla namka nedávno v Marks&Spencru. Neteřím nakupuje v Benettonu. Tyhle varianty jsou dražší, ale kvalitní a mamce dělá radost, že může našim dětem koupit něco hezkého. I když je pravda, že si vždycky počká na slevy.

      Vymazat
  3. Je to krásný, taky bych nakupovala. Ale naší malou víc zajímaj moje vlasy než hračky.

    OdpovědětVymazat
  4. Takže Adélka? Tak to je krása:).

    OdpovědětVymazat