pondělí 16. listopadu 2015

(Trochu drahý) výlet do zoo & Erwínův nový kabátek


Sobotní ráno bylo jako malované. A tak jsme se rozhodli, že vyrazíme na nejspíš poslední letošní výpravu do zoo. Jenže zdání klame. A počasí, které se z okna zdálo jako ideální, se ukázalo jako docela chladné. Díky tomu jsme v zoo nakonec moc dlouho nezůstali a jak konstatoval Typoška, za tu chvilku nás ta legrace přišla asi tak jako, kdybychom jeli načerno, chytli nás a my pak šli tu pokutu ještě zapít dvěma panáky. Erwín si to ale užil, takže nakonec té investice vůbec nelitujeme. A navíc jsme mohli provětrat jeho nový kabátek, který si moc přál. Aby byl jako táta.


Vyrazili jsme už dopoledne, abychom se vyhnuli davům. Jenže než jsme do zoo dorazili, přepadl nás hlad a tak jsme to vzali kolem ledních medvědů a orangutanů rovnou na oběd do údolí kozlů (tedy oficiálně se tohle území jmenuje Údolí slonů, ale díky slunečníkům s kozly, jsem si tu sekci trochu přejmenovala.). Orangutáni byli venku včetně malého čepejřáka, který nám svým chováním náramně připomínal naše mládě. Medvědi nás taky potěšili svou aktivitou, ale volání řízků bylo nakonec silnější. 
Po jídle jsme se vydali do několika zateplených pavilónů. Samozřejmě jsme se šli podívat na žirafy, kde jsem objevila snad nejlepší vychytávku v celé zoo. U výběhu štětkounů a vitrínky se sarančaty je kámen, který je vyhřívaný! A u něj informační tabulka o ptácích s příznačným jménem snovač -výškou akorát tak na opření hlavy. Nejraději bych si tam udělala spací přestávku. To mi ale nebylo dopřáno. Místo toho jsme okoukli surikaty, které si Erwín oblíbil ve svém Atlase světa pro děti, a pak se ponořili do přítmí Afriky zblízka. Tam mají super ušaté psi, medojedy, mžourající hraboše (nebo jak se ta podivná zvířátka podobná krtkům a nutriím jmenovala) a vesele poskakující noháče, u kterých by Erwín klidně zůstal i hodinu. "Honil" je podél skleněné zábrany sem a tam a náramně se u toho bavil. 





Před odchodem se ještě prošel sítí, vyloudil na nás lízátko, lázeňskou oplatku a jízdu vláčkem. Tak aby taky nebyl spokojenej, že jo.

2 komentáře:

  1. Radko, do zoo je super ta rodinna karticka na rok...my ji meli jako darek od babicky a bylo to skvele.Chodime dost casto a takhle se nam to vyplatilo a jeste jsme mnohokrat pozvali i nase mimo prazske navstevy ;) Erwin na krasnej kabatek...nejak jsem nepostrehla odkud...rada bych nejaky pro maleho :) A diky za typ na ten atlas...uz ceka zabaleny pod stromecek :)

    jinak se mj hrozne libi jak je Erwin jen o tyden starsi nez nas rostak a "Adelka"bude o dva mesice nez nase male krasavice :) pekne nacasovani

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je super, že máme děti takhle časově i gendrově sladěné! Kartičku do zoo taky míváme, ale nedávno nám vypršela a rádi bychom si jí nechali od někoho dát, tak jsme holt tentokrát vyrazili jako platící hosté... A kabátek je z Gapu - slovo "nový kabátek" je prolinkované a navede tě na něj. Pokud jsi tam ještě nikdy nekupovala, zaregistruj se, myslím, že rovnou dostaneš 20% slevu. Pak ti budou chodit maily (z kterých se můžeš kdykoliv odhlásit) s nabídkami slev. Kabátek je za plnou cenu docela drahý, já ho ale pořídila s 30% slevou a poštovným zdarma a to už taková suma nebyla. Navíc počítám, že ho unosí i Adélka. Jo, a mamka mi říkala, že podobný viděla v Marks &Spencru, tak to zkus i tam. Hodně štěstí a hezký konec těhotenství!

      Vymazat