neděle 4. června 2017

Boj s únavou (a pár kily navíc) / Začínám!


Nedávno jsem se tu svěřovala se svým odhodláním zvítězit nad (jarní) únavou, což v důsledku doufám přinese i shození několika nadbytečných kil, které se mi proti mé vůli zabydlely kolem pasu. Do bikin to už asi nebude, ale doufám, že se mě už aspoň nikdo nikdy nezeptá, jestli nejsem zase těhotná... První článek s důvody, které mě k tomu vedly a pravidly třítýdenního detoxu podle knížky Jak zatočit s únavou, najdete tady. Tak a teď slavnostně oznamuju, že začínám! Protože co je psáno, to je dáno. Mám za sebou několik dní dokonalého relaxu ve Svaté Kateřině, kde jsem se kromě odpočinku i hojně prolévalat místní léčivou vodou. Příhodnější čas na třítýdenní lehce drastickou dietní a ozdravnou kůru už nejspíš jindy nenajdu. Během našeho pobytu ve Svaté Kateřině jsem vynechala kafe, což je jedno z omezení, které musím dodržet, a které doufám moje rodina přežije. Sice mě z toho dva dny lehce pobolívala hlava, ale pořád lepší tam něž za provozu a často s ječícími dětmi u nohou. Pod ruku se mi tam taky dostala spousta časopisů, které mě myslím dostatečně namotivovaly. Pak už jen zbývalo vymést několik místních obchůdků se zdravou výživou, vymyslet potraviny, které mě zachrání v energetické nouzi či na cestách a jsem (snad) připravená. Tak tři, dva, jedna, TEĎ! Držte mi palce, budu to nejspíš potřebovat...
---
PS: Svůj jídelníček budu v příštích třech týdnech zaznamenávat na aplikaci YouFood. Pokud by vás to zajímalo, přidejte se.

6 komentářů:

  1. Radko, tak jsem si to zpětně pročetla, vzdychla si a jdu do toho s tebou ;)... jako bys předchozí článek psala o mě... únavu zaháním cukry, dorovnávám slaným a špatné dny zajídám... frustrace vrcholí a kila, která jsem tak statečně po porodu sundala, díky tomu opět rostou... a s tím dalším těhotenstvím?... už se mi to stalo... teď o víkendu...
    TAKŽE jdeme na to!!! ale ta káva mi asi bude chvilku chybět... :)

    OdpovědětVymazat
  2. Dej vědět, jak ti to jde! To kafe pro mě bylo asi nejhorší, protože mě bez něj celé odpoledne bolela hlava. To bych s dětmi asi nedala. Trvá to ale jenom den dva a pak už je to v pohodě. Možná bych tedy začala tím kafem a po dvou dnech do toho šla naostro. Uvidíš, třeba ti to ale nebude dělat problém. No, a mě se na to těhotenství taky někdo ptal zrovna minulý týden. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Taky jsem byla dost unavená a podrážděná. Začala jsem držet dietu a vařit si jídla podle proteinových receptů a podařilo se mi už pár kilo zhubnout a cítím se líp. Už ani nejsem tolik unavená. Přebytečný kila můžou být problém.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak toto z vlastní zkušenosti můžu potvrdit. Jak má člověk trochu nadváhu, tak je unavený raz dva. Mně se zase v boji s ní a vlastně i tou nadváhou dost osvědčil zelený čaj. Ten zabral na obojí - dodal energii a pomohl mi zhubnout. Jen je teda dobré to s ním moc nepřehánět, jinak může mít i negativní účinky. Právě proto je si myslím dobré spíš zvolit nějaký výtažek. Podle toho, co jsem četla, tak například zelený čaj Pharmanex Tegreen není vůbec špatný.

      Vymazat
  4. Také jsem docela dost dlouho bojovala s pár kily navíc, ale s tím jsem se rozhodla trochu bojovat a tak jsem si našla prostě nějaké cviky a novou zdravější stravu a šlo to dolu samo a to jsem ani prakticky moc dělat nemusela. Holt je to o tom, jak se člověk nastaví a zda to vůbec chce.

    OdpovědětVymazat
  5. Také jsem nedávno bojovala s váhou a tak trochu se svým zdravotním stavem... Měla jsem totiž nějaké podivné záchvaty zlučníku... Byla jsem pak i na nějaké dietě , která teda dle mého byla opravdu náročná... Nicméně věřím, že už jsem si to prošla jednou a nebude potřeba nikdy více...

    OdpovědětVymazat