středa 16. října 2013

Legrácky ve Vypáleném koťátku

Když jsem přemýšlela, kam bychom vás s Erwínem vzali tentokrát, vzpomněla jsem si na dejvickou kavárnu Vypálené koťátko, kde už jsem několikrát byla. Od metra a tramvaje Hradčanská je to sem co by dup a kromě kafe z Mamacoffee tu můžete dětem do výbavy vymalovat nějakou pěknou keramiku. Starší potomci vám rádi pomůžou, maldší můžete šoupnout do dětského koutku.

Foto: Vypálené koťátko 
Kavárna je prostorná a má hezkou zahradu s pískovištěm. Ideální pro rodinné oslavy. K dispozici je široká nabídka bílé neglazované keramiky biskvit, kterou můžete po libosti dotvořit. Hotové dílko necháte u obsluhy a za týden si vypálený skvost vyzvednete. Kolik vás tahle legrace bude stát, najdete tady.

Erwín nejdřív prošmejdil dětský koutek a pak byl usazen do vysoké židličky, aby si mohl (skoro) způsobně prohlížet pohádkovou knihu.


Je škoda, že menu nemyslí víc na děti. Na druhou stranu je sympatické, že většina nabízených pokrmů pochází z bohulibých zdrojů a že máte možnost si při velkém hladu objednat pizzu z nedaleké restaurace. Dorty na baru vypadaly lákavě. Tentokrát jsme měli trochu smůlu, zrovna se střídala směna a servis trochu drhnul, jinak jsme ale byli spokojení a návštěvu Vypáleného koťátka vám s klidným svědomím doporučujeme.

Bezbariérový vstup: ne, do kavárny vede několik schodů
Dětský koutek: ano, není ohraničený, ale je u něj pohodlné křeslo. K dispozici je bedna hraček, stoleček s papíry, omalovánkami a pastelkami, knížka pohádek a při hezkém počasí i venkovní pískoviště. 
Dětské menu: ne
Dětské židličky: ano, jedna
Přebalovací pult: ne
Místo na kočárek: ano, i když při zaplněné kavárně tu může být trochu těsno
Klady: Při běžné návštěvě je největší výhodou útulnost a dobrá káva. Ještě lepší je pozvat pár kamošů, navléknout pracovní oblečení a pustit se do díla. Až bude Erwín větší, určitě sem s ním zajdeme a vypálíme si něco do rodinné sbírky. 
Zápory: Poměrně omezené menu a tentokrát i obsluha. Na placení jsem u pokladny čekala několik minut. Paní kavárnice totiž někam záhadně zmizela. Ale jak jsem psala, zrovna se střídaly dvě směny, normální to nejspíš není... 

6 komentářů:

  1. jé, to musíme na jaře zkusit (nebo alespoň já:-)
    erwínek si krásně drží lžičku:-) " sem s tím obsluho "...:-)
    krásnej kluk
    pěkný den:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lžička ho zaručeně zabaví. :)
      K návštěvě tenhle podnik doporučuju. Kromě nádobí, mají k malování i zvířátka nebo vajíčka. Na jaro ideální.

      Vymazat
  2. Možná je to opravdu náhoda, ale nedávno jsem tam byla a s obsluhou to bylo na štíru také. Škoda. Velká škoda. Kavárna a její atmosféra mi vyloženě sedí, když ale čekám na obsluhu 20 minut, pro svou kávu si pak musím dojít (objednat) a nakonec se s placením téměř vnucovat, někde asi něco není v pořádku. Jinak Vás moc ráda čtu, děkuju za to že se dělíte :)
    Veronika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veroniko, jsem ráda, že se ti u mě líbí! :)
      S tou obsluhou je to vážně škoda. Zatím jsem ve Vypáleném koťátku byla jen na několika oslavách, takže bylo těžké personál soudit. Kavárna je moc příjemná a byla by smůla, kdyby neprosperovala kvůli nekvalitnímu personálu.

      Vymazat
  3. To je krásná kavárnička! Díky za tip ;-)

    OdpovědětVymazat