středa 7. května 2014

TO CHCI! / DOMÁCÍ FLORA


Miluju kytky. Bohužel se mi skoro všechny domácí rostliny podaří umořit. I kaktusy. Kdybych dokázala své pěstitelské schopnosti zlepšit, udělala bych si doma na komodě roztomilé aranžmá...


...u pracovního stolu by se mi tyčil vzrostlý fíkus...

...v kuchyni bych si pěstovala čerstvé bylinky...


...u záchodu olivovník...

...a v koupelně bych měla aspoň jednu dekorativní větvičku. A jak jste na tom s pěstováním domácíxh rostlin vy?

6 komentářů:

  1. Mno... taky jsem zatím všechno zahubila a popravdě mi flóra ani moc nechybí. Můj ideál je mít někde v dojezdové vzdálenosti zahrádku s ovocnými stromy a keři, kam bych jezdila relaxovat do stínu stromů a česat ovoce :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. K těm tvým vysněným keřům bys ale potřebovala fešného zahradníka. Mně se kytky líbí, ale všecny u mě buď skomírají nebo hynou. Ale já se to jednou naučím!

      Vymazat
  2. Jsem ráda, že v tom nejsem sama. Vždycky jednou za čas mě to chytne a nakoupim si spoustu kytek. Pak postupně jedna za druhou odchází, až se dostanu do fáze, kdy nemám ani jednu (v té fázi jsem teď). Kytky ale miluju a hrozně se mi líbí mít jich doma spoustu. Jen bych potřebovala, aby na mě křičely "Prosimtě už mě zalej, nebo chcípnu", dřív, než chcípnou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já je ani moc nekupuju. Dopředu tuším, že mi chcípnou a je mi jich líto. Když nad tím tak přemýšlím, řezané máme doma pořád a taky je nelituju. Asi si zaskočím do květinářství a aspoň jeden z těch obrázků zreprodukuju...

      Vymazat
  3. Já mám doma rostlin až moc! A některé jsou opravdu velké. V poslední době mi vadí hlavně to, že péče o ně zabírá čas. Už jen obejít celý byt a všechny kytky zalít (přičemž do některých květináčů je třeba nalít třeba celou pet lahev vody) mi zabere tak čtvrt hodiny. A některé dny je volná čtvrthodinka velmi cenná a ráda bych ji strávila jinak. Zalévám dvakrát týdně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moje mamka vždycky hudrovala babičce, že má spoustu kytek. Musí se myslet na jejich zalévání a když se myjou okna, skoro nejvíc času zabere přemysťování kytek z parapetů. Dneska je na tom stejně. Tak vydrž, za takových dvacet let budeš ráda, že je máš. :)

      Vymazat