středa 25. listopadu 2015

TO CHCI! / MŮJ CHANUKOVÝ WISHLIST 2015


Svátky jsou skoro tady! A k nim patří dárky - a to platí, když slavíte Vánoce, nebo Chanuku, jako my. Další věc, kterou máme společnou, jsou občas trochu bezradní muži, kteří neví, čím by nám udělali radost. A to si vemte, že mi si těch dárků dáváme osm! To si už nějakou pomoc žádá. Někdo píše Ježíškovi, já tady ve virtuálním okně nechávám dopis Typoškovi. Takže, milý Typoško, letos bych si k Chanuce přála...

...třeba tuhle krásnou peněženku na mince. Vím, že jí teď nejspíš moc neužiju, protože s psaníčkem do společnosti jen tak nevyrazím, ale o to větší z ní pak budu mít radost! A navíc je z mého oblíbeného obchodu, kde si vždycky ověří, jestli jsou výrobky, které prodávají kvalitní a spravedlivě zaplacené. Od té doby, co máme Erwína, je mi totiž často smutno z toho, že nám tolik věcí, které denně používáme, vyrábějí malé děti nebo jejich maminky, které si svou prací ale stejně moc nevydělají.

Nějakou dobu už mě uháníš, abych si vybrala obal na iPhone. Znáš mě, že když si nevím rady, dokážu otálet týdny. A tak jsem se tu nedávno zeptala svých čtenářek, kde si je kupují ony. A odezva byla veliká! Nakonec jsem si vybrala tyhle favority: 1. Hero, Vajco, 750 Kč 2. Námořnický, Esperia, 349 Kč 3. Hliníkový rámeček, Esperia, 349 Kč 4. Bílý, Happy Plugs, Bonami, 469 Kč (nebo bílý či transparentní, Esperia, 249 Kč). Výběr nechám na tobě, ale nejraději bych asi ten z českého Vajca. I když Esperia je taky česká firma, což mě moc těší. Jen se na jejich webu dá jen težko dohledat, jestli české značky, které nabízí, u nás svoje obaly i vyrábějí.

Až k nám přibude Adélka, budu nějakou dobu trávit spíš doma. Procházela jsem si blog a hledala, co mi dělalo radost a přinášelo odpočinek s malým Erwínem. Určitě jsem v sobě pořád chtěla cítit ŽENU, ne jenom utahanou matku. A tak bych prosila tuhle zkušební řadu organické kosmetiky Mádara. Nepohrdnu ale ani dárkovým poukazem na masáž, kosmetiku nebo stříhání u Petry v salónu.


Při kojení se mi určitě zase hodí nějaké knížky do Kindlu. Výběr padl na tyhle: 1. My First New York: Early Adventures in the Big City (Vím, že na mě padne nostalgie, ale zároveň doufám, že mě New York i takhle na dálku nabije potřebnou energií!) 2. Paula Hawkins: Girl on the Train (Detektivka, kterou všichni přirovnávají ke Gone Girl. Tu jsem četla s Erwínem, tak si to zopáknu...) 3. Caitlin Moran: How to Be a Woman (Prý je tahle knížka neuvěřitelně vtipná, upřímná a feministická. Chci jí přečíst už dlouho, tak se mi to snad tentokát podaří.) 4. Elisa Albertby: After Birth (U amerických knih o mateřství jsem většinou trochu sleptická, protože na ně nejsem dost neurotická a vystrašená. Na tuhle ale všichni pějou chválu, tak to snad bude trefa do černého.) Ráda ti poradím, jak mi knížky do Kindlu koupit. Pokud chceš, můžeš mi taky pořídit dárkový poukaz v jakékoliv hodnotě a já si je pak stáhnu. Pokud použiješ můj odkaz, díky Amazon Smile, bude část utracených peněz poukázána na Boston Jewish Film Festival. Takže díky nadvakrát!

Když pak mimino na chvilku usne nebo ho půjdete s Erwínem povozit na čerstvý vzduch, určitě se ráda naložím do vany. Zaujala mě tahle pěna. Píší o ní mimo jiné, že "Lahodné aroma nasládlého bergamotu má výjimečné účinky proti špatné náladě či depresivním stavům a napomáhá odstranit negativní účinky stresu či zvýšené psychické a fyzické zátěže." A to myslím na poporodní stav docela sedí. A pokud se budeš chtít plácnout přes kapsu, mít něco do zásoby pod strom k rodičům nebo na později, ráda vyzkouším i zkušební set koupelových pěn od stejné značky.  Abych ti to udělal snažší, všechnu zmiňovanou kosmetiku koupíš na Bioo.cz. Balíček si můžeš buď přímo nechat doručit nebo zadarmo vyzvednout v Kotvě.

No, a protože snad občas taky někam vyrazím, prosila bych nový diář. Tenhle vyrobil Papelote pro nadaci Cesta domů. Stojí 290 Kč a koupíš ho buď on-line nebo v jejich dobročinném obchůdku, který máš kousek od práce. Víc se mi líbí ten modrý.



No a pak by se mi šikly rukavice. Ty, co jsi mi koupil v Dánsku, jsem bohužel loni ztratila. Po nějakých se podívám a pak ti dám echo. Zkusím najít nějakého šikovného českého rukavičkáře a pak si je budu strážit jako oko v hlavě. Slibuju! A jako poslední dárek, bych podle naší tradice prosila nějaký, který pomůže i někomu jinému. Udělá mi velkou radost, když zase mým jménem poukážeš nějaké peníze na charitu. Výběr nechám na tobě, vždycky jsi se trefil. Tak snad jsem ti trochu pomohla. (Samozřejmě nemusím dostat všechno.) Díky, Tvůj Kusanec
---
PS: Chanuka začíná 7. prosince, první svíčku tedy budeme zapalovat v neděli 6. prosince večer.

7 komentářů:

  1. Děkuji za inspiraci. Tentokrát vyměním Moleskine diář za Papelote. Vypadá skvěle. Gábina Hr.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem dřív používala Moleskine. Od té doby, co jsem zjistila, že i v Čechách se vyrábějí krásné diáře, jsem přesedlala na ně. A tenhle je navíc pro dobrou věc. PS: Mě na oplátku moc baví ty vaše prkna!

      Vymazat
    2. Diář je doma. Navštívila jsem Papelote obchod a mám dokonce dva a ještě řadu nápadů na Ježíška.. UFFF.

      Houpací prkna mají svůj FB. Klidně mrkněte tam. Hezký den. G

      Vymazat
  2. Ta kosmetika vypadá dobře! Koupila jsem si skoro stejný psaníčko a nosím ho i na pískoviště :-D.

    OdpovědětVymazat
  3. Líbí :-) musím si někde přečíst, proč 8 dárků... manžel má většinou problém i s tím jedním .-))

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuji za tip na diáře, už dlouho nějaký jednoduchý pěkný sháním :)Lucka

    OdpovědětVymazat
  5. Parádní tipy, doufám, že se seznam dostane, kam má a dárky se objeví brzy doma :) Nebo už se objevily?

    OdpovědětVymazat